logo

trugen jacn

ÇİN TÜRKLERE BASKI,ZULÜM VE SOYKIRIM YAPMAK İÇİN İÇİN GOOGLE’DEN YARDIM İSTEDİ !

Evet yanlış duymadınız. Çin Hükümeti, Müslüman vatandaşlarının yaşamını zorlaştırmak için dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Google’dan yardım istedi. Daha da şaşırtıcı olanı, Google’ın bu talebi geri çevirmemiş olması…

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin’de vatandaşların teknolojik cihazların da yardımıyla yakından takip edilmesi sıradan bir durum. Ancak takip uygulaması, ülkenin Müslüman nüfusu için çok daha katı bir şekilde uygulanıyor.

Geçtiğimiz günlerde, Çin’de büyük bir Müslüman nüfusun bulunduğu bir bölgede yeni bir yerel yasa yürürlüğe girdi. Bu yasada teknoloji firmalarının “vatandaş izleme” uygulamalarının önü açılıyor. Bu gelişme, uzmanlar tarafından Google’ın Müslüman vatandaşları sıkı bir şekilde takip etme konusunda Çin yönetimine destek vereceğinin göstergesi olarak yorumlandı.

Çin’deki Müslüman Nüfus mu hedef alınıyor?
Çin’in Xinjiang (Şincan-Uygur Özerk Bölgesi) bölgesinde yaşayanların yarısı, etnik olarak Uygur olarak adlandırılıyor. Bu topluluğun ise büyük bir kısmı İslam dinine mensup.

Bölgede, ülkenin en sıkı vatandaş izleme önlemleri yürürlükte. Vatandaşların devlet tarafından kontrol edilen veri tabanlarına DNA örnekleri vermesi gerekiyor. Vatandaşların attığı her adım, yüz tanıma teknolojisine sahip kameralarla takip ediliyor.

Yeni geçen yasaya göre, Xinjiang bölgesinde hizmet veren telekomünikasyon firmaları, “aşırı içeriklerin” yayılmasını izlemek ve önlemek noktasında devlet yetkililerine yardımcı olmak durumunda. “Aşırı içerik” ise değişken bir tanım.

Üstelik Çin Hükümeti’nin geçmişte ve günümüzde uyguladığı birtakım “aşırılığı önleme” tedbirleri, halihazırda Müslümanları hedef aldığı için eleştirilerin odağında.

Kaynak : https://www.gidahatti.com/cin-muslumanlara-zulum-etmek-icin-google-yardimini-istedi-130210/

Etiketler: » » » » » »
Share
1353 Kez Görüntülendi.