logo

trugen jacn

ÇİN’ İN DOĞU TÜRKİSTAN MEZALİMİ VE “KARDEŞ ŞEHİR” GARABETİ !

Osman Karagüzel

Osman KARAGÜZEL

Orda, uzakta, Doğu Asya’da bir kadim vatan var. Adı “DOĞU TÜRKİSTAN.”

Doğduğumuz vatan, “ATAVATAN.” Ceddimiz Müslüman Uygur Türklerinin kadim toprağı, hepimizin, tüm Türk dünyasının, ümmetin toprağı ve ümmetin kardeşleri.

Şimdi onlar mahzun, öksüz ve yetim. Yalnız bırakılmış, Çin vampirine terk edilmiş.

Komünist Çin’in faşist, zalim yöneticilerinin, insanlık tarihinde görülmemiş en büyük zulmüne maruz. Ve bunlar yeni değil. Yıllardır süren ve artarak devam eden bir mezalim.

Son yıllar ve aylarda yaşananlar ise, Orta Çağ engizisyonunu geride bırakır bir halde.

Çin’in camilere ve evlere hapsettiği din, şimdi evlerde de yasaklandı. D.Türkistan’da artık evlerde Kur’an ve seccade bulundurmak da, başörtüsü ve oruç da yasak.

Uygurların en büyük âlimi, Muhammed Salih’i, Abdulahat Mahdum’u tutukladığı ve ilerlemiş yaşına rağmen işkence altında hapishanede öldürüldüğü bilinen bir gerçek.Başka nice alim, ulema, aydın ve yazarı da.

Yurt dışında çocuğu veya yakın akrabaları eğitim gören, ticaret yapan, akraba ziyaretlerinde olan velilere ve aile fertlerine, yurt dışındaki çocuklarını ve yakın akrabalarını geri getirmeleri için baskı uygulanıyor. Çocukları rejim güçlerince verilen müddette geri dönmediği takdirde çocukların anne babaları gözaltına alınarak işkenceye tabi tutuluyor.

Dışarıdaki Doğu Türkistanlıların memleketlerindeki yakın akrabaları ile haberleşmeleri zaten yıllardır yasaktı, şimdilerde yasaklar daha da artmış durumda. Özellikle telefon, e-posta,vatsap v.b. gibi iletişim araçlarıyla haberleşmeleri katı bir şekilde engellenmiş durumda. Yurt dışındaki akrabalarının telefonlarına çıkanlar bulunduğu mahalle veya ilçedeki karakollara götürülerek sorgulanıp taciz ediliyor.

Doğu Türkistanlı Türkler genç yaşlı, kadın erkek ayrıt edilmeksizin rejim güçlerinin belirlediği meydanlarda karma toplu dans etmeye ve Çince Çin Komünist Partisi’ni öven türküler söylemeye mecbur edilmekte. Hastalık ve çeşitli nedenlerden dolayı meydanlara gelmeyenler ise cezalandırılmakta.

Bir başka haberde; “Çin, Doğu Türkistan’da ‘Kardeş Aile’ projesi adı altında her D. Türkistanlının evine bir Çinli erkek yerleştirerek Müslüman Uygur Türk ailesinin namus ve iffetini tarumar ediyor.” Yine, Müslüman Uygur kızlarını, Çinlilerle evlenmeye zorladığı da gelen haberler arasında.

Diğer bir haberde de, Çin yönetiminin, ülkedeki tüm camilere, ulusal Çin bayrağının göndere çekilmesi, vatanseverlik ruhunu ilerletmeleri ve millet kavramını güçlendirmek için sosyalist değerleri vurgulamaları çağrısında bulunulduğu belirtiliyor.

Çin hapishanelerinde bir milyonun üzerinde Uygur Türk’ünün tutulduğu belirtiliyor.

Çin Nazi kamplarındaki Uygur ve Kazak Tutsaklar, sistemli ve sürekli şekilde aşağılandıklarını ve kendilerine galiz küfür ve hakaretler edildiğini, Çin’in esas amacının onurlarını kırarak, aşağılayarak kimliklerinden uzaklaştırmak olduğunu, ayrıca çeşitli yöntemlerle Beyin yıkama seanslarına tabi tutulduklarını belirtiyor, bu baskı, zulüm ve beyin yıkama cinayetlerini şu başlıklar altında sıralıyorlar:

1-Her gün çok erken kalkıyor ve Çin devlet marşı eşliğinde bayrak törenine katılmaya zorlanıyorlar 2-Ondan sonra saatlerce devam eden ezberleme ve ideolojik eğitime tabi tutuluyorlar.

