logo

trugen jacn
01 Eylül 2019

YRP.PARTİSİ K.MARAŞ İL BAŞKANI DERE : ” ÇİN’E ELİNİZE SAĞLIK” ÖDÜLÜ MU VERİYORSUNUZ ?

Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından, Özel İdare İş Merkezi önünde Büyükşehir Belediyesinin Çin’in Yiwu kentiyle imzalanan kardeşlik protokolü ve 30 Ağustos Zafer Bayramıyla ilgili basın açıklaması yapıldı.
Çin İdaresine Elinize Sağlık Ödülü mü Veriyorsunuz?

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Dere, konuşmasında 97. yıldönümü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik etti.

İl Başkanı Dere: “Tamamen milli İnanç ve azimle kazanılan Zafer Bayramımızı idrak ettiğimiz bu günde dünyanın emperyalist güçleri soydaşlarımız ve dindaşlarımızdan kan emici dişlerini çekmemişler; Doğu Türkistan’da zulümlerine devam ediyorlar. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz Çin’in Yiwu şehri ile kardeş şehir olmak için ön protokol imzalamış. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızı uyararak bu hatadan dönmeleri için bir bildiri yayınladık; yayınladığımız bildiri karşısında gelen cevap ise özrü kabahatinden büyük bir cevap gelmiştir.” dedi.

“CAMİLERİMİZ TAVERNA, DİSKOTEK, AHIR YAPILDI”

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Dere şunları ifade etti: “Vahşi Komünist Çin zulmü altında Müslüman Uygur Türkleri kardeşlerimiz yıllardır inim inim inlemektedirler. Kanada’da Yaşayan Doğu Türkistan Derneği yetkilisi bir kardeşimiz ziyaretimize geldi olan bitenleri belgeleriyle şöyle anlatıyor. Bizler sizler gibi Kurtuluş harekatımızı beceremedik, bu başarısızlığın ardından gittikçe zillete düşmeye devam ettik, nasıl oldu da medeniyetin beşiğini kuran bu millet bu zor duruma düştü.

 Bizler Müslüman bir topluluğun Müslüman Türk evlatlarıyız; Doğu Türkistan’da evvel Çinliler gelip bizim işlerimizi yapıyorlardı. Bizler onlara yiyecek içecek ekmek ve iş veriyorduk. Sonra onlara kalacak yerler verdik. Zamanla Çin’in politikaları zengin sermaye sahipleri bunları destekledi. Bizim sıkıntıda olan esnaflarımıza çiftçimize, hayvancımıza kredi verdiler. Sonra Doğu Türkistan’da hayvancılık, tarım, araziler, ticaret ve idare söz sahibi olmaya başladılar, daha sonra Çinin idaresiyle iş birliğine giren bu gurup bize zulmetmeye başladılar.

Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim okumamız yasaklandı. Camilerimiz taverna, diskotek, ahır yapıldı, ezanlarımız yasaklandı. Her cadde ve sokağa kameralar döşendi, Ramazan günleri sahurda ışığımızı yakamıyorduk. Işığı yanan eve askerler baskın yapıyorlardı; Müslüman’ım demek, Namaz kılmak suç oldu, derken okumuş üniversite mezunlarımız da dahil olmak üzere terörist muamelesi görmeye başladık.”

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK BİR CEVAP GELMİŞTİR”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin, Yiwu kentiyle protokol imzalamasının hata olduğunu iddia eden Dere şu şekilde konuştu: “Hal böyle iken duyduk ki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz Çin’in Yiwu şehri ile kardeş şehir olmak için ön protokol imzalamış. Büyük Şehir Belediye Başkanlığımızı uyararak Bu hatadan dönmeleri için bir bildiri yayınladık. Yayınladığımız bildiri karşısında gelen cevap ise özrü kabahatinden büyük bir cevap gelmiştir.

 İpek yolu projesi ve ticari menfaatler göz önüne alınarak 40 belediyemizle 40 Çin şehrinin kardeş şehir protokolü imzaladığı ifade edilmiştir. Bir ülke vatandaşlarına sadece Türk oldukları, Müslüman oldukları için, soykırım yapılırken izzet ve şereflerini çiğnerken, Çin idaresine elinize sağlık ödülü mü veriyorsunuz? Sizler hangi inancın insanlarısınız?”

“SİZLERE YAKIŞAN BUDUR”

Yeniden Refah Partisi Olarak yapılan zulmün bir an evvel sona ermesi için konunun takipçisi olacaklarını belirten Dere şunları konuştu: “Son olarak sözümüz şu dur Komünist Çin devleti nezdinde gerekli girişimlerde bulunarak bu zulümler bitinceye kadar;

1- Kardeş şehir protokollerinin askıya alınmasını,

2- Parlamentodan heyetlerin gidip Türkistan diyarında incelemelerde bulunulmasını,  araştırma komisyonlarının oralarda objektif raporlar getirmesini,

3- Türkistan memleketi olan Urumçi, Kaşgar, Aksu, Altay gibi Türkistan şehirlerinde zulmün bitmesi için milletimizle kardeşlik kurulmasını, 

4- Oralardaki kardeşlerimizin acılarına, yaralarına merhem olmaya çalışılmasını,

5- Safımızın zalimden değil mazlumdan yana olmasını tavsiye ediyoruz, Y

6- Umulur ki zulmün durmasına vesile olursunuz

7- İdarecilerimize sesleniyoruz; yanlıştan dönmek erdemliliktir; Fazilettir;

8- Zenginliği, menfaati, çıkarı, korkuyu ve susturulmayı reddedip, haktan yana olup Rabbimiz Allah’tır demenizdir. Sizlere yakışan budur.”

Kaynak : marasaktif.com/gundem/cin/-idaresine–elini-sağlık-odulu-mı…….. (MEHMET SERHAT)

Etiketler: » » » » » » » »
Share
771 Kez Görüntülendi.