logo

trugen jacn

İŞGALCİ ÇİN,ÇKP’NIN SIZDIRILAN GİZLİ ” UYGUR SOYKIRIM BELGELERİ”‘Nİ İNKAR EDEMİYOR

70 yıldır işgal ettiği Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklerine karşı baskı,zulüm,etnik ayırımcılık ve dini ve ırki soykırım uygulayan,Çin tipi Toplama(NAZİ) kamplarında milyonlarca Türkü hapsederek onları yavaş yavaş öldürerek soykırım yapan Çin, NYT’nin ele geçirerek yayınladığı ‘ Gizli Uygur Soykırım Belgeleri ” haberine tepki gösterdi .Ancak,bu belgelerin yalan ve asılsız olduğunu inkar edemedi. Ayrıca Doğu Türkistan’daki Ölüm Kamplarının Eğitim Merkezleri olduğu yalanını tekrarladı.Bu kampların neden açıldığı ve sonuçlarının ne olduğunun da görmezden gelindiğini de öne sürdü.
Çin dışişleri Sözcüsü  resimleri ile ilgili görsel sonucu

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Çin Komünist Partisi’nden (ÇKP) sızdırılan ve Müslüman Uygur Türklerine yönelik politikalarla ilgili talimatları içeren 400 sayfalık belgeyi ele geçiren ABD’nin The New York Times (NYT) gazetesinin bununla ilgili yayını, Çin Dışişleri Bakanlığı’nın şimşeklerini çekti. 

Pekin, New York Times tarafından Çin Komünist Partisi’nin Uygur talimatlarının ele geçirilip haberleştirilişine tepki gösterdi. Yeniden eğitim kamplarının gerisindeki nedenlerin ve başarısının görmezden gelinmesini eleştiren Çin Dışişleri, son 3 yıldır bölgede tek terör saldırısı meydana gelmediğine dikkat çekti.

Çin Komünist Partisi’nden (ÇKP) sızdırılan ve Müslüman Uygur Türklerine yönelik politikalarla ilgili talimatları içeren 400 sayfalık belgeyi ele geçiren ABD’nin The New York Times (NYT) gazetesinin bununla ilgili yayını, Çin Dışişleri Bakanlığı’nın şimşeklerini çekti. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, Uygurların yeniden eğitim kamplarına alınması konusunda, NYT’nin bunun gerisindeki nedenleri ve yoksulluğu, ayrılıkçılığı, dinci aşırılıkçılığı bitirmedeki başarısını görmezden geldiğini söyledi. 

Uygurlara Çin Zulmü resimleri ile ilgili görsel sonucu

Yeniden eğitim kamplarının devreye girdiği son 3 yıl için ‘Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde tek bir terör saldırısı meydana gelmediği’ değerlendirmesini yapan Çinli sözcü, bunun politikanın doğruluğunu kanıtladığını savundu.

NYT’nin haberini ‘karman çorman parçaların beceriksizce biraraya getirilmesi’ diye niteleyen ve bunlar üzerinden ‘seçmece yorumlamalar yapıldığını’ dile getiren Geng Shuang, ‘Çin’in Sincan’daki çabalarını karalamak için bu sözde iç belgelerin abartılarak sunulduğundan’ söz ederek bunun ‘gerisindeki gizli gündemin ne olduğunu’ sorguladı.

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, açık hava

Çin’in Sincan’da kalkınma ve refahı yaymaya yönelik politikalarını hayata geçirerek ‘iyi iş çıkarmaya’ devam edeceğini söyleyen Geng, “Sincan’ın süregiden refah, ,stikrar, etnik birlik ve toplumsal uyumu, belli bazı medya organları ve bireylerin suçlamalarının en güçlü şekilde tekzipidir” dedi. 

Sözcü Geng’in belgelerin geçerliliğini sorgulamaması dikkat çekti.

NYT’nin yayımladı şekliyle belgeler, ÇKP lideri ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’i Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne ‘demir yumruk’ indirilmesini talep eden kişi olarak gösteriyor.

Şi’nin tek başına ekonomik kalkınmanın bağımsızlık taleplerini ortadan kaldırmayacağı, Müslümanlara çok daha güçlü bir endoktrinasyon kampanyası dayatmak gerektiğini söylediğine dair alıntılar, yeniden eğitim kamplarının kurulmasının temeli olarak yorumlanıyor. 

Şi’nin 2014’teki Sincan ziyaretinde “Sincan’da terörle ve bölücülükle mücadelede kesinlikle merhamet göstermeyin… Suçluların etkili eğitimle yeniden kalıba dökülmesi ve dönüştürülmesi lazım. Bu insanların serbest bırakıldıktan sonra bile eğitimleri ve dönüşümleri devam etmek zorunda” dediğini aktaran NYT’ye göre, bu emir sonrası, Sincan Uygur Özerk Bölgesi yönetimi, yakalanması gereken herkesin bulunması talimatını verdi.

Uygurlara Çin Zulmü resimleri ile ilgili görsel sonucu

Sıkı disipliniyle tanınan ÇKP’den çok uzun süredir böylesine kapsamlı belgeler sızdırılmadığını vurgulayan NYT, belgeleri sızdıranı ‘kimliğini gizli tutmak isteyen, Çin’de siyasi düzenin parçası bir kişi’ olarak niteledi. 

Kaynak : http://www.gazeteyeniyuzyil.com/genel/cinden-nytnin-uygur-belgeleri-haberine-tepki-yeniden-egitim-kamplarinin-neden-ve-sonuclari-gormezden-geliniyor-h229295. ( Muhabir : Thomas Peter )

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
407 Kez Görüntülendi.