logo

trugen jacn

BBP.GENEL BAŞKANI DESTİCİ : ÇİN, BASKI VE ZULME SON VERMEDEN İLİŞKİLER GELİŞEMEZ !

Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Destici Meclis'te basın toplantısı düzenledi!Bütçemizin,Çin'le olan ticaretinden büyük cari açık verdiğini oysa Çin hükümetinin Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize soykırım uygulamakta olduğundan bahsederek hükümeti uyarmak bizim görevimiz dedi!.Тұркия Республикасы парламенті депутаты Ұлы Бірлік Партиясы Лидері Мұстафа ДестежіБүгін (08-08-2018) парламеніт ортрысында Қытайдың шектен шыққан ГЕНОЦИД саясатын айыптап милиондаған адамның Концелагер қамалғанын дәлел көрсете отрып үкіметті қытаймен болған саудадада абай болуға шақырды.

Kazak Haber paylaştı: 8 Ağustos 2018 Çarşamba

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Büyük Birlik Partesi Genel Başakanı Sayın Mustafa Desteci Çin’in Doğu Türkistan’daki baskılarına son vermeden Türk-Çin ilişkilerinin  gelişmesinin asla mümkün olmayacağını açıkladı.
08 Ağustos 2018’de TBMM. de düzenlediği basın toplantısında koruşan  BBP. Genel Başkanı Sayın Destici Çin ile Türkiye arasındaki adaletsiz  ve  Türkiye aleyhine işleyen ticari dengesizlikleri gündeme getirdi ve Çin’in Doğu Türkistan’daki soykırım uygulamalarına karşı BBP.genel Başkanı ve Bir parlamenter olarak asla sessiz kalmayacağını belirterek şunları ifade etti ; “ Biz Çin’den 25 milyar dolarlık ithalat yapıyoruz. Kendimiz üretebileceğimiz malları Çin’den alıyoruz. Buna karşılık Çin’e sadece sadece 3,5 milyor dolarlık mal satıyoruz. Türkiye’nin 50 milyarlık ticaret açığının  nerede ise yarısı olan 25 milyar Çin ile olan ticaret açığımızdan kaynaklanıyor.Hangi Çin’den bahsediyoruz ? Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerini asimile ederek yok etmek isteyen  Çin’den söz ediyoruz. Çin,Uygur Türklerini “ Fikri islahat = Yeniden İdeolojik Eğitim Merkezi ” adı altındaki kamplara milyonlarca Müslüman Türkü hapsederek onları yok etmek isteyen Çin’den bahsediyoruz. Her Uygur Türkü’nün evine Çinli bir Muhbir yerleştiren Çin’den bahsediyoruz. Ben bunları açıkca söyledim ve dile getirdim. Ben BBP Genel Başkanı ve TBMM,Üyesi olarak Çin’in bu yaptıklarını en güçlü şekilde kınıyorum. Biz bir siyasetçi ve Parlamenter olarak yanlış gördüğümüz her şeyi dile getireceğiz. İnandığıımız ve doğru yapılmasını istediğimiz her konuyu ve görüşlerimizi TBMM.’de dile getireceğiz ve büyük Türk Milleti ile bunları paylaşacağız.Bu yanlışlıkların düzeltilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”şeklinde konuştu.

Hamit Göktürk paylaştı: 8 Ağustos 2018 Çarşamba

Doğu Türkistan’da Baskı ve Zulüm Devam Ediyor 

BBP.Partisi genel Başkanı Sayın Mustafa Destici Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı zulüm devam ettiğini belirterek şunları de ifade etti ; ” Doğu Türkistan’da yaşayan Kardeşlerimize karşı uygulanan baskı ve zulüm  ediyor ve bu durum yüreğimizi kanatıyor. Çin’in bir diğer uygulaması  de  ” Kardeşlik – İkiz Aile  Projesi”‘dir.  Çin bu proje ile her Uygur Türkü ailenin evine birer Çinli muhbir yerleştirmektedir. Bu durum asla kabul edilemez.Bunun düzeltilmesi gerekir.  Çin Fikri İslahat adı altında binlerce yaşlı genç Kadın erkek ayırmaksızın Uygur Türkü Kardeşlerimizi Toplu Kamplara kapatarak onlara baskı ve ağır işkenceler yapıyor.Bu arada hayatını kaybeden ve ölenlerin olduğunu de biliyoruz.Çin’in bu duruma son vermesi  gerekir.

Baskı ve Zulüm Devam Ederken İlişkilerin Gelişmesinden Bahsedilemez 
Çin-Türk ilişkileri sıcak bir döremden geçiyor.Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize baskı ve zulüm devam ederken,ilişkilerin gelişmesiniden bahsedilemez.Çin Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin özgürlüklerini iade etmelidir,Onların 1. Sınıf vatandaş olarak yaşamalarını müsaade etmelidir ve temel insani hakları tanımalıdır.Bu konuda Büyük Birlik Partisi olarak tavrımız nettir.Bu sorunu her ortamda dile getiriyoruz.BBP olarak Türk dünyasının mazlumlarının  meselelerini ve bu arada Doğu Türkistanlıların sesi ve yüreği olmaya devam edeceğiz. Sorunları  da gündeme getirmeyi devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1113 Kez Görüntülendi.