logo

trugen jacn
02 Eylül 2019

CHP İLÇE BAŞKANI’NDAN İŞGALCİ ÇİN’İN TÜRK SOYKIRIMINI DESTEKLEYEN SKANDAL SÖZLER !

Kahramanmaraş’a bağlı Dulkadiroğlu CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Ejder İşlek Çin’in Türk soykırımını inkar eden ve destekleyen sözleri ile büyük bir skandala imza attı. Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm,soykırım uygulamaları ile Çin Nazi Kamplarına hapsettiği milyonlarca Müslüman Türk hakkında hiç bir bilgisi olmayan ve bu konuda büyük bir cehalet sergileyen İlçe Başkanının insani olmayan bu duyarsız tavrı tepki ile karşılandı.Bu İlçe Başkanının bağlı olduğu kendisi partisi olan CHP’nin baskı ve zulme karşı olan ve insan haklarını savunan tutumundan da bilgisi olmadığı görüldü. CHP Genel Başkanı ,Genel Başkan yardımcıları ve Milletvekillerinin Doğu Türkistan’daki insani kriz konusunda başta TBMM. kürsüsünde ve çeşitli platformlarda dile getirmelerinden de bihaber olduğu bu skandal söz ve gerçek dışı söylemleri ile bilgisizlik, cehalet ve vicdansızlık örneği sergilediği ortaya çıktı.

CHP Dulkadiroğlu’nda Skandal!

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Diasporada yaşayan Doğu Türkistan Türklerinin ana vatanlarındaki Çin baskı zulmü ile soykırım uygulamaları ve Çin Nazi Kamplarında tutulan milyonlarca Müslüman TÜrk Kardeşlerinin dramatik durumunu kamu oyuna duyurmak ve uluslar arası toplmun destek ve katkısını sağlamak amacı ile küresel düzeyde başlattıkları ” Uygurlar İçin Seferberlik Hareketi Platformu “‘nun Kanada Temsilcisi Mükerrem Kurban ve beraberindeki Doğu Türkistanlılıların Dulkadir İlçesi CHP İlçe Başkanlığını ziyaretleri esnasında büyük bir skandal yaşandı. Ziyaret sırasında Başkanın insani olmayan mazlumdan değil,zalimden yana sarfettiği gerçek dışı sözlerine karşısında CHP’li Üyelerin dahi İlçe Başkanınan sözlerine tepki gösterdi ve büyük bir tartışma ve ardından da kargaşa yaşandı.

Kahramanmaraş ile Çin’in Yiwu şehri arasında imzalanan protokol sonrası Doğu Türkistan’da yaşananları anlatmak için kentte geldiklerini belirten Mükerrem Kurban, bu kapsamda CHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatını ziyaret etti

Kanada’dan gelen ve Kahramanmaraş’ın gelini olduğunu söyleyen Mükerrem Kurban ile İparhan Uygur’un konuşması sırasında ve sonrasında İlçe Başkanı Ejder İşlek ve bazı partililerden sert eleştiriler geldi.

Ancak, programa katılan birçok partili ise Kurban ve Uygur’a destek vererek, kendilerine yapılanların doğru olmadığını söyledi. Ayrıca, ilçe başkanı ve tepki gösterenlere ev sahipliğine yakışmayacak davranışları nedeniyle karşı çıktıklarını ifade etti.

Ziyarette Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden mezun olan İparhan Uygur ve Uygurlar İçin Seferberlik Hareketi Kanada Temsilcisi Mükerrem Kurban birer konuşma yaptı. İparhan Uygur, Doğur Türkistan’da yaşananları yaklaşık 25 dakika süre ile anlattı.

İlçe Başkanı İşlek’ten Skandal Sözler

CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ejder İşlek, İparhan Uygur’un konuşmasından sonra şunları söyledi: “Şimdi İkbal (İparhan Uygur isminin daha kolay telaffuzu için İkbal olarak tanıttı kendisini) hanım çok duygusal bir konuşma yaptı, çok teşekkür ediyorum. Sanki geçmişe bir gönderme yaptı, eskiden biliyorsunuz Türki hükümdarları Çinlilerin ipeğine, altınına, gümüşüne ve güzel kızlarına yönlendirilir ve hükümdarlar elde edilirdi. Sanıyorum bu gelenek hala devam mı ediyor yoksa? (İkbal cevap veriyor: Yani görüyoruz, maalesef)

