logo

trugen jacn

Dr.HASAN : UYGURLARIN AYAĞA KALKMASI VE SESSİZLİKLERİNİ BOZMALARININ TAM ZAMANI !

ئامېرىكىدىكى دېموكراتچى خىتاي تەشكىلاتلىرىنىڭ ئۇيۇشتۇرۇشى بىلەن ئېچىلغان مۇھاكىمە يىغىنىدا تەكلىپ بىلەن قاتناشقان ئېلشات ھەسەن ئەپەندىنىڭ سۆز قىلماقتا. 2017-يىلى 30-سېنتەبىر.
Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Siyaset bilimci ve Amerika Uygur Derneği Başkanı Dr.İlşat Hasan,Uygur Türklerinin  Çin işgalcilerin  ana vatanları Doğu Türkistan’daki insanlık dışı baskı,zulüm,cinayet ve SOYKIRIM UYGULAMALARI KARŞISINDA  ayağa kalkmaları  ve sessizliklerini bozmalarının vaktinin geldiğini açıkladı.
Özgür Asya radyosunun ABD.’deki ÇKP.rejim muhalifi Çin diasporasının yayın organı olan Boxun.com internet sitasini kaynak göstererek yayınladığı yazısı şöyle ;
“Uygurlar Derhal Ayağa Kalkın ve Çin’in Baskı ve Zulmüne Karşı Sesinizi Yükseltin !”
Son günlerde Çin işgal yönetiminin kolektif şekilde tutukladıkları Uygur Türklerini Çin Nazi Kamplarına kapatarak onları toptan yok etme sinsi emelleri karşısında diasporada faaliyet gösteren Doğu Türkistan  Teşkilatlarının küresel düzeyde tepkisel protesto gösterilerinin Çin’in bu soykırım ve insanlık dışı cinayetlerinin uluslar arası topluma duyurulması noktasında çok etkili ve önemli olmuştur. Çinli işgalciler Diasaporada yaşayan Uygur Türklerinin kendilerine karşı günden güne güçlenen itiraz ve tepkilerinden son derece çekinmektedir. Çinliler muhacerette yaşayan Uygurların Doğu Türkistan’daki yakınlarını   onları  tepkisel eylemlerie katılımalarını önlemek ve caydırmak amacı  ve onlara  tehdit,  şantaj  ve korkutmak amacı  ile Çin Nazi Kamplarına kapatmıştır. Ayrrıca, Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere karşı baskı ve zulmünü  de çok arttırmıştır. Ayrıca bunun yanında yurt dışındaki Uygur aktivistler ile Uygur Teşkilatlarına karşı baskı,kontrol takip ve tehditlerininin de  şiddet ve dozajini arttırmıştır. Çi, bu baskı, ve tehdit ve şantajları ile  protesto ve tepkisel  eylemlerinden  onları caydırmayı amaçlamaktadır.

Uygurlar Çin’in Baskı ve Tehditlerine Asla Boyun Eğmemeli
Muhacerette yaşayan Uygur Türkleri Çin’in bu baskı,tehdit ve şantajlarına asla boyun eğmemeli ve kesinlikte pes etmemelidir.Üstelik Çin’in Doğu Türkistan’da tutuklayıp Çin Nazi Kamplarına kapattığı yakınlarının açık isim listeleri ile onlara reva görülen insanlık dışı baskı ve zulümlerini kanıtları ile birlikte uluslar arası topluma anlatmalıdır.
Dr.Hasan : Çin Uluslar arası Toplumu Yalanları İle Yanıltmaya Çalışıyor
Dr.İlşat Hasan kendisinin bu makaleyi yayınlanmasındaki nedenler hakkında ise şunları ifade etti ; “ Çin yönetimi, muhacerette yaşayan Uygurların ve onların kurdukları Teşkilatların Çin karşıtı tepkisel eylemlerini durdurmaya bütün çabalarına rağmen başaramamıştır. Ancak.buna karşılık bazı Uygur Türklerinin  Çin karşıtı eylemler ile Teşkilatların faaliyetlerine katılmaktan çekindiklerini ve ilgilerinin azalmakta olduğunu görmekteyiz. Ayrıca,Çin’in tutukladığı.baskı ve zulmettiği yakınlarının isimlerini ve bu baskı ve zulümlere ait bildiklerini açıklamaktan tutuklu yakınlarının daha çok zarara uğrayacaklyarı endişesi ile susmaktadırlar. Bu durum kabul edilebilir bir davranış asla değildir. Uygurlar sinmemeli,teslim olmamalı  ve  İşgalcilere karşı seslerini  olabildiğince yükseltmelidir. Üstelik oturdukları yerden  derhal ayağa kalkmalıdırlar. “ şeklinde konuştu.
Araştırmacı Wang : Uygurların Çin Zulmü Karşısında Suskun Kalması Hayret Uyandırıyor
Öten yandan Uluslar arası İnsan Hakları Gazlemevi Teşkilatının(HRW)Hong Kong  Ofisi  sorumlusu ve Araştırmacısı Dr. Maya Wang, Özgür Asya’ radyosuna yaptığı açıklamada şunları ifade etti ; “ Diasporada yaşayan Uygurların Çin yönetiminin tutuklayıp Kamplara attığı yakınları konusunda endişe içerisinde olduklarını anlayabiliyorum. Ancak, onların bu konuda  çok sessiz ve suskun kaldıklarını  de hayret ve üzüntü ile karşılıyorum. Çin’in baskısı,tehdit ve şantaji altında uzun yıllar yaşayan Uygurlarda oluşan bu Çin’den çekinme ve korkma Psikolojisiden özgür dünya’da yaşamalarına rağmen, üzerlerinden atamamaları üzüntü verici olduğu kadar bende  hayret uyandırmaktadır. Ancak,Uygurlar bu korku psikolojisinden bir an önce kurtulmalıdırlar. Diasspora Uygurları tutuklu ve baskı altındaki yakınları hakkındaki bilgi ve kanıtları açıkladıkları takdirde onların bu tehdit ve baskılardan kurtulmaları noktasında faydalı sonuçlara ulaşacaklarını düşünüyorum..” dedi

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
2320 Kez Görüntülendi.