logo

trugen jacn

ÇİN’E MAHKUM MUYUZ ?

 “Çin halkı hilekâr ve sahtekâr olduğu için, beylerle halkı karşılıklı kışkırttığı için, Türk halkı kurduğu devleti elden çıkarıvermiş…Çin halkının sözleri tatlı, ipekli kumaşları yumuşak imiş. Tatlı sözlerle, yumuşak ipekli kumaşlarla kandırıp uzak halkları öylece yaklaştırırlar imiş. Tatlı sözlerine, ipekli kumaşlarına aldanıp Türk halkı, çok sayıda öldün!”  Orhon Bengu Taşları

Prof.Dr.Ekrem Barak Arıkoğlu

Atalarımız 1300 yıl öncesinden bizi Çinlilere karşı yukarıdaki sözlerle uyarıyor. “İpekli kumaş” yerine “dolar”ı koyduğunuz anda tarihin tekerrüründen başka bir şey yok ortada. Şu kadar milyar dolara kandırılıyoruz. Sadece Türkiye’yi kandırmıyor, Kırgızistan başta olmak üzere Merkezi Asya’yı boydan boya işgal ediyor Çin!
Çinliler, Çin’e sığmıyor ve dışarı taşıyor. Çin’in doğal sınırı Çin Seddi. Kendileri yaptılar sınırlarını korumak için seti! Bu set bugün Çin’in ortalarında kalmış durumda.Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor ve açık hava

Doğu Türkistan’ı daha 1949 yılında işgal ettiler. Hunlardan bugüne en az beş bin yıllık Türk yurdu Doğu Türkistan. Doğu Türkistan yetmedi şimdi sıra Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan’da. Kırgızistan’daki bütün yatırımları Çinliler yapıyor ve durmadan Çinli Göçüyor Türkistan’daki Türk yurtlarına.
Çin, Türkiye’ye her yıl yaklaşık 20 milyar dolarlık kazık atıyor! Kayıtlar ortada. Çin’le yaptığımız alım satımda yıllık ortalama 20 milyar dolar zarardayız. Yani 3 milyar borç almaya uğraştığımız Çin’le ilişkilerimizi kessek 20 milyar dolar kara geçeceğiz! Aldıklarımız da herkesin evinde onlarca bulunan çürük “Çin Mal”ları. Hiçbir ürün stratejik değil.
Donald Trump, züccaciye dükkânına girmiş fil gibi. Her şeyi kırıp döküyor. Ama hakkını teslim edelim yaptıklarının çoğu ülkesinin ekonomik çıkarlarını savunmak için. Ticaret savaşları da büyük şirketlerinin önüne çıkacak rakipleri bertaraf etmeye yönelik.Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, Ekrem Barak Arikoglu dahil, açık hava

İran ambargosu, Ortadoğu politikaları, Suudi Prensi suçuna rağmen koruması, Avrupa’ya vergi salma hepsinin amacı Amerika’nın çıkarlarını korumak için. İnsan hakları meselesi, Amerikan çıkarları söz konusu ise anında rafa kalkıyor… Biz niçin her yıl bize 20 milyar kazık atan Çin’e “höst” demiyoruz.
Çin için en önemli şey imaj. Yaptıkları zulmü dünyadan gizleyip kötü mallarını dünyaya satmaya, herkese iyi görünerek turist çekmeye çalışıyorlar. O yüzden her platformda insan hakları ihlallerini haykırarak dillendirmek gerekiyor.
Bir çift söz de içimizdeki Maocu Çincilere: Madem Çin’in Doğu Türkistan’da yaptıklarını, “milletleştirme, çağdaşlaştırma” olarak görüyorsunuz “kardeşlik projesi” çerçevesinde Çin’den birer tane Çinli getirip aylarca misafir edin evinizde! Doğu Türkistan’da zorla evlerde kalıyorlar. Olmadı kendiniz gidin toplama kamplarında biraz çağdaşlaşın, Çinlileşin! Kimliksiz, kişiliksiz Mankurtlar!

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor ve iç mekan
Her yerde, her platformda Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimizin yanında olduğumuzu dillendirelim,

Çin’i insan haklarına uymaya çağıralım. Unutmayalım, Doğu Türkistan’daki Uygur da “İnsan”!

Not : Resimleri Prof. Dr. İsmail Doğan çekti, Ocak 2013 Doğu Türkistan’da aksakallarla…

Kaynak : Sayın Hocamızın kişisel  sosyal medya hesabi

 

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
978 Kez Görüntülendi.