logo

trugen jacn
06 Ekim 2019

DURAKLARA ÇİNCE TABELALAR, DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ÇİN SOYKIRIMINA PRİM VERMEKTİR

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve yazı

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tramvay hattı üzerindeki duraklara Çince yazılmış tabelalar yapıştırdı. Muhalefetin ve ırkçı zihniyetin baskısı ile Arapça tabelalara karşı başlatmış olduğu mücadeleyi övüne övüne anlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Çince tabelalara karşı alacağı tavır merakla bekleniyor. İktidar ve muhalefet, Müslüman katili komünist Çin yönetimine karşı şirinlik yapmak için kıyasıya yarışıyor. 

Doğu Türkistan’daki Çin yönetiminin Müslüman Uygurlara uyguladığı zulme rağmen, iktidar ve muhalefet Çin ile dostluklarına devam ediyor. İktidarın Çin ile dostluk ve ticaret anlaşması imzalaması ve Müslüman Uygurlara karşı başlatılan zulme sessiz kalıp Pekin’in cürümlerini örtmeye devam ediyor.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da Çin’e şirinlik yapmak için tramvay duraklarına Çince tabelalar yapıştırılmasını istedi.

İstanbul’da bulunan T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı üzerindeki bazı durakların görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Paylaşılan görüntülerde, Çapa-Şehremini ve Pazartekke gibi tramvay duraklarında Türkçeye ek olarak Çince isimlere de yer verildiği görülüyor.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve iç mekan

Çin Halk Cumhuriyeti geçtiğimiz günlerde 70’inci kuruluş yıldönümünü kutlamıştı.

Söz konusu uygulamanın, İBB ile Çin arasında imzalanan ‘dostluk anlaşması’ sonrası gerçekleştirildiği ifade edildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti’nin 70’inci kuruluş yıldönümü kapsamında, Çırağan Sarayı’nda verilen resepsiyona katılmıştı.

Öte yandan uygulamaya tepki gösteren bazı kişiler durak isimlerinin yazılı olduğu etiketleri söktü.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Arapça Tabelalar Kaldırılıyordu

İstanbul’da Temmuz ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla şehirdeki Arapça tabelalara karşı mücadele başlatılmıştı.

Tabelaların yüzde 75’inin Türkçe, yüzde 25’inin ise Arapça olması gerektiği yönünde açıklama yapılmış ve vitrinlerdeki Arapça tabelalar sökülmeye başlanmıştı.

İktidar ve muhalefetin, Müslüman düşmanı komünist Çin yönetimine karşı şirinlik yarışı halkın tepkisine neden oldu. Bazı duraklardaki Çince yazılar dün gece söküldü.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarları için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip halkını kandırıyor.

Görüntünün olası içeriği: yazı

Kaynak : www.kokludegisim.net/haberler/arapca_yasak_cince_serbest?fbclid=IwA (Köklü Değişim Medya )

Etiketler:
Share
309 Kez Görüntülendi.