logo

trugen jacn
01 Ekim 2019

VAHŞİ ÇİN’İN İŞGALİNİN 70.YILINDA DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN TAM BAĞIMSIZLIK TALEP EDİLDİ

Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistan Türkleri Sivil Toplum Kuruluşlarının öncülüğünde ve diğer STK.ların katkısı ile Türk Milletinin yardımı ile Ankara ve İstanbul’da binilerce kişinin katılıdığı gösteri ve basın açıklamaları ile Doğu Türkistan’ın işgalinin 70.yılı olan KARAGÜNÜ en güçlü şekilde lanetlediler.Yapılan etkinlik ve mitinglerdeki konuşmalarda Çin’in işgale son vermesi ,tam ve bağımsız Doğu Türkistan için tam özgürlük ve tam bağımsızlık talep edildi.

Vahşi Çin Tarafından İşgal Edilişinin 70. Yılında Doğu Türkistan İçin Bağımsızlık İstendi

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Osman OKTAY Haberi(Habererk.com)

Ankara’da Ulus’taki Atatürk Heykeli yanında düzenlenen törende Doğu Türkistan Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ve Türkiye Kamusen Genel Başkanı Önder Kahveci birer konuşma yaptılar.

Çin’in, “70. Kuruluş yıldönümü olarak kutladığı törenlerin aslında Doğu Türkistan’ı işgal edişinin yıldönümü olduğunu” belirten konuşmacılar, “Ne yazık ki Türkiye’de de Çin’in oyununa gelinmekte ve kutlamalara katılınmaktadır. Oysa orada bir milyondan fazla kardeşimiz işkence altındadır ve çoğunun akıbeti de belli değildir” dediler.

Seyit Tümtürk, “Türk ve Müslüman olan ve kendileri zulüm kamplarında tutulan kardeşimizin, kadınlarımızın, kızlarımızın evlerine ‘koruyucu’ adı altında bir milyondan fazla Çin Polisi ve Askeri gönderilmiştir ve onlarla birlikte kalmaktadırlar. Buna hangi Müslüman razı olabilir? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden bu duruma kayıtsız kalmamasını ve artık yakından ilgilenmesini bekliyoruz” dedi.

Konuşmalar sık sık, “Katil Çin Türkistan’dan defol!”, “Hak hukuk adalet, Türkistan’a Hürriyet!”, “Shingan değil Doğu Türkistan!”, “Mazlumlar burada, İnsan Hakları nered?”, “Türkistan Türk’tür, Türk Kalacak!”, “Türkiye! Kardeşine Sahip Çık!”, “Yaşasın Bağımsız Doğu Türkistan!” sloganları ile kesildi.

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk sözlerini, “Doğu Türkistan tıpkı Kıbrıs gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin namusudur” diyerek bitirdi.

Daha sonra Basın Bildirisi dağıtıldı ve toplantı sona erdi.

Kaynak : habererk.com

Etiketler: » » » » » » »
Share
523 Kez Görüntülendi.