logo

trugen jacn

YENİ AKİT GAZETESİ : KOMÜNİST ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’DA KUDURDU !

Yeni Akit Gazetesi LOGOSU ile ilgili görsel sonucu

ÖMER FARUK ŞAHİN / YENİ AKİT –  ANKARA
Doğu Türkistan’daki 25 milyon Uygur Türkü’ne yıllardır her türlü zulmü yapan Çin, besmeleyi bile yasakladı. Uygur Türkü Doç. Dr. Erkin Emet, “Camilere gitmek, namaz kılmak, Kur’an bulundurmak yasak. İnananlar işkenceyle dinsizleştirilmeye çalışılıyor” dedi.

Mao’cu Çin rejiminin Doğu Türkistan’daki 25 milyon Müslümana uyguladığı zulüm bitmek bilmiyor… ‘Çin işkencesi’ni gözler önüne seren Uygur Türkü ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkin Emet, “Sadece sağ koluna saat taktığı ya da büyüklerinin yanında sigara içmediği için Müslümanlığa yatkın olduğu sebebi ile tutuklanan insanlar var. Zindanlarda bu insanların beynini yıkayarak dinlerinden uzaklaştırıyorlar. Uygur Türkçesi konuşmak, camilere gitmek, namaz kılmak, Kur’an-ı Kerim bulundurmak yasak. 1 milyon insanımız zindanlarda işkence görüyor” dedi.

TUTUKLU BULUNMAYAN EV YOK

Doğu Türkistan’ın 68 yıldır Çin zulmü altında benliğini korumaya çalıştığını belirten Emet, “2001’den sonra din okullarımız kapatıldı. Din adamlarımız tutuklandı. Doğu Türkistan’da tutuklu insan bulunmayan ev yok. Birkaç yıl önce form doldurttular. ‘Doğruyu yazarsanız size hiçbir şey yapmayacağız’ dediler. Doğruyu yazan, namaz kıldıklarını belirten insanların hepsi tutuklandı. Dine yatkın oldukları gerekçesi ile işkencelere maruz kalıyorlar. Yurtdışındaki öğrencileri çağırdılar, gelmeyen öğrencilerin ailelerini tutukladılar. Ben Türkiye’de olduğum için ablamı 60 gün cezaevinde tuttular. Öğretmenlerimize komünist partilerin öğretilerini çocuklara öğretmeye zorluyorlar. Hacca gidip gelmiş olanları hemen cezaevine alarak dinlerini unutturmaya çalışıyorlar. 29 Mart’ta 50 maddelik ‘Aşırı Dini Akımlar ve Terörle Savaş’ maskesi altında bir kanun yayınladılar. Bu maddelerin içinde dini nikah kıyılması yasak, cenazelerin defnedilmesinde dini ritüel yasak, plan dışında hamile kalmak yasak, Kur’an-ı Kerim ve diğer dini kitapların basılması, satılması hediye edilmesi yasak. Mescid ve camilere gitmek yasak, erkeklerin sakal-bıyık bırakmaları yasak, hanımların tesettürlü giyinmeleri yasak, insanların aniden içki ve sigarayı bırakmaları dahi yasak” diye konuştu.

Çin’in 50 maddelik yasaklar listesini de paylaşan Emet, “Zulmün sınırı yok. İslam’a ait ne varsa her şeyin yasak olduğu Çin’de Türk isimlerinin konulması da yasak. Gözümüz dünya mazlumlarının her zaman yanında yer alan Türkiye’de” dedi.

Kaynak : Yeni Akit Gazetesi

Etiketler: » » » » » » » » » » »
Share
1274 Kez Görüntülendi.