logo

trugen jacn

DOĞU TÜRKİSTANLILAR ONA AĞLIYORLAR.PEKİ, ONLAR İÇİN KİM AĞLAYACAK ?

Dünyaca ünlü Doğu Türkistanlı İslam Âlimi Allame Muhammed Salih Damollam’ın (Hacim) Çin hepsinde 82 yaşında şehit edilmesi Doğu Türkistanlılar’ı hüzne boğdu.Yurt içi ve dışındaki bütün Uygur Türkleri Damollam’in kaybı için ağlıyorlar.Peki, baskı,zulüm ve soykırım kıskacında varlık mücadelesi vermekte olan bu Ağlayan Müslüman Uygur Türkleri için Kim Ağlayacak ?

Doğu Türkistanlılar ona ağlıyor peki onlar için kim ağlayacak?

MİR KAMİL KAŞGARLI/ÖZEL HABER

İşgalci Çin yönetiminin 82 yaşındaki Allame Muhammed Salih Damollam’ın hapiste 25 Ocak 2018 de şehit edildiğine dair haber başta bütün Doğu Türkistanlılar olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki sevenlerini yasa boğdu. Muhammed Salih’in cenazesinde ise Çin polisi ile cenazeye katılanlar arasında olaylar çıktığı bildirildi. Bölgeden alınan haberlere göre, cenazeye katılanlar Damollam’ın kızı araştırmacı-yazar Nezire Muhammed Salih ve damadı Adil Tunıyazın’ın hala serbest bırakılmamasına tepki gösterdi. Çıkan arbedede Çin polisi birçok Müslüman genci katlederken bazılarını da tutukladı.

“Âlimlerini kaybeden millete ağlayın”

Farabi’nin de “Bir milletin Âlimleri öldüğü zaman âlimlere ağlamayın, asıl âlimlerini kaybeden millete ağlayın” dediği gibi şuan dünyada ilgisiz yetim kalmış 35 milyon Doğu Türkistanlılar âlimine ağlıyor ve yaşlı gözleriyle “Var mı bu yetim kalmış millete ağlayacak olan onurlu kimse?” diye etrafına bakıyor. Doğu Türkistan’ı işgal altında tutan Çin yönetimi tarafından yaklaşık bir senedir şiddetle başlatılan âlim, aydın, yazar ve sanatçılara yönelik tutuklama kampanyası çerçevesinde, geçen sene Tanınmış ünlü dini âlim, eğitimci ve kanaat önderi Abdulhamit Damollam de hapiste işkence ile 80 yaşında şehit edilmişti.

ALLAME MUHEMMED SALİH KİMDİR?

Dünyaca ünlü din âlimi, Allame Muhammed Salih Damollam, 1936’da Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’ın Artuş kentinde dünyaya gelmiştir. Artuş’da dönemin Arapça ve Farsça dil bilgini, şair ve büyük din âlimi olarak de bilenen babası Salih Damollam’ın terbiyesinde bir yandan İslami ilimler, diğer yandan da ilkokul eğitimindeki başarıları ile beraber, daha 11 yaşındayken, Kur’ân-ı Kerîm’i mükemmel bir şekilde hıfzederek, ilmi istidadını kanıtlamıştır. Allame Muhammed Salih Damollam, 2017’nin sonlarında, kaldığı evinden sebepsiz tutuklanarak, beyin yıkama kampına hapis edilmiş ve yaklaşık 45 gün sonra 25 Ocak 2018 de Çin hepsinde 82 yaşında şehit edilmiştir. (Allah şahadetini kabul etsin, mekânını Firdevs eylesin. Âmin)

Çin’in niyeti Doğu Türkistanlılar’ı yok etmek!

Bütün hayatını ilmi hizmete adamış, Doğu Türkistanlılar’ın ne kadar barışsever olduğunun simgesi haline gelmiş olan büyük fikir insanı Allame Muhammed Salih Damollam’ın 82 yaşında olduğuna bakmaksızın, 3 senedir sebepsiz ev hapsine mahkum edilmesi ve sonunda hapiste acımasızca şehit edilmesi, zalim Çin işgalci yönetimin şeytanı niyetini ve hiçbir zaman Doğu Türkistanlılara yönelik barıştan yana politika izlemediğini ve Doğu Türkistanlıları millet olarak bütünüyle yok edene kadar bu zulmü sürdürme planını açıkça ortaya koymuştur.

Kaynak : http://www.dirilispostasi.com/dunya/dogu-turkistanlilar-ona-agliyor-peki-onlar-icin-kim-aglayacak-5a7b4f69f0fd0a465a226476

Etiketler: » » » » » » »
Share
1280 Kez Görüntülendi.