Eğitimde ezberlenmesi istenen slogan,öğreti ve konular da şunlar:
1- Çin Komünist Partisi Tüzüğü ile onun Liderlerinin öğretilerini Çince ezberlemek. 2-Ekim 2017’da yapılan ÇKP 19.Kurultayının kararlarını ve ruhunu yüksek sesle okumak ve anmak. 3-ÇKP Genel Sekreteri ve Devlet Başkanına teşekkür etmek, ona sağlık ve uzun ömürler dilemek.

Bu ve benzeri akla ve hayale gelmedik zulümler bu masum ve mazlum millete en acımasız bir şekilde uygulanıyor.

Ne yazık ve ne acıdır ki, ne resmi yetkililerimizden, ne muhalefet partilerinden ve ne de devlet gibi, resmiyete bağlı olmadığı halde, çok çok azı müstesna, STK’ dan “çıt” bile çıkmıyor.Çok haklı olarak Suriye’de, Filistin’de, Arakan’ da olan mezalimlere, cılız da olsa çıkarılan ses, D.Türkistan’dan esirgeniyor.Türkiye bu konuda maalesef “ölüm sessizliğinde.” Uygur Türk’ü Müslümanları, acılarıyla baş başa bırakılıyor. Ve bütün bunlar, geçmiş asırlarda değil, 21.YY da, Milenyumda yaşanıyor.

Daha acı olanı da, D. TÜRKİSTAN’DA İNSANLIK TARİHİNİN EN BÜYÜK ZULÜM, SOYKIRIM VE MEZALİMİ, EN VAHŞİ ŞEKİLDE SÜRERKEN “ÇİN” İLE “KARDEŞ ŞEHİR” ANTLAŞMALARI yürürlükte duruyor!

İ.Netten ve ilgili belediyelerin sayfalarından derleyebildiğim kadarıyla, aşağıdaki şehirlerimiz, Çin’in şu şehirleriyle, kardeş şehir antlaşmalarını yürürlükte tutmaya devam ediyor, hala iptal etmiyor:

Afyonkarahisar ( Çin- Yunfu ), Alanya ( Çin-Fushun), Antalya ( Çin-Haikou), Bursa (Çin- Anshan), Denizli (Çin-Jiaozhou), Ereğli ( Çin- Jinhau ), Eskişehir ( Çin-Changzhou ), İstanbul (Ho Şi Min ya da Jiangsu, Şangay, Xi’an), İzmir ( Çin- Tianjin, wuhan ya da Jiangsu ), Konya ( Çin- Henan), Mardin ( Çin-Golmud ) ve Tırabzon (Çin-Rizhao ).

Anlaşılması ve algılanması zor olan ise, kendi katilimiz ile nasıl kardeş olabiliyor, kalabiliyor, kalmaya devam edebiliyoruz!?

Aynı durum kanser uru, tümör, Müslümanların kalbine saplanmış zehirli hançer ziyonist izrail için de geçerli.

Şu şehirlerimizde izrail’in işgal ettiği şehirlerle ya da işgal ettiği topraklarda kurduğu şehirlerle kardeş şehir uygulamasını hala cari tutuyor. Adana ( İzrail – Beer Şeba ), Antalya ( İzrail-Bat Yam ) veİzmir ( İzrail- Tel Aviv ).

DÜNYADA VE TARİHTE HİÇBİR MİLLET, KENDİ KATİLİNİ KARDEŞ YAPMAZ! YAPTIYSA, DEVAMLI KILMAZ!

Bu durumu anlayan varsa, lütfen izah etsin!

Yanlış yazdığımız kardeş şehirler olduysa, iptal edenler varsa ve bu yanlışı bize bildiren şehir belediyelerimiz olursa, özür diler, kendilerini tebrik ederiz.

Kardeş Şehir uygulamasını iptal eden belediyelerimiz olursa, onları örnek, duyarlı, milli, irfanlı, faziletli ve şahsiyetli ilan eder, diğer şehir ve belediyelerimize önder olarak ilan ederiz.

Çin idaresinin bunca insanlık dışı, vahşi ve barbar uygulamaları karşısında, insan olan herkesi ve tüm insanlığı, insanlığın gereğini yapmaya davet ediyor, yerelde ilgili belediyelerimizi “kardeş şehir” uygulamasına son vermeye, başta devlet yetkilileri olmak üzere, tüm muhalefet partilerini ve özellikle D.Türkistan davamızı gündemlerine almayan STK’ nı duyarlı olmaya ve sahip çıkmaya çağırıyor, insanlıktan tamamen çıkmış Çin yönetimini, kainatın Sahibine havale ediyor, ıslah olmalarını, değilse ,Allah’ın gazabının, lanetinin ve kahhariyetinin üzerlerine olmasını niyaz ediyoruz.

Kaynak : http://www.netgaste.com/cin-in-d-turkistan-mezalimi-ve-kardes-sehir-garabeti-2788yy.htm  (60 kez)

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1829 Kez Görüntülendi.