logo

trugen jacn

ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ SÖMÜRGE, ZULÜM VE TALAN GÜCÜ : BİNG TÜEN

Hamit Göktürk (UYHAM)

Mao önderliğindeki ÇKP. Kızıl Ordusu Çin’deki iç savaşı galip olarak kazanıyor ve bütün Çin’i yakarak,yıkarak, insanları işkenceler ve toplu katliamlar yaparak ülkeyi bir bir ele geçiriyor. Doğu Türkistan’ı işgal etmek istiyor,ancak Çin’in batı’daki en büyük ileri askeri üssü Lencu’ kentinden Urumçi arası yaklaşık 3 bin Km. mesafededir. ÇKP Ordusunun bu uzun mesafeyi katederek Doğu Türkistan’ı işgal etmesi için yeterli  lojistik gücü  ve imkanı yoktur.Bunun üzerine ÇKP. O zamanki Ağababaları Sovyetlere baş vurur  ve Türk düşmanı ve celladı Stalin Doğu Türkistan’ı istila edecek ÇKP işgal ordusuna askeri kamyonlar ve 50 adet nakliye uçağı ile  lojistik destek  sağlamıştır.

Mao’nun en  acımasız,vahşi ve kan içici zalim ve aynı zamanda  en gözde Generallerinden   ÇKP.8. Ordu Komutanı Vang Cin komutasındaki ÇKP  İşgal Güçleri  Kumul ve  Urumçi’den başlayarak tüm  Doğu Türkistan’ı işgal ve istilaya başlıyor.Doğu Türkistan’da mevcut eski Cang Keyşek(Gomindang= Çin Halk Partisi) rejimine bağlı yaklaşık 100 kişilik Çin Ordusunun komutanı General Tav Siyu ÇKP.  ÇKP  İşgal ordusuna silahları ile birlikte  teslim oluyor. Bu şekilde Doğu Türkistan’ın işgali tamamlanmış oluyor.
Mao’nun Emri : Teslim Olan Eski Rejime Bağlı Çin Ordusunu Doğu Türkistan’a Yerleştirin !
ÇKP.Lideri ve  Çin’in yeni  önderi Mao,  “Xinjang’daki Kızıl Ordu’ya Talimatlar “ adı ile yayınıladığı gizli emirname’de şunları emretmektedir ; “  Doğu Türkistan’da  ” Hakikatke Kayıtkan = Gerçeklere geri dönen  yanı kendilerine teslim olan 100 bin kişilik eski Çin Ordusu mensuplarının Çin’e dönmelerine asla izin vermeyin. Onları Bing Tüen(Sözde Üretim ve İnşaat Ordusuu adı ile Paramiliter askeri bir güç  olarak örgütleyin ve bunları ülkenin sınır boylarına yerleştirin. Şanghay’da batılı sömürgeci güçlerin hizmetinde iken, tutuklanan 20 bin Çinli fahişe’yi bunlarla evlendirin ve bu ülke’ye temelli yerleşmeleri için her türlü tedbirleri alınız.”
ÇKP/Faşist ve etnik ırkçı işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki istila ve işgal yönetiminin Talan,gasp ve sömürge gücü olan ve kahir ekseriyeti etnik Çinli emekli askerlerden oluşan bu Paramiliter gücün kuruluşu Mao’nun bu talimatından sonra gerçekleştiriliyor.Mao Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Çin Tarihindeki en azılı Çin ırkçı-Faşisti ÇKP.Lideri  Mao Zedong
Doğu Türkistan’ın sınırdaş olduğu 11 ülkenin sınırları ile ülkenin en  verimli topraklarını, zengin yer altı kaynaklarının bulunduğu bölgeler ile su kaynakları ile stratejik noktalarını kontrol eden bu Gasp ve Talan Paramiliter gücün resmi tanımı Şinjiang Üretim ve üretim ve inşaat Kolordusu (Bing TÜen/XPC) ‘dır. Bu oluşum idari ve siyasi olarak sözde bölgesel yönetim ile hiçbir şekilde ilgisi bulunmamaktadır.Direkt olarak Pekin’e ÇKP.genel Sekreterliğine bağlıdır.Doğu TÜrkistan'daki Bing Tüen Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Başlıca görevleri şunlardın ;
1. Çin işgal yönetimi adına Doğu Türkistan sınırlarını korumak, savunmak ve bu toprakları ÇKP yönetimi adına ebedi olarak muhafaza etmek
2. Ülke’nin zengin yer altı kaynaklarına zorla el koyarak bu zenginlikleri gasp ve talan  ederek ÇKP devlet hazinesine aktarmak
3. Doğu Türkistan topraklarının bir an önce demografik asimilasyon ve dönüşmesini çabuklaştırmak ve ülkeyi tamamen etnik Çinlilerin yaşadığı bir Çin toprağı yapmak

Bingtüen’in Yapısı ve İşleyişi
Çin’in resmi açıklamalarına göre ÇKP’nın Doğu Türkistan’daki bu gasp ve Talan sömürge ordusu  14 Tümen’den oluşmaktadır. Bu Paramiliter Sömürge gücünün % 86’si etnik Han Çinlilerinden diğerleri ise. Uygur,Kazak,Kırgizlar başta Türkler ile bu ülkede yaşayan diğer etnik guruplardan oluşmaktadır.