Yeniden İlçe Başkanı İşlek konuşmaya başladı: “Teşekkür ediyorum. Korkarım bu durum bizi Belediye Başkanımız Hayrettin Beyle düşman yapacak. Adam daha 5 gün önce Yiwu kentiyle kardeş şehir belediye ilan ettiler. Karşılıklı tabi kuşkusuz gelecek, gidecek, bir birlerine yardımlar edecek, kültürel maddi manevi değişimler yapılacak. Böyle bir durum da var. Fakat şunu söyleyeyim 10 milyondan fazla Türk’ün katledildiğinden bahsettiniz. Hanımefendi 10 milyon çok büyük bir rakam (burada Kurban devreye giriyor 70 yılda 10 milyon insan öldürüldü.dedi.) çünkü oranın nüfusu 25 milyon. Çoğunluğu Türk zaten, diğer azınlıklar da var, bu biraz rakam abartılı geldi bana. Değerli arkadaşlarım, arkadaşlarımızın ziyareti bizleri son derece memnun etti. Ancak şu bilgileri vermek durumundayım. Biliyorsunuz Amerika dünyaya 100 yıldır zulmediyor, Kamboçya’da, Afganistan’da, Tunus’ta, Fas’ta bu bölgede Müslüman ülkelere kan kusturuyor.

Şimdi geldiğimiz aşamada Amerikan’ın karşısında büyük bir güç ortaya çıktı, Çin, Çin Halk Cumhuriyeti. Bizim şu anda en büyük ticaret ortağı Çin’dir. En çok ithalat yaptığımız ülkeler arasında ve başta gelmektedir. Ve Çin İpek Yolunu yeniden canlandırma konusunda kararlıdır, bir kuşak projesiyle Çin’den başlayıp Avrupa’ya uzanan ve o bölgeyi canlandırma, ekonomik, sosyal, kültürel olarak, planlar yapmaktadır ve Türkiye’de buna destek oluyor. Dikkat ederseniz son zamanlarda hükümetimiz ve Tayyip Erdoğan Çin’le ilişkileri geliştirme aşamasında ve rotasına girmiş bulunmaktadır. Ve bu umut vericidir.

Olaylar ABD’nin Kışkıırıtması İddiası

CHP İlçe Başkanı İşlek skandal sözlerine şöyle sürdürdü ; “Çin Yükselen değer olarak kabul ettiği Çin’i yok etmek için Amerikan’ın Uygurları kışkırtıyor. Yükselen değeri yok etmek isteyen Amerika Çin’de ne yapacaktır, Çin’de de Uygurları kışkırtacaktır. Bakın oraya 50 yıldır yatırım yapıyor. Orada da bizdeki gibi dinciliği iktidara getirmeye çalışıyor. Bugün gördünüz dincilik Türkiye’de iktidar oldu, Türkiye ne hale geldi. (burada Uygur araya giriyor ve: bunu kesmek zorundayım yanlış bilgi veriyorsunuz, kışkırtmalarına asla gerek yok) ben konuşayım siz düzeltin, siz düzeltin. Bu aşamada orada dinciliği körükledi ve işin içinden çıkılmaz oldu. Ve şu bilgiyi de vereyim, bugün Uygur bölgesinde cami sayısı bizden daha fazladır, açın internete bakın. ( İparhan Uygur bu sözlere itiraz ediyor,Sayın Başkan bu bilgiler tamamen gerçek dışı ve yanlış) İmam sayısı, hanımefendi bir dakika, cami sayısı bizden fazladır. Türk dilini kullanıyorlar, Türkçe eğitim yapıyorlar, evet Çince mecburi, Çince mecburidir. Çünkü eyalet, özerk bir bölgedir. Hatta bugün Uygurlar sürgünde hükümet kurmuşlardır, merkezi Amerika’dır.

Şimdi arkadaşlar duygusal davranıyorlar, keşke inansak bizde onlarla mücadele etsek. Bakın nerede Türk zulüm görüyor karşısındayız, nerede Türk ızdırap görüyor karşısındayız. Arkadaşlarımızı bağrımıza basıyor ve dinliyoruz, elbette gerçekler varsa onları sahiplenecek ve mücadele edeceğiz.”

CHP’li Üye Başkanın Sözlerine itiraz ediyor

Ziyaret esnasında İlçe Teşkilatında hazır bulunan CHP Üyesi bir Bir partili İlçe Başkanının sözlerine itiraz ederek : ” Başkanım, ben Uygur Türklerinin güncel durumunu sosyal medya ve , youtube kanallarında takip etmeye çalışıyorum. Bölge’de gerçekten bir iinsanı kriz var. Uygur Türkleri bu platformlarda karşılaştıkları dramını anlatıyorlar. Ben bunları izliyorum. Bizler ve siz bunun için ne yapabilirsiniz? Bunu konuşursak daha yerinde olur.”

