logo

trugen jacn

ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ NAZİ KAMPLARININ YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Doğu Türkistan'daki toplama kamplarının yeni görüntüleri yayınlandı

 Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da geçtiğimiz yıldan itibaren ülke genelinde inşa ettiği ve yaklaşık bir milyon kişinin tutuklu bulunduğu  tahmin edilen Eğitim Merkezleri adı ile tanımlanan ve Nazi Kampları benzeri   bazı toplama kamplarının fotoğrafları yayınlandı.
Kaşgar’a bağlı  Kargalık İlçesindeki bir Toplama Kampı 8 ayrı bölümden  oluşuyor ve  büyüklükleri 70 – 80 bin M2 arasında. 

Doğu Türkistan’da Nisan 2017’de açılmaya başlanan toplama kamplarının yeni görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor.

Uzaydan çekilen görüntülerde Çin’in binlerce kişilik sayısız toplama kampı inşa ettiği ispat ediliyor. Kaşgar’ın Yenişehir adlı ilçesinde çekilen uydu fotoğraflarında Şubat 2017’deki bir boş arazinin Nisan 2018’de tam teşekküllü bir toplama kampına dönüştüğü görülüyor.

Shule İlçesinde bulunan bir kampın 2017 ve 2018 yıllarındaki görünüşü  

Bir diğer fotoğrafta ise Ağustos 2017’deki boş bir arazide Nisan 2018’de bir toplama kampı inşa edildiği görülüyor.Toplama kampları uygulaması, Ağustos 2016’da Doğu Türkistan’ın sömürge valiliğine atanan Chen Quanguo tarafından başlatıldı. Doğu Türkistan’da toplama kamplarında 1 milyonu aşkın Uygur ve Kazak’ın mahkeme önüne çıkarılmadan tutuklu bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak :   http://qha.com.ua/tr/turk-dunyasi/dogu-turkistan-daki-toplama-kamplarinin-yeni-goruntuleri-yayinlandi/172581/QH

Etiketler: » » » » » » »
Share
1948 Kez Görüntülendi.