logo

trugen jacn

ÇİN’İN “İSLAMI ENGELLEME – YASAKLAMA VE YOK ETME”AMAÇLI GİZLİ BELGESİ AÇIĞA ÇIKTI

خىتاينىڭ 2018-يىللىق 4-نومۇرلۇق مۇتلەق مەخپىي ھۆججىتىنىڭ باش بېتى.

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklerin etnik kimlikleri ile dini inançlarını terk etmesi ve yerine etnik Çin örf adetlerini benimsemesi ve Han Çinlileri gibi kıyafetler giymesi dillerini unutarak Çince konuşmaları : velhasıl birer Çinliye  dönüştürmeye yönelik dini ve ırkı  asimilasyon  ve soykırım uygulamalarını yıllardan beri sürdürdüğü biliniyor.
Bu kez ise ÇKP. İşgal Yönetiminin bu insanlık dışı uygulamalarına esas teşkil eden ve “İslam Dinini  ve bu dine ait ibadetleri ” Engelleme-Yasaklama ve Yok etmeye ” yönelik  yeni  bir gizli belgeye ulaşıldığı açıklandı.
Özgür Asya radyosu Çin işgal yönetiminin “İslam İtikadırı Başkuruş = İslam İnancını Yönetme   ve buna ait ait Hususların Yeniden Uyarlanması ve Yönetilmesi “ adında gizli olarak yürürlüğe konulan  bir Çince belgeyi yayınladı. Çin Merkez Yönetimi ile sözde Uygur Özerk bölgesel yönetimince yayınlanan bu gizli belgelere göre Doğu Türkistan’da yaşayan ve İslam dinine itikat eden Müslüman Uygurların,Kazakların ve diğer Müslüman toplumların dini inançlarını ve dini yaşantılarını ÇKP.Kurullarına nasıl uydurulacağı ve nasıl kontrol edilerek yönetileceği hakkındaki hususlar yer alıyor. Ayrıca,bu gizli Çin belgelerinde ÇKP.İşgal yönetiminin genelgesinde yer alan hususlara karşı gelenler,uymayanlar veya itirazda bulunanlara karşı uygulanacak sert tedbirler ve ağır cezalandırmalara  ait hususlara da yer veriliyor.Görüntünün olası içeriği: 1 kişi
Merkezi Çin Yönetimi’nce Çıkarılan Genelge : İslam Dini ve onun Ritüelleri Tamamen Yasaklanacak
Pekin Merkezi Çin yönetimi Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından “ İslam Dini İtikadı İle ilgli Hizmetlerin Yürütülmesi Hakkında  Öneriler “ başlığı ile yayınlanan 19.04.2018 tarih ve 24 sayılı gizli genelge’de  İslam dinine karşı uygulanacak tedbirler ve yapılacak işlemler şu şekilde yer alıyor ;

  1.  Çin sınırları içinde yaşayan ve İslam inancına bağlı bölgelerdeki Halkın Çin kültür ve medeniyetinden uzaklaşmaması ve bu Çin değerlerinin yok edilmesine yönelik her türlü  düşünce ve eylemlere karşı gerekli önlemlerin alınması
  2.  İslam dinine ait ibadetlerin yerine getirileceği ve dini faaliyetlerin yürütüleceği alanlar olan  yeni Mescit ve Camilerin  ve benzer dini mekanlarının inşa edilmesi  kesinlikle yasaktır ve bu konuda  her türlü tedbirler alınacaktır.
  3. Dini inançlara göre dini içerikli giyim kuşam ve kıyafetlerin giyilmesi ve  kullanılması  yasaktır.
  4. Dini faaliyetler ile İslam dininin gereği olan dini içerikli örf adetlerin yerine getirilmesi mutlaka engellenecektir.
  5. Dini  içerikli  konuların  eğitim ve öğretimi  kesinlikle yasaktır. Özellikle İslam itikadının öğrenilmesinde esas olan Arap dilinin öğrenilmesine ve öğretilmesine  yanı “Araplaşmaya” kesinlikle izin verilmeyecektir.
  6. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Arap ve İslam Ülkelerindeki Büyükelçilikleri, Konsoloslukları ve Dış Temsilcilikleri bulundukları ülkelerde din öğretimi gören Çin vatandaşı Müslüman öğrencileri sürekli ve etkin şekilde kontrol, ve takip edecek ve  onların Çin yasalarına göre yönlendirilmeleri için gerekli tedbirleri alacaklardır.
  7. ÇHC. Dış Temsilcilikleri bulundukları Müslüman Ülkelerde Din öğretimi gören Çin Uyruklu öğrencilere yönelik ÇKP öğretileri ile Sosyalist ideolojilerin öğretilmesi ve pekiştirilmesi hizmetlerini en iyi şekilde yerine getireceklerdir.Otomatik alternatif metin yok.

Sözde Uygur Özerk Bölgesi Urumçi Halk Hükümeti’nin 12.05.2018 tarihli Genelgesi

Sözde Uygur Özerk Bölgesi Urumçi Halk Hukümeti’nin 12.05.2018 tarihli “Urumçi şehri Ramazan orucu ve İbadetlerinin yerine Getirilmesinde Ortaya Çıkacak Güvenlik Sorunları ve bu Sorunların Bertaraf Edilmesi hakkındaki Genelge “ başlıklı gizli belge 10 maddeden oluşuyor.Çin yönetimi bu gizli genelge ile “Müslüman Uygurlar başta olmak üzere İslam dinine inanan Çin Vatandaşlarının Ramazan ayına özgü dini faaliyetlerinin engellenmesi ve oruç tutmaların yasaklanmasına dair işlemler ile alınacak kesin ve sert önlemleri içermektedir.Görüntünün olası içeriği: 1 kişi
DUK.İcra Komitesi Dini İşler Müdürü Alaattin : Çin’in Bu  Uygulamaları  İslam Dinine Vurulan Acımasız ve Sert Darbenin Çıplak Bir  İfadesi
Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’da İslam dinine ve Müslümanlara karşı engelleme ve yasaklama amaçlı  bu uygulamalarına karşı  DUK.İcra Komitesi Dini İşler Üyesi Dini Alim Turguncan Alattin’ın değerlendirmesi şöyle ; “ Çin yönetiminin Ramazan arefesinde yayınladığı bu gizli genelgeler önceki yıllarda çıkarılan benzer resmi belgelere göre daha acımasız ve daha da  insanlık dışıdır. Çin İşgal yönetiminin şimdi açığa çıkan son genelgeleri kutsal dinimiz ve bu dine inananlar Müslümanlara karşı açık,net vede çıplak bir saldırı ve engellemedir. Çin işgal yönetimi Doğu Türkistan’da Müslüman Türklerin normal dini inançlarını ve inançlarının gereği olan ibadetlerini “ Dini Radikalizm- Bölücülük – Terörist Akımların Açık İfadesi “  olarak tanımlamaktadır.  Çin’in bu ve benzer genelgeleri yayınlamasının temel amacı çeşitli yöntem ve tedbirleri kullanarak Müslüman Uygurları “ Dinsizleştirerek Çinlileştirmek “ temelli yeni bir sinsi  soykırım ve dönüştürme  Uygulamasıdır.  Çin,  bu yeni  yol ve yöntemleri  uygulayarak  “Müslüman Türkleri  Dönüştürme ve asimilasyon yolu ile bir an önce yok etmek istemektedir.”   Şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1178 Kez Görüntülendi.