İparhan Uygur : Benim Anlattıklarım Tamamen Gerçeklere Uygun

İparhan Uygur konuşmaya başlıyor: “Ben deminden beri her şeyi anlattım hiç yalanı eksiği olmadan anlattım. Sayın Başkanım siz Doğu Türkistan’da baskı ve zulüm yok diyorsunuz. Bunu sizden duymuş olmak bizleri çok üzüyor. Dolayısıyla orada benim duyduklarımı sizinle paylaşıyorum. Daha önce ziyaret ettiğimiz bir Dernekte de bize ” Siz çok abartıyorsunuz, siz Amerika’nın oyununa geliyorsunuz, Çin’in zulmünü hak ediyorsunuz.” dendi Ben orayı ağlayarak göz yaşları içerisinde terketmek mecburiyetinde kaldım. kalkmak zorunda kaldım. Burada da ağlayarak kalkmak zorunda kalmak istemiyorum. Benim anlattıklarım Allah da şahit ki gerçektir. Amerika bizi asla kışkırtamaz, zaten onların kışkırtmasına gerek yok. Biz dünyadan kopuğuz, kopuk, internet yok orada, dünyayla irtibat kuramıyoruz. Amerika gelip bize hiçbir şey yaptıramaz, hiçbir şey de söylemedi bize. Benim ne işim var ABD.ile. Ben Üniversiteden mezun oldum ancak ülkeme dönemiyorum.”şeklinde konuştu

Burada bir Partili söze karışıyor ve ” Bu kafayla seni kabul etmiyorlar demek ki.” ifadesi ile mazlumu kınıyor ve Zalime destek çıkıyor.

Bir başka İnsaf ve kişilik sahibi bir partili söze karışıyor: ” Arkadaşlar ayıp ya, Bunlar bizim misafirimiz. Biz bunları yargılamak için çağırmadık. Başkanım, bu arkadaşları buraya sorgulamak, yargılamak için mi kabul ettik ve çağırdık?” şeklinde tepki gösteriyor.

Bundan sonrasında ise salonda büyük bir karmaşa yaşanıyor ve herkes konuşmaya ve tartışmaya başlıyor.

Söz hakkı isteyen bir başka partili konuşuyor: Ben bu arkadaşların yaşadıklarına inanıyorum. Çünkü sosyal medyadan görüyorum. Aynı şekilde Anzak Türklerinin de bu şekilde yaşadığını takip ediyorum. Bunlar bizden bir şey istemiyorlar. Ne ülkemize hakaret ettiler, ne topraklarımıza, ne bayrağımıza, ne de Atatürk’ümüze.

Uygur Türklerinden biri ; ” Bizler ve ailelerimiz bu sıkıntılara her gün yaşıyoruz ama dış dünyaya kendimizi tanıtamıyoruz. Biz buraya sadece kendimizi ifade etmeye geldik. Bize hak etmediğimiz çirkin sözler ve cevaplar veriyoruz. Bunlar olacak iş değil.Kabul etememiz de asla mümkün değil !”

Bir başka partili konuşmaya başlıyor: Dışarıdan biri baktığı zaman bu sıkıntıları yaşayan topluluğa ben size inanmıyorum, alaycı bir şekilde konuşsa, siz hiçbir şey yaşamadınız dese bu olacak bir şey mi? İnanmıyorsak bile en azından dinleyelim, biz burada misafir etmişiz, inanmıyoruz diye patır patır yüzüne de vurmak zorunda değiliz.

İlçe başkanı konuşuyor: Arkadaşlar konuştular, sözlerini bitirdiler teşekkür ettik. Her şeyi söylediler ama bizde kendi düşüncemizi açıkladık.

Bir partili araya giriyor: Başkanım birde etik olan şeyler var

İlçe başkanı devam ediyor: hayır hayır, çok ciddi şeyler söylüyor, hanım efendi diyor ki, 10 milyon Uygur öldürüldü. Hepsi 25 milyon zaten.

Mükerrem Kurban: 70 yıldır diyoruz, 70 yıldır.

İparhan Uygur: 10 milyon değil, 20 milyonun üzerinde bu resmi rakamdır, bunu araştırabilirsiniz.

CHP’lı Başkan Toplama Kampları Yok !