Ä°lgili resim
Bingtüen,Devlet içinde Bir Devlettir
Bingtüen adı verilen bu paramiliter işgal ve sömürge gücü direkt olarak Pekin’e ÇKP.Merkez Komitesi(21 kişilik Poliitsüro) Askeri Komitesine bağlıdır.Sözde özerk bölgesel yönetiminin bu güc üzerinde hiçbir idari.siyasi veya hukuki yetkisi yoktur.
Bu gücün ;
• Ayrı ve tamamen bağımsız Maliye, Yönetim ve adlı sistemi vardır.
• Ayrı Eğitim kurumları,Üniversiteleri,Araştırma Kuruluşları ve diğer her derecede bağımsız okulları mevcuttur.
• Ülkede istediği yer ve zamanda şahısların,kurumların elinde ve mülkiyetinde bulunan her türlü mal,hizmet ve taşınmazlara el koyma yetkisi bulunmaktadır.
• Doğu Türkistan genelinde kendisine bağlı  onlarca Fabrikalar,işletmeler,dev üretim Çiftlikleri ve  Tarımsal ve Hayvancılık  üretim meydanları vardır.
• Ülkenin zenginleklerini kayıtsız ve şartsız olarak Merkezi Çin’e taşıyan bir çeşit sömürge gücüdür.
• Yurt dışı ile siyasi,ve ekenomik ilişkiler kurabilme yetkisi bulunmaktadır.

Bingtuan’in esas görevi şöyle tanımlanmıştır ;
1. Doğu Türkistan’ın asıl sahibi ve tarihi sakınleri olan başta Türk halkları ile diğer Çinli olmayan  etnik unsurlara  baskı , kontröl ve gözetim yapmaktır.
2. Ülkenin zengin yer altı ve yer üstü kaynaklarıa dilediğince el koyarak Çin ekonomisine gelir eklemek ve kaynak sağlamaktır.
3. ÇKP Diktötörlüğünün işgal yöneütimi ile etnik , Han Hakimiyeti ‘ni temsil etmektir.
4. ÇKP İşgal yönetiminin 01 Ekim 1955’de ilan ettiği sözde Uygur Özerk Bölgesel Yönetiminin kontrol ve bu yönetim mekanizmasının uygulamalarını kontrol,yeri geldiğinde engel olmaktır.
5. Pekin’in Doğu Türkistan’daki en önemli ve en önde gelen kurumlarından birini temsil eder .Aynı zamanda Pekin’in  baskı ve zulüm kolu ve  işkence ve soykırım  çomağı görevini yerine getirir.

Uygur İnsan Hakları Programı Direktörü Ömer Kanat Bingtüen adı verilen bu Paramiliter gücü şöyle tarif etmektedir ;
Öte yandan Washington  merkezli Uygur İnsan Hakları Programı tarafından Çin’in Doğu Türkistan’daki bu sömürge Ordusu ile  ilgili olarak yayınlanan bir raporda   Bing Tuen ve onun Doğu Türkistan’daki   varlığı ve  işleyişi şöyle tanımlanmaktadır. Program yöneticisi Ömer Kanat’a göre  Bu Paramiliter güç

  1. Bingtüen’in Doğu Türkistan’daki varlığı 1949 yılında sözde Halk Kurtuluş Ordusu ‘nun işgalının hemen ardından ve bu işgal gücünün  sürekli tamamlayıcısı olarak  kurulmuştur.
  2. Uygurlar için, Bingtuan Çin’in bölgedeki en büyük bir baskı gücüdür ve  Çin Komünist Partisinin bölgesel düzeyde karar verme konusunda gerçek manada yetkilisi ve uygulayıcısıdır.
  3. Bu Paramiliter İşgal gücü Doğu Türkistan’ın tarihi ve gerçek sahipleri Uygurlar başta diğer Türkleri yok saymakta ve onları tamamen inkar etmektedir.Bu nedenle Türklerin yönetime katılımlarına engel olmaktadır.
  4.  Bu kurum sözde Bölgesel özerklik Yönetiminin önündeki en büyük engel ve kısıtlayıcı bur zorba güç görünümündedir.

Bingtüen  Sürekli Zenginleşirken,Türkler Günden Güne Yoksullaşıyor

Bingtuan, Çin hükümetinin bölgeye özellikle yerleştirdiği ve bölgede yaşayan ve etnik Çinli olmayan Türk ve diğer halkları kontrol ve baskı için kurması için bir işgal gücüdür.Bu güç bölge’de çok önemli ve belirliyeci siyasi,askeri,ve ekonomik güç olmuştur. Ülkenin bütün kaynakları ile halkın geçim vasitalarını ele geçirmiş ve zorla gasbetmiştir. Bu nedenle Türkler günden güne yoksulluğa itilerken,bu Sömürge gücü her gün biraz daha zenginleşmektedir. Bu Sömürge gücü   Çin’de milli geliri en yüksek ve  refah seviyesi en  zirvede olan  kesimlerden biri haline gelmiştir. Bingtuan bölgede önemli bir siyasi ve ekonomik güç olarak Uygurların Kazakların ve diğer bölge’de yaşayan diğer halkların eşit ve temel insan hakları ile barışçıl hak arama taleplerini aşırı güç ve şiddet kullanarak bastırmaktadır. Bingtuan, Doğu Türkistan ‘ daki baskı.zulüm ve zorla el koyma ve gasp gibi hak ve hukuk ihlalerinden dolayı Uygur İnsan Hakları Programı başta bir çok hukuk ve insan hakları kuruluşlarının raporlarında eleştirilmektedir

Yararlanlan Kaynak :  https://docs.uhrp.org/pdf/bingtuan.pdf

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2089 Kez Görüntülendi.