logo

trugen jacn

ÇİN’İN D.TÜRKİSTAN’DAKİ HAK İHLALLERİ AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA GÖRÜŞÜLECEK


Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

ÇKP – Faşist işgal yönetiminin Doğu Türkistan’ın tarihi sakini ve gerçek sahipleri  Müslüman Türk halkına  karşı baskı,zulüm,işkence,insanlık dışı cinayet ve  etnik soykırım uygulamaları  merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Parlementosu’nda görüşüleceği açıklandı.

Doğu Türkistanlı Kazak Türkü Aktivist  Altun ‘un Girişimleri

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında Kazakistan’ın başkenti  Astana’ da düzenlenen 5.Dünya Kazak Kurultayında söz alarak konuşan ve Kurultay Başkanı ve Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in huzurunda Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerinden sonra bu kez Kazak Türklerine de baskı ve zulme başladığı ve etnik soykırım  uyguladığını cesurca  dile getiren ve Almanya’da yaşayan Doğu Türkistan asıllı Kazak Türkü  aydın ve İnsan Hakları aktivisti  Ömürhan Altun’un Almanya’daki girişimleri de oluumlu sonuçlandığı bildirildi. Altun’in   sosyal medya hesabında  paylaştığı bilgilere göre kendisinin  Federal Alman  Parlamenteri   ve İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Margarete  Bause ile görüştü. Ömürhan Altun görüşmede Alman parlamenter Bause’ye AP  Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki etnik içerikli dini ve kültürel asimilasyon ile insan hakları ihlallerinden  örnekler vererek bilgiler sundu ve ,mağdur ailelerin beyanları ve  hak hukuk ihlallerine ait  kanıtları  kendisine sunduğunu   Federal Parlamenter Bause’nin bu anlatılanlardan dolayı çok etkilenip ağladığını de belirtti. Ömürhan Altun ayrıca, Parlamenter Bause’den  Çin’in  bu hak ve hukuk ihlalleri ile etnik,dini soykırım uygulamalarını  durdurulması  için  yardım talep ettiğini ifade etti.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

AP, İnsan Hakları Komisyonu Çin’in İnsan hakları ihlallerini Görüşecek

Bu görüşmeden sonra Alman Parlamenter  ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi  Margarete Bause kendisine anlatılan ve sunulan bilgi ve kanıtları değerlendirmesi için AP. İnsan Hakları Komisyonuna sunacağını ve bu konuda gerekli girişimlerde  bulunacağını belirtti. Daha sonra Ömürhan Altun’u telefonla arayan    AP.  İnsan Hakları komisyonu başkan Yardımcısı Barbara Lochbihler  15 Mayıs 2018’de  Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonunun Doğu Türkistan’daki İnsan hakları ihlallerini görüşüleceğini kendisine ilettiğini de ifade etti.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2616 Kez Görüntülendi.