logo

trugen jacn
15 Aralık 2017

ASKEF GENEL BAŞKANI SAYIN SAVAŞ ÜNAL’DAN TÜRK DÜNYASI’NA ANLAMLI ÇAĞRI !

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF)  Genel Başkanı Sayın Savaş Ünal Türk Dünyası’nın Birlik ve Beraberliği  hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Dünyası'nın Birlik ve Beraberliği

 Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF)Başkanı Sayın Savaş Ünal önemli açıklamalarda bulundu. Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF)Başkanı Sayın Savaş Ünal yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirti : Daha önce “Türk Dünyası Antolojisi” Soma Şiirleri Antolojisi” ve Dünyanın en büyük Antoloji olan “Avrasya Şairleri Antolojisié ni çıkaran Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF) yine tarihi çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor.

  • KARABAĞ-KERKÜK-ÇANAKKALE bir sevdadır, bir özlemdir, bir hesaplaşmadır,
  • KARABAĞ’I-KERKÜK’Ü-ÇANAKKALE’Yİ anlatmaya. Bir kalem ve kâğıdımız varsa yeter .

ASKEF Genel Başkan Ünül . Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu resmi kuruluşunun 2. Yıl dönümünde Edebiyatta ve kendi uhdesinde bir ilk olan, yediden yetmişe tüm şairlerimizi, ozanlarımızı, âşıklarımızı KARABAĞ’DAN-KERKÜK’TEN-ÇANAKKALE’YE şiir seçkisine katılmaya davet ettiklerini  ve bütün şair ve ozanlarımızın bu siir seçkisine  katılmaya çağırıdıklarını belirtirek şöyle konuştu ; ”

İlk etkinliğimiz 8 Mart 2018 Azerbaycan-Bakü’ de yapacağız.

ASKEF Genel Başkanı ve Antoloji yayın yönetmeni Savaş Ünal İpekyolu Haber Ajansına özel yaptığı açıklamada  ” Bizler daha önce 3 büyük .antolojiyi ekip olarak başardık. 2012 yılında yaptığımız Türk Dünyası Antoloji 12 ülkeden 400 katılmcı ile 2 cilt olarak çıktı.Soma da yaşadığımız felaketin ardından Soma da babasını kaybetmiş 22 çocuğumuzun eğitimine katkı sağlamak amacıyla yaptığımız Soma Şiirleri Antolojisi 80 kişinin katılımıyla gerçekleşti.Babasını kaybeden çocuklarımıza yaklaşık 10.000 TL ve Kırtasiye yardımı ile başardık ve Soma da hep beraber etkinliğini yaptık. 2015 yılında dünyanın en büyük katılımcılı şiir antolojisi olan “Avrasya Şairleri Antolojisini” çıkardık.Antoloji; 21 ülkeden 800 katılımcı ile 2 cilt 1700 sayfa olarak çıktı. Guınnes rekorlar kitabına başvurduk fakat katagori açılamadığı için dünya rekorumuz tescillenemedi.

Amacımız Türk dünyasında yaşayan soydaşlarımızı, kandaşlarımızı, kültür ve sanat aracığıyla birbirlerini tanımaları,dilimizin, kültürümüzün aynı olduğunu anlamaları ve sonuçta Türk dünyasın da “Dil Birliği” sağlayabilmektir.

Antolojiler dışında bu amaçlara ulaşabilmek için,ülkemizde,Balkanlarda ve 4 defa Azerbaycan da olmak üzere, 14 büyük etkinlik yaptık. KARABAĞ-KERKÜK-ÇANAKKALE şiir antolojisininde de Türk dünyasının kanayan yarası, KARABAĞ VE KERKÜK’TEN, Türk dünyasının en önemli zaferlerinde olan, yedi düveli yendiğimiz, ÇANAKKALE Zaferimizi kazanan Şehitlerimizin anısına hazırlıyoruz. Ayrıca tüm dünya da zulme uğrayan soydaşlarımıza dikkat çekmek için, 20 ülkede yaşayan şairlerimizden kendi ülkeleri ve konuya uygun şiirlerle antolojimize katılımcı bekliyoruz.” xeklinde konuştu.

AVRASYA Şiir Antolojinin Ülke ve Bölge Sorumluları  şunlardır ;x

  1. Azerbaycan Sorumlusu: Sayman Aruz
  2. Bulgaristan Sorumlusu: Rüstem Aziz
  3. Özbekistan Sorumlusu:Muazzam Ibrohimova
  4. Kazakistan Sorumlusu: Maruana Abuova
  5. Kıbrıs Sorumlusu: Hasan Çakmak A
  6. nkara ve Telafer Sorumlusu Vaat Havdi
  7. İstanbul ve Trakya Sorumlusu:Servet Kaan Güldü
  8. Ege Bölge Sorumlusu: Hediye Çetin
  9. Akdeniz Bölge Sorumlusu: Gonca Aydemir
  10. Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu: Selami Yağar
  11. Marmara Bölge Sorumlusu:Vahdettin ışıldak
  12. Karadeniz Bölge Sorumlusu:Nermin Karakaya
  13. Çukurova Bölge Sorumlusu:Nesrin Demirtaş Olarak belirlendi..

İlk etkinliğinide 8 Mart 2018 de Azerbaycanın başkenti Bakü’de yapmayı planlıyoruz.Bizim gibi düşünen Türk sevdalısı tüm dostlarımızı bu anlamlı proje destek olmaya bekliyoruz.”  şeklinde konuştu.

ASKEF Federasyonu Genel Başkanı Sayın Savaş Ünal  konuşmasını

  • “DOĞU TÜRKİSTAN’DA Kİ ZULÜM SON BULACAK”
  • “KERKÜK TÜRKTÜR,TÜRK KALACAK”
  • “AZERBAYCAN BAYRAĞINI KARABAĞ’A DİKECEĞİZ”
  •  “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

sözlerini tamamladı.

 

Kaynak :  http://www.kirsehirhaber365.com/haber/turk-dunyasi-nin-birlik-ve-beraberligi  (Süleyman GÜZEL-  Çınar Kırşehir Haber Merkezi )

Etiketler:
Share
1153 Kez Görüntülendi.