logo

trugen jacn

ÇİN, DUK BAŞKANI RABİA KADİR’İN URUMÇİ’DE YAŞAYAN 2 OĞLU İLE 30 YAKININI HAPSETTİ

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir,Çin işgal yönetiminin  Urumçi’de yaşayan  iki oğlu  ile   30’u aşkın akrabasının tutuklandığını açıkladı.

Çin, Rabia Kadir'in 2 oğlunu ve 30 akrabasını tutukladı

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kadir iki oğlu dahi olmak üzere 30’u aşkın akrabasının tutuklandığını açıkladı. Rabia Kadir’in iki oğlu daha önce de ayrılıkçı faaliyetler ve vergi kaçırma iddialarıyla tutuklanmıştı.

Rabia Kadir’in Özgür Asya Radyosu’na verdiği bilgilere göre aile üyelerinin nerede olduğuna dair hiçbir bilgisinin olmadığını ve büyük ihtimalle hapishaneler ya da eğitim kamplarına gönderilmiş olduklarını belirtti. Rabia Kadir, çocukları ve torunları dahil olmak üzere 11 yakın akrabasının tutuklandığını bildirerek: “Eğer yeğenlerimi ve diğer akrabalarımı da dahil edersem 30’u aşkın kişi tutuklandı” dedi.

Rabia Kadir çocuklarının tutuklanmasını beklemediğini söyleyerek: “Onlar zaten ABD’ye geldiğimden beri ev hapsinde  ve 7/24 saat sürekli  polis gözetimi altında tutuluyordu” dedi. Rabia Kadir: “Torunlarım benimle korktukları  için  hiç konuşmamıyarlardı.Ayrıca,Çocuklarım ,Torunlarım ve bütün yakınlarım   hiçbir  şekilde  politikayla uğraşmadılar” ifadelerinde bulundu.

Rabia Kadir’in oğulları Alim ;  Abdulhekim(Ablikim) Abdureyim 9 sene hapis cezasına çarptırılmış ve 2015’te serbest bırakılmışlardı.

Kaynak :  qha.com.ua/tr/turk-dunyasi/cin-rabia-kadir-in-2-oglunu-ve-30-akrabasini-tutukladi/161158/

Etiketler: » » » » » »
Share
1301 Kez Görüntülendi.