logo

trugen jacn

TABUT’TAKİ CESET TÜRKLERİN,MÜSLÜMANLARIN VE TÜM İNSANLIĞIN CENAZESİ İDİ !

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi

Rana Aybala YAŞAR (Oslo- NORVEÇ)

Dün 26 Mayıs 2019 Pazar günü Norveç’te mülteci olarak yaşayan Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri olarak Norveç Uygur Komitesinin girişimi ve organizesi ile “Mock Fureral adı ile bir dizi barışçıl eylem ve gösteriler yaptık. Çin Nazi Kamplarında Katledilen Şehitlerimize Taziyemizi sunmak ” istedik. Bu etkinliklerde sırası ile Çin Nazi Kamplarında baskı,zulüm ve envaiçeşit Çin işkenceleri sonucu şehit edilen Kardeşlerimizin temsili cenazelerini defin işlemine hazırlamak ,onlara matem tutmak ve taziyelerimizi ifade etmek ve cenazeyi tabuta koyarak toprağa vermek süreçlerini sembolik olarak Norveç halkına ve uluslar arası topluma göstermeye çalıştık. Biz bu Cenaze tören gösterilerini düzenlemekten amacımız Doğu Türkistan’da Çin’in işgali altında yaşayan Kardeşlerimize yönelik Çin’in temel insan hakları ve uluslar arası norm ve kurallara aykırı şekilde icra etmekte oldukları soykırım politikalarını durdurması ve bu soykırım durdurulmaz ve önlenemez ise daha çok insanın hayatlarını kaybedebileceği gerçeğini Norveç halkı ile uluslar arası toplum BM.başta olmak üzere uluslar arası insan hakları ve hukuk Kuruluşlarına iletmek ve ülkelerin bu konuda Çin’e karşı harekete geçirmeyi hedefledik.

Bunun için bir tabut hazırladık ve üstünü özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü ilhamını şanlı Al bayrağımızdan alan ikizi Kök bayrağımız ile örttük. Tabutun başına de Uygur Türklerinin gururu ve hürriyet tacı doppalarımızı koyduk ve bu şekli ile Tabut bir haylı uzunca omuzlarda taşındı. Tabut içimizdeki dert ve istiraplarımızın ifadesinin bir çeşit dışa vurumu idi. Şu an itibariyle tesellisi asla mümkün olmayan acılarımızı ve feryatlarımızı sembolize ediyordu.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

Ben Tabut omuzlar üzerinde taşınarak yol alırken,içimden şu cümleler geçti ve bu duygularımı sizler paylaşmak istedim ;


Bugün benim cenazem vardı. Tabut içinde yatan kimdir ? diye sakin sormayın. Çünkü ben o tabuta ölmüş olan tüm insanlığı, Türklüğü,Müslümanlığı ve kardeşliği sığdırdım…
Sizler bu kez de Kök bayrak örtülü Cenazemiz geçerken bu cenazenin Çin’in katlettiği Uygur Türklerine ait olduğunu görecek yine ” GEÇMİŞ OLSUN.VAH VAH ÇOK ÜZÜLDÜM!” deyip geçip gideceksiniz her zamanki gibi,

Ama, asıl ben şimdiden sizlere geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.
Çünkü Mahşer günü Rabbımızın huzurunda İşgalci Çin’in Doğu Türkistan’da Dindaş,Kardeş ve kandaşlarınız olan Müslüman Türklere karşı uyguladıkları baskı,zulüm ve katliamlarına kör, sağır vede sessiz kaldığınız için nasıl bir cevap vereceksiniz ? diye sizlerin halınızı çok merak ediyorum.

Rabbımız Ruzimehşerde bizleri hesaba çekerken Sizlere ” Ey Türk ve Müslüman ve insan Kulum ! Bana isyan ederek karşı gelen ve Doğu Türkistan’da benim emirlerimi ve onlara lütfettiğim islam dininin gereklerini yerine getirmek dini ve milli kimliklerinden taviz vermemek ve kopmamak için kanını döken vee canlarını BİZİM için feda eden Uygur,Kazak,Kırgiz ve diğer Müslüman Türk kullarıma yardım etmek için neler yaptın ? sorusunu duyar gibi oluyorum.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, şapka ve açık hava

Sizlerin de buna karşılık ” Kutsal Ramazan ayında evime kapanıp oruç tuttum, namaz kıldım ve kelamı Kadimi hatmettim !” yolundaki kolay cevabınızı nasıl kabul edecek acaba ?
Sizin cevabınız o kadar kolay kabul edilebilir cevap değil ÇÜNKÜ !

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

Ey Onurlu insanlar !

Ey Benim şuurlu ve Gururlu Türk Soydaşlarım

Ey İmanikamil Dindaşlarım Müslümanlar !

Doğu Türkistan’da İlayikelimetullah uğruna Çin’in envaiçeşit işkenceleri ile katlederek yok etmekte olduğu Doğu Türkistanlı kulları için emrettiği insandaşlık, soydaşlık ve dindaşlık görevlerinizi lütfen bir an önce yerine getiriniz !

Biz sizlerden elinize silah alarak Komünist,Ateist İşgalci Çin’e karşı savaş açın ! demiyoruz.Bunun mümkün olmadığını biliyoruz.Ancak, zülme karşı elinizden gelen ve kolay yapabileceğiniz YÖNTEM OLAN AVAZINIZ ile tepkilerinizi ortaya koyunuz !

Doğu Türkistan’da İşgalci Çin’in baskı,zulüm ve katliamlarına gözünüz kapalı,kulağınız sağır,vicdanınız kapalı ve imanınız dipte kalmayınız Lütfen !

Çin Zalimi ve Kaliamcısına karşı Sadece barışçıl yollarla ifade özgürlüğünüzü kullanarak tepkilerinizi ortaya koyunuz !

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ağaç, ayakkabılar, çim, açık hava ve doğa

YARIN RUZİMAHŞERDE HESABA ÇEKİLİRKEN RABBIMIZE OLUMLU BİR CEVABINIZ OLSUN ÇÜNKÜ !

“ZALİME ENGEL OLAMIYORSANIZ ONUN ZULMÜNÜ TEŞHİR VE İFŞA EDİNİZ !”

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar, ağaç ve açık hava
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
Share
1328 Kez Görüntülendi.