İlçe Başkanı Ejder İşlek: Bakın arkadaşlar toplama kampları Çin’de yok, zulüm haneler yok, yok, yok. Bakın şurada yazdıklarınızın çoğu abartı. Siz bir konuşma yaptınız bizde dinledik, bizde bazı gerçekleri söylüyoruz.

İşlek bir partilinin konuşmasının ardından yeniden devam ediyor: Hüseyin bey doğru söyledi, biz ne dedik eğer zulüm varsa karşısındayız. Bu çok önemli fakat arkadaşlar bir bildiri yazmışlar, ben bildiriyi okudum. Ama bildiriyi onaylamam hiç mümkün değil. Arkadaşlar sizin ziyaretti yaptınız, bizde sizi dinledik, tamam bundan ibaret.

İşkence var mı Çin’de, soykırım yok arkadaşım.”

Uygurlar İçin Seferberlik Hareketi Platformu “‘nun Kanada Temsilcisi Mükerrem Kurban tarafından hazırlanan bildiri şöyle ;

“Esir iken Kırım, Kerkük, Türkistan

Bana mezar olur! Maraş Elbistan

Sütçü İmam, Dede Korkut, Alparslan

Susarsam hakkını helal etmesin!

Kahramanmaraş’ın yiğit, kahraman halkına esir yurttan Doğu Türkistan’dan selam olsun.

Çok değerli Kahramanmaraşlılar, saygıdeğer basın mensupları

Yüzyıllardan bu yana Türk’ün anavatanı olan Doğu Türkistan’dan Türk’ün ilini, dilini ve töresini yaşatmak için biz Uygur Türkleri Çin’in her türlü zulmüne,  işkencesine ve soykırım politikalarına göğüs gerdik. Bizler Doğu Türkistanlılar canımızdan, balalarımızdan koparılarak işkence kamplarına sürgün edildik yılmadık.

Çünkü bizler Kürşat’ın torunlarıydık!

Çünkü bizler Gökbayrak sevdalısıydık!

Biz Uygur Türklerinin güvendiği,  sırtını dayadığı bir hamileri vardı bu da Türkiye Cumhuriyeti’ydi. Biz mücadele azmimizi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz. Onun emperyalist ülkelere karşı verdiği özgürlük mücadelesi ışığımız oluyordu.

Yılmadan, yıkılmadan tek Gök Bayrak son ocakta dalgalanana kadar mücadelemiz devam edecektir.

Değerli basın mensupları Saygıdeğer hemşehrilerim,

hemşehrilerim diyorum çünkü ben bir Kahramanmaraş geliniyim, çünkü ben bir Sütçü İmam’ın torunu ile evliyim.

Bizler Doğu Türkistanlılar olarak Kahramanmaraş’ı yurtları için 1919’da nasıl bir mücadele verdiğini, yurtlarını nasıl savunduklarını biliyoruz ve Kahramanmaraş’ın bu şanlı mücadelesi bizlere enerji veriyor.

Uygurlar İçin Seferberlik Hareketi Derneği üyeleri olarak dünyayı geziyoruz. Uygur Türklerine yapılan zulmü anlatıyoruz.

Kahramanmaraş’ımızda cereyan eden son gelişme Çin’in bir ili olan Yuwi şehri ile Sütçü İmam’ın memleketi Kahramanmaraş’ın kardeş şehir ilan edilmesi biz Uygurları çok üzmüştür.

Soruyorum Sütçü İmam’ın torunlarına?

Bu protokolü imzalayanlar bizlerin Çin hükümeti tarafından soykırıma tabi tutulduğumuzdan haberi var mı?

Genç kızlarımızın saçlarından sürükleyerek Çinli ailelere peşkeş çekildiklerini biliyorlar mı?

Her Çinli aileye bir Uygur kızı verilerek bizleri Çinlileştirmek istediklerinden haberdarlar mı?

Bizler katlediliyoruz!

Bizler linç ediliyoruz!

Bizler öldürülüyoruz!

Bizlere kulak vermek zorundasınız!

Sütçü İmam türbesine giderek bu kardeşlik protokolünü imzalayanları şikayet edeceğiz. Bize bu fırsatı veren Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne Uygur Türkleri olarak teşekkür ederiz.

Siz Kahramanmaraşlı hemşehrilerime teşekkür ederiz.

Mükerrrem Kurban

Uygurlar İçin Seferberlik Hareketi Teşkilatı Kanada Temsilcisi

Kaynak : https://www.marasaktif.com/gundem/chp-dulkadiroglunda-skandal-h21659.html?fbcl

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
815 Kez Görüntülendi.