logo

trugen jacn

ENDONEZYALI MÜSLÜMANLAR İŞGALCİ ÇİN’İN MÜSLÜMAN TÜRK KATLİAMINI PROTESTO ETTİ

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Endonezya’da yüzlerce Müslüman, 21 Aralık Cuma günü Cakarta’daki Çin Büyükelçiliği  önünde  bir protesto gösterisi düzenleyerek, işgalci Çin’in Uygur Müslümanlarına uyguladığı zulüm ve soykırımı protesto etti.

Yürüyüşe katılan Endonezyalı Müslümanlar, işgalci Çin’in Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere uyguladığı baskı, işkence ve soykırıma bir an önce son vermesini, nazi toplama kamplarının kapatılmasını söylediler.

Protestocular, Endonezya hükümetine Uygurlara yardım etmek için harekete geçmeleri için çağrıda bulundular ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara seslenerek, Uygurları desteklemek ve Nazi Toplama Kamplarının kapatılması için harekete geçmelerini istediler. Protestocular, Endonezya hükümetine Endonezya’nın Çin büyükelçisini kovması çağrısında da bulundu.

Geçtiğimiz 17 Aralık 2018 Pazartesi günü, Endonezya Dışişleri Bakanı Çin’in Endonezya Büyükelçisi Xiao Qian’ı  Bakanlığına çağırdığı  ve Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da yaşayan Müslümanlara karşı uyguladığı  insan hakları ihlalleri hakkında bilgi istediği de açıklandı.

Kaynak : http://habernida.com/endonezya-halki-uygur-turkleri-icin-yurudu/?fbclid= 
Etiketler: » » » » » » » » »
Share
675 Kez Görüntülendi.