logo

trugen jacn
08 Eylül 2019

ABD : UYGUR SORUNUNU BM.GÜVENLİK KONSEYİ’NE TAŞIYACAĞIZ-ÇİN’E BASKIYI DAHA DA ARTTIRACAĞIZ !

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Amerika Birleşik Devletleri (ABD.) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Uygur Türkleri için Çin’e karşı yeni girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Bakan Pompeo bu yeni girişimlerinin ” Uygur Sorununun BM.Güvenlik Konseyine taşınması – Doğu Türkistan’daki insani kriz için Çin’e karşı baskıları arttırılması ” olarak açıkladı. ABD. Dışişleri Bakanı Pompeo ayrıca, Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı baskıcı politikanın sonlandırılması konusunda ABD’nin şimdiye kadar yürüttüğü politikaların yetersiz kaldığını de ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Uygur Türklerini tutuklayarak zorla toplama kamplarına gönderen Çin’e tepki gösterilmesi için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nezdinde girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

Kansas Devlet Üniversitesi’ndeki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı, Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı baskıcı politikanın sonlandırılması konusunda ABD’nin yetersiz kaldığını dile getirdi.

 Eylülün üçüncü haftası Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun toplanacağını söyleyen Pompeo, “Düzenleyeceğimiz bir dizi toplantıda Uygurların özgür bırakılması isteğimize diğer ülkelerin destek vermesi için kendilerini ikna girişimlerinde bulunacağız.” dedi.

Kaynak : Muzurca.com(euronews,com)

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
717 Kez Görüntülendi.