logo

trugen jacn

ÇİN, 32 BİN NÜFUSLU TOVET KASABASI’NDAN 3.452 KİŞİYİ NAZİ KAMPINA HAPSETMİŞ !

مەلۇم «يىغىۋېلىش لاگېرى» ئالدىدا پوس تۇرۇۋاتقان خىتاي ساقچى.

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Pekin’in Doğu Türkistan Türklerini  bir an önce toptan soykırım yaparak imha etmesi için Urumçi’ye yolladığı Tibet Canisi , ÇKP-Faşist ve Irkçısı Çin Çuvenggou’nun Doğu Türkistan’daki acımasız vahşet ile insanlık dışı cinayetlerini arttırarak sürdürdüğü bildiriliyor. 2017 yılının başlarından itibaren Doğu Türkistan genelinde sözde Siyasi ve İdeolojik Eğitim Merkezleri adı altında kurulan Çin Nazi Kamplarına gönderilenlerin sayısının günden güne artarak sürdüğü ve en az bir milyon Müslüman Türk’ün bu Çin Nazi Kamplarına kapatıldığı bağımsız kaynaklarca açıklanmıştı.

Karakaş İlçesinin Tovet Kasabasından Toplam 3 bin 452 Kişi Tutuklu veya Hapiste

Özgür Asya radyosunun Karakaş İlçesi Tovet Kasabası’ndan telefonla aldığı bilgilere dayanarak verdiği habere göre Doğu Türkistan’ın Hoten Vilayetine bağlı Karakaş İlçesinin 32 nüfuslu Tovet kasabası halkından toplam 3 bin 452 kişinin tutuklanmış olduğu açıklandı. Bunlardan bin 731 kişinin mahkum olarak Hapishane’de bin 721 kişinin ise,tutuklu olarak Toplu Cezalandırma Kampında tutulduğu  açıklandı. Bu rakam ise Tovet Kasabasının toplam nüfusunun % 10,8’ ‘ni oluşturuyor.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve yazı

Karakaş İlçesinin Tovet Kasabası Hakkında Bilgiler
Çin’in resmi Beyido bilgi Bankası’nda yer alan istatiski bilgilere göre Tovet Kasabası Karakaş ilçesinin güneyinde yer almakta olup, 2006 yılı genel nüfus sayımına göre bu Kasaba’ya bağlı 21 kent( büyüklü ve küçüklü Köy muadili) ve 81 Mahalle bulunuyor.  Bu Kasaba’da  5 bin 695 hane’de  toplam 23 bin 338 kişi yaşamaktadır. Çin’in Toplu Cezalandırma Kamplarına kapattığı insan sayısı ise, 3 bin 452 kişi olup buna göre  kasabanın toplam nüfusunun % 10,8’i hapsedilmiş  durumdadır. Radyo muhabirine konuşan bu Tovet Kasabası Yetkilisi bu Kasaba nüfusunun  en az % 40’ın Siyasi Eğitim Merkezi olarak adlandırılan bu Çin Nazi Kamplarına kapatılmasının   proje/hedef olarak kendilerine talimatlandırılmış projeden haberidar olmadığını de ve yönetimin bu konudakı ileriye dönük uygulamaları hakkında hiçbir bilgizinin bulunmadığını de  açıklamıştır.

Doğu Türkistan’da gözaltına alınan  Türklerin Çoğunluğu Çin Nazi Kamplarında Tutuluyorlar

Radyo Haber Sitesindeki bilgilere göre Çin Nazi Kampları ile ilgili şu çarpıcı bilgiler de yer alıyor : “ Özgür Asya radyosu olarak bizim Uygur bölgesinde bulunan Çin Nazi Kampları ilgili olarak yaptığımız çalışmalarımıza göre Doğu Türkistan genelindeki bu Toplu Cezalaandırma Kamplarında bulunanların sayısı Hapishanede tutumanrın sayısından fazla olduğu tesbit edilmiştir. Örneğin, Kaşgar’a bağlı Tokkuzak(Tokkuz Azak) ilçesinin Bulaksu köyünde 2.514 kişinin Toplu Cezalandırma kampında 700 kusur kişinin ise Hapishanede tutuldukları bilgisine ulaşılmıştır.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ayakkabılar ve açık hava

Uygur Aktivist Hasan : Çin’in Nazi Kampları Uygulaması 2014’de Başlamıştır

Çin’in Doğu Türkistan’daki Siyasi Eğitim Merkezleri ile ilgili uygulamalarını Özgür Asya radyosuna değenlendiren Türkiye’de mülteci olarak yaşayan Uygur Tükü aktivist Abdurrahmak Hasan şöyle konuştu ; “ Çin’in Doğu Türkistan’daki bu Çin Nazi Kampları uygulaması bu veya geçmiş yılın işi değildir.Çin işgal yönetiminin yıllar önce titiçlikle planlayıp projelendirdiği ve Tibet Canisi Çin Çuvenggou’yu Urumçi’ye atayarak onun vahşi ve ve insanlık dışı cinayetleri ile geçtiğimiz yıldan başlayanak uygulamaya koyduğu bir projedir. Çin işgal yönetimi 2014 yılındadan itibaren Doğu Türkistan genelinde Dini ve Milli konularda duyarlı ve örgütlenme kabiliyeti güçlü olan bölgelerde yaşayan Uygur Türklerine karşı toptan cezalanadırmalar yapmaktadır. Bunun en açık örneği Kaşgar’ın Bulaksu köyünde gerçekleşmiştir.Çinli işgalcılar 2 bin 514 kişinin yaşadığı bu köy halkından en az 700 kişinin Çin Nazi Kamplarına kapatıldığı Çin resmi medyasına yansımıştır. Çin Nazi Kamplarındaki şartlar,tutuklanan insan sayısı ve diğer hususların farklı olması bu Kamp yöneticilerinin kişisel tutum veya idari tasarrufu uli ilgili değildir.Çin işgal yönetiminin açık ve gizlice olarak icra etmekte oldukları Uygurları toptan yok etme projelerinin bir genel yansımasıdır.”dedi.

 

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1792 Kez Görüntülendi.