logo

trugen jacn

DÜNYA UYGUR KURULTAYI : ÇİN KENDİ SUÇU ÇİNVİRÜSÜ COVİD-19’U İTALYA’YA YIKMAK İSTİYOR

Muhacerette yürütülen Doğu Türkistan Milli Hareketinin en üst yetkili ve şemsiye Organı olan Almanya merkezli Dünya Uygur Kongresi, Çin’in kendisinin ürettiği ve tüm dünya’ya salgıla baluştırdığı Çinvirüsü Covid-19 noktasındaki suçlarını İtalya’ya yıkarak bu insanlığa karşı işlediği bu suçundan kurtulmak istediğini açıkladı.

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Dünya Uygur Kongresi’nin resmi sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, “Çin Komünist Partisi (ÇKP) şimdi de koronavirüs suçlarını İtalya’ya yıkmak istiyor. Çin tarafından durmaksızın yalan ve dezenformasyon pompalanıyor. Bu yeni bir durum değil. ÇKP, 2-3 milyon Doğu Türkistanlının toplama kamplarında tutulduğunu da yalanlıyordu” dedi.

ÇİN KENDİ İHMALLERİNE SANSÜR UYGULARKEN, İTALYA’YI SUÇLUYOR

Dünya Uygur Kongresi’nin bu açıklaması, Çin’in devlet destekli medya kuruluşlarından olan Global Times’da çıkan bir haber üzerine geldi. Global Times yayınladığı haberde “Birçok rapora göre Kasım ve Aralık aylarından itibaren İtalya’da koronavirüs semptomlarına oldukça benzeyen, açıklığa kavuşturulmayan bir zatürre salgını yaşandı” ifadesi kullanıldı.

TRUMP “ÇİN VİRÜSÜ” TABİRİNİ KULLANMIŞTI

Çin, koronavirüs ile mücadele noktasındaki ihlal ve sansürcü politikasından dolayı dünya kamuoyundan büyük tepki çekti. ABD Başkanı Donald Trump, “Çin virüsü” tabirini kullandı. Birçok uzman virüsün Vuhan şehrinde tüm uyarılara rağmen kapatılmayan vahşi hayvan pazarlarından yayıldığını ifade ediyor.

KAYNAK : https://qha.com.tr/haberler/dunya-uygur-kongresi-cin- koronavirus-sucunu-italya-ya-yikmak-istiyor/176553/

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
577 Kez Görüntülendi.