logo

trugen jacn

ÇİN,UYGURLARI LABORAVUVARLARDA “FARE VE DENEK MATERYALI ” OLARAK KULLANIYOR

Çin’in işgalı altındaki Doğu Türkistan’da  yaşayan Müslüman Türklerin yaşantıları ile ilgili olarak belgesel filim çekimi yapan İngiliz Belgeselci ve Filim Yapımcısı Rubin Barwill Çin yönetiminin etnik Çinli olmayan bölgenin esas sakinleri olan Müslüman Türkleri Laboratuvarlarında kullanılan bir Fare veya yeni zulüm ve soykırım denemelerinde birer denek materyalı olarak gördüklerini ve kullandıklarını açıkladı.

خىتاي تېخنولوگىيە گۇرۇھى‏ - داخۇا ھەسسىدارلىق چەكلىك شىركىتىنىڭ كۆزىتىش كامېرالىرى كۆرگەزمىدە. 2018-يىلى 29-ماي، خاڭجۇ.

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Ünlü İngiliz film yapımcısı ve Belgeselci Rubin Barnwill  Çin yönetiminin işgali altındaki Doğu Türkistan’da etnik Çinli olmayan bölgenin esas sakinleri olan Müslüman Türkleri Laboratuvarlarında kullanılan bir Fare veya birer denek olarak gördüklerini ve kullandıklarını açıkladı.  

Doğu Türkistan Türklerinin günümüzdeki trajik yaşamlarını anlatan  bir belgesel çekmek için geçtiğimiz yıllarda Doğu Türkistan’a gitmiş ve çekimler yapmıştı. İngiliz yapımcı Brenwall çektiği filimleri İngiliz PBS.Tv. kanalının “ Ön Cephe” başlıklı pragramıında “ Çin’in Uygur Bölgesinde Gizli Araştırmalar “ adı ile gösterilmiş ve büyük beğeni kazanmıştır. Belgeselde Çin’in işgalı altındaki bölgelerde esaret altında yaşayan Uygurlar başta olmak üzere diğer halkların  günümüzdeki aacılı trajedisine yer verilmiş olup,Çinli işgalcıların Uygurlar ve diğere esaret altında yaşayan halklara uygulanan baskı,zulüm ve soykırım uygulamaları anlatılıyor.

Çin işgal yönetiminin 2017’den itibaren toplu tutuklamalar yaptığını ve Eğitim Merkezleri adı ile gizlediği Çin tipi toplama kamplarında milyorlarca kişinin haksız ve hukuksuz olarak tutuldukları anlatılıyor.Ayrıca, Çin yönetiminin etnik Çinli olmayan Türkler, Tibetliler ve Moğulların dinlerinin yasaklanması kültürel değerlerinden vaz geçmeye zorlaramaları ,Çin işgal güçlerinin istediği zaman ve yerde azınlık halkların evlerinde arama yaptıkları de ayrıca gündeme getiriliyor. İnsanların yüksek dereceli kontrol ve gözetleme sistemi ile sürekli kortrol ve gözetlenmesi sebebiyle bölge insanlarının “Başlarını Kaldırmalarının Dahi Suçlu ilan edilimelerine Sebep olduğu “ gibi çok çarpıcı ve canlı görüntü ve ifadeler ile mevcut durum gözler önüne seriyor.

#Uyghur women and children are forced to partake in the Chinese flag raising ceremony as part of #China’s campaign to instill loyalty through fear. #Beijing fails to realize that it’s only increasing the already existing resentment #Uighurs have towards Chinese rule.#EastTurkistan #Pakistan #Maldives #India

Talk to East Turkestan paylaştı: 7 Nisan 2020 Salı

Belgeselci Barnwill :  Belgeselin adı “ “Rakamlarla ÇKP Rejimin Gulag Sistemi “

Özgür Asya radyosuna  belgesel ile ilgili açıklamalarda bulunan İngiliz belgeselci Yönetmen Rubin Barnwill şunları söyledi ; “ Biz ekip olarak bu belgeselin çekimine 2018’da başladık ve ilk bölümünü 17 Temmusz 2019’da bağımsız bir İngiliz Tv.kanalında “Rakamalarla ÇKP Rejimiin Gulag Sistemi” adı ile gösterildi. . Yapımcı Barnwimll çektikleri Belegesel’de Doğu Türkistan’daki gerçek durumun 2 bölüm halinde ele alınacağını belirtti.

  1. bölümünde Çin’in Eğitim Merkezleri olarak adlandırdığı Çin Tipi Toplama Kampları
  2. bölümünde ise  Ülkenin Toplama Kampları Dışında kalan Açık Hava Hapishane “

Belgeselde esas olarak Çin’in Eğitim Merkezleri  olduğunu iddia ettiği Çin Tipi Toplama Kampaları gündeme getirilip anlatılıyor. Bu  belgeseli bu kez yeni duruma göre yeniden düzenleyip yayınlayamayı düşünüyoruz.Örneğin Çin yönetimi geçtiğimiz yılın sonlarında  “Toplama Kamplarının Kapatıldığını ve Tutukluların Serbest bırakıldıklarını öne süren açıklamalar yaptı. Biz bu açıklamalardan sonraki gerçek durumu ele alıp gösterime vereceğiz. Bu  dafa gösterilecek kısımda Toplama Kamplarından serbest bırakılan tutukuluların  aslında serbest bırakılıp evlerine  gönderilmedikleri ve ailelerine da kavuşaturulmadımları bir gerçek. Serbest bırakıldıkları iddia edilen Uygurların bir kısmı daha sonra kamplardan çıkarılarak Hapishanelere konulmuş büyük bölümü ise  Haşarcı-Ücretsiz-Köle işçiler olarak Çin yönetimine ait işletme ve fabrikalarda  küresel şirketlere mal üretimi yapmaları için zorla çalıştırıldıklarını gündeme getireceğiz. Bu işletme ve Fabrikalarda Haşarcı Köle işçi olarak çalıştırılan Uygurların ne kadar acımasız şekilde yüksek güvenlikli ve katı bir kontrol ve gözetim  sistemi altında  facialı takdirleri üzerinde duracağız. Filimde Uygurların “Fare” misalı  labratuvarlarda denek hayvanı ve yeni deneme yöntemleri için Denek Materyal olduğu özellikle  vurgulanacak ve  onların ne kadar aşağılık ve insanlık dışı ağır ırkı aşağlanmaya maruz kaldıkları da  örnekleri ile gündeme getirilecektir.

Çin İşgal Polisi : Uygurların İnsan Hakları Diye bir Hakları Yoktur

Belgeselci film ekibinden aslen Çinli olarn Li soyadı taşıyan bir elemanı Tüccar kimliği ile Doğu Türkisan’ın Urumçi başta Kaşgar ve diğer kentlerini ziyaret ederek gerçek durumu yerinde görmüştür. Ziyaret esnasında bir kontrol naktasında rastladığı bir Çinli işgal polisine “ Uygurların İnsan Hakları Yokmu dur ?” diye sorduğunu Çinli Polisin ise kendisine “ Uygurların insan hakları diye bir hakları yoktur.”dediğini de ayrıca belirtiyor.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
578 Kez Görüntülendi.