logo

trugen jacn

ÇİN, URUMÇİ’DEKİ ÇKP. SEKRETERİ’NİN TÜRKLERE ZULÜM VE SOYKIRIMINI ÖDÜLLENDİRDİ.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin Lideri Xi, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Urumçi’ye ÇKP.bölgesel genel sekreteri olarak atadığı Han Faşisti ve Çin Nazisi Çin Çüvenggou’yu Doğu Türkistan Türklerine karşı baskı,zulüm,asimilasyon .dini ve ırkı soykırım uygulamalarına bir ödül olarak ÇKP.Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olarak seçtirdiği açıklandı. Tibet’teki acımasız ve vahşi uygulamalarını DOğu TÜrkistan’da da gerçekleştirmesi için özellikle Urumçi’ye atadığı Çin Nazisi  Uygurların katili Çin’in  18-25 Ekim 2017 tarihleri arasında Pekin’de toplanan ÇKP.19.Kurultayı’nda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin karar mekanizması olan 25 kişilik Siyasi Büro üyeliğine seçildiği bildirildi.

Uzmanlar, Tibet canisi olarak ünlenen ÇKP’nin Urumçi’deki  acımasız,zalim ve Kaliamcısı ÇKP.bölge Sekereteri Çin Çuvenggou’nun ÇKP.merkez Komitesi Siyasi Büro üyeliğine getirilmesinin Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm, dini ve etnik soykırım uygulamalarının  şiddetinin daha artarak süreceğinin habercisi olduğunu ifade ediyorlar,

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Çin Çüvenggou Kimdir ?

Çin Çüvenggou şimdiki Çin Lideri Xi Jingping’in yakın arkadaş ve yönetim  kadrosunda yer alan azılı bir Çin ırkçısı ve Han şöveristi olarak öne çıkmıştır. 2011-2016 yılları arasında 5 yıl süre ile Doğu Türkistan gibi Çin’in işgalindeki sözde Tibet(Xizhang) Özerk Bölgesi’nde  ÇKP.Genel Sekreterleği yapmıştır.Tibet’teki acımasız,vahşi ve insanlık dışı uygulamaları ile Tibet Canisi olarak ün salmıştır. Bu Çin Nazisi, Çin’in Tibet’teki diktatörlüğü esnasındaki insanlık dışı baskı,zulüm ve soykırım uygulamalarına tepki olarak binlerce Tibetlinin iştirak ettiği ayaklanmalar meydana gelmiştir.Yüzlerce Tibetli masum sivil Çin işgal askerleri tarafından toplu katliama tabı tutularak katledilmiştir. Tibet Canisinin bu  insanlık dışı uygulamalarını  Tibetli Budist Din adamalarından en az 200  Lama  kendilerini yakarak protesto etmiştir.
Tibet’teki bu başarılı(!) baskı,zulum ve katliamlarından dolayı ÇKP.genel Sekreteri ve Çin Lideri Xi,kendisini Ağustos 2016’de özel yazlık sarayına davet ederek bir hafta kendisini ağırlamış ve daha sonra Doğu Türkistan’a ÇKP.genel Bekreteri olarak atamıştır.Tibet’teki  acımasız ve vahşi uygulamaları  ile tanınan Çin’in Urumçi’ye geldikten sonra bazı üst düzey Bürokratlarla yaptığı bir tanışma ve güvenlik toplantısında ; “ Bir süredir merkez’in (Merkezi Çin Yönetiminin),Xinjiang’da uyguladığı politikalarını takip ediyorum. Merkez’in Uygurlara tanıdığı haklar çok fazladır.Bu hakların azaltılması gerekir. Tibet’te merkez adına yaptığımız uygulama ve disiplini burada da tatbik edeceğiz.Merkezi Çin Hükümetinin hükümranlığını Şinjiang’da tam yerine getireceğiz ve bölge’deki yaşayan halklara  Çin devletinin  hakimiyetini  en iyi şekilde hissettireceğiz. ” İfadelerini kullandığı  bildirilmektedir.
Tibet canisi olarak ünlenen ÇKP.Bölge Sekereteri Çin,  icraatına Çin faşizminin ve han Nazizminin fikir babası ve ideologu Çin’in düşünürü Konfüçyos’ün  ” Bir Milleti yok etmek için ilk önce onun dilini yok edeceksin.” Söylemine uygun olarak Çift Dilli eğitim uygulamasını yuva ve ana okullarından başlatmıştır.  Türk Çocuklarının asimile edilmesi için Çin’den binlerce Çince öğretmeni getirmiştir.

