logo

trugen jacn

İYİ PARTI GENEL BAŞKANI AKŞENER : DOĞU TÜRKİSTAN’DA MİLYONLARCA TÜRK KAMPLARDA !

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

İşgalci Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm,etnik ayırımcılık ve dini ve ırkı soykırım cinayetleri ile ülke genelinde kurduğu bin 200’den fazla Çin Nazi Kamplarında tutulan ve sayılarının 1-3 milyon arasıında olduğu tahmin edilen Uygur,Kazak,Kırgiz ve diğer Türklerin durumu Türkiye’mizde TBMM:’de  Parti Genel Başkanı düzeyinde ilk kez İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendi tarafından gündeme  getirildiği açıklandı.

Yeni Çağ gazetesi başta olmak üzere tüm basın organları ile ajansların geçtiği ve sosyal medya’da  paylaşılan  sesli ve görüntülü açıklamalara göre İYİ Parti Genel Başkanı  Sayın Meral Akşener  02 Ekim 2018 Salı günü TBMM:İYİ Parti Gurup toplantısında yaptığı konuşmasında Türkiye’nin dış politikasına değinirken   Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmüne de değinen Akşener, “Doğu Türkistan’da milyonlarca Türk kamplarda toplanıyor. Saray’dan da, küçük ortağından da ses yok”  sözleri ile hükümeti  Doğu Türkistan’daki Çin baskı ve zulmüne  suskun kalmakla   eleştirdi.

İYİ Parti Genel başkanının İYİ Parti Gurup Toplantısında yaptığı konuşmanın tam metni  şöyle ;

“Aziz Türk Milleti, İYİ Parti’nin kıymetli milletvekilleri, değerli misafirler, ve basın mensupları,

İYİ Parti Grubu olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yaptığımız, bu dönemin ilk grup toplantısının, uğruna mücadele verdiğimiz vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Gazi Meclisimizde, başarılarla dolu bir yasama yılı geçireceğimize inanıyorum.

Bize bugünleri gösteren rabbime şükürler olsun.

Değerli Milletvekilleri,Türkiye’nin bir dış politikasının olup olmadığı belli değil artık. ‘Monşer’ diyerek bütün hariciyeyi tasfiye edip Fetö’ye teslim ettiler. Şimdi hangi meselede Türkiye’nin ne düşündüğünü bilen yok.

Doğu Türkistan’da milyonlarca Türk kamplara alınıyor, saraydan da yancısından da tık yok. Borazan medya Doğu Türkistan’dan Çin ağzıyla ‘Sincan’ diye bahsediyor tık yok. Bu konuda Çin’e verilmiş bir sözünüz, taahhütünüz mü var sayın Erdoğan? ” sözleri ile Doğu Türkistan’ı bir keze daha gündeme taşıdı.

İYİ Parti geçtiğimiz  Eylül ayında da  Doğu Türkistan’daki Çin Baskı zulmü ile  Çin Nazi Kamplarında hukuksuz olarak hapsedilen Türklerin durumunu  dile getirerek Çin yönetimini protesto etmiş ve Hükümeti tepki göstermemekle eleştirmişti.

İYİ Partı Genel başkanı Meral Akşener Hanımefendi’nin bu konuşması şimdiye kadar TBMM:’de Genel Başkan seviyesinde  ve en üst düzeyde yapılan ilk konuşma olarak tarihe geçmiştir.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Doğu Türkistan’da milyonlarca Türk kamplara alınıyor, saraydan da yancısından da tık yok. Bu konuda Çin’e verilmiş bir sözünüz, taahhütünüz mü var sayın Erdoğan?" dedi.

Yeniçağ Gazetesi paylaştı: 2 Ekim 2018 Salı

 

Etiketler: » » » » » » »
Share
2315 Kez Görüntülendi.