Bölge Diktatörü Han Nazisi Çin’in son bir yıldaki baskı ve zulüm Uygulamaları şunlardır ;
1. Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türkleri 24/7 saat/gün aralıksız olarak gözetilmekte ve kontrol altında tutulmaktadır.
2. Bunun için mevcut Polis gücüne ek olarak 100 bir civarında kahir çoğunluğu etnik Çinlilerden Polis istihdam etmiştir.
3. 01 Nisan 20117’de sözde Bölgesel Halk Kurultayı’ndan Aşırılık ve Terörle Savaş adı altında sadece Uygur Türklerine uygulanmak üzere 50 maddelik bir yasa çıkarmıştır.Bu yasa ile dini ve milli içerikli her türlü söylem,söz ve hareket terör suçu kapsamına alınmıştır.
4. Türklerin pasaportları toplatılmış ve yurt dışındaki Uygurların ülkelerine dönmele dönmedikleri taktirde Pasaportlarının iptal edilecekleri mal ve mülklerine el konulacağı bildirilmiştir.
5. Türkiye.Mısır başta olmak üzere dış ülkelerde kendi imkanları ile öğrenim gören öğrenciler geri çağrılmıştır.Gelemeyenlerin ise aileleri şantaj ve tehdit edilerek geri dönmeleri sağlanmıştır.
6. Yurt dışından dönen Türkler Kespi ve Siyasi Terbiye Merkezleri adı verilen Çin Nazi Kamplarına kapatılmış ve burada baskı ve işkencelere maruz bırakılmakatadır.
7. Aileler dağıtılmış,eşler bir birlerinden koparılmış,çocuklar sokağa atılmış aç,perişan kimsesiz ve sahipsiz bırakılmıştır.
8. Ana babaları Tirbiyeleş merkezlerine kapatılarak sahipsiz ve kimsesiz duruma düşürülen onların çocukları bedava bakım ve eğitim adı altında merkezi Çin’e götürmekte ve Çinli olarak dönüştürlmektedir.
9. Ülkenin zengin kaynakları ülkenin demografik soykırım amacı ile merkezi Çin’den getirilen Çinli göçmenlerin transferine hız verilmiştir.
10. Türklerin mal ve mülkleri ve arazilerine zorla el konulmakta bu Çinli göçmenlere e tahsis edilmektedir. Bu ülkenin tarihi sakinleri olan Türkler ekonomik ayrımcılık,dışlama ve soykırım a tabi tutulmaktadır.
11. Müslüman Türkler bin yıldan beri büyük bir iman ve ihlas ile inandıkları ve hayatlarının anlamı olan kutsal İslam dini yasaklanmıştır.İslam dini yasa dışı ilan edilmiştir.
12. İslam dinine ait her türlü İbadetler, Kurani Kerim öğrenmek,namaz kılmak Kur’an okumak terör suçu kapsamına alınmıştır.
13. Yaklaşık bir yıldır yurt dışında yaşayanların Doğu Türkistan’daki yakınıları ile ile internet,telefon ve sosyal medya üzerinden haberleşmeleri engellenmektedir.
14. Türklerin bulunduğu yerden başka mahallelere ve yurt içinde seyahat etmeleri yasaktır.
15. Çin işgal yönetimi kendi vatandaşı olduğunu iddia ettikleri Uygur TürklerininMerkezi Çin’e seyahet etmelerini engellemektedir.
16. İşgalcı Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere karşı baskı,zulum.asimilasyon ve soykırım uygulamalarının amacı dini ve etnik içeriklidir.Ancak, Türklere yapılan baskı ve zulmün etnik yanı ağır basmaktadır.Müslüman Türkler daha çok Türk ırkından oldukları için toptan yok edilmek istenmektedir. Çünkü, Çin,kendi ırkından olan ve Çince konuşan Hui’lara ( Müslüman Çinlilere) dini konularda pek ilişmemekte ve baskı yapmamaktadırlar.
17. Çin yönetimi günümüzde Doğu Türkistan’da yaşayan Türk halkından geçmiş tarihlerde Hunlardar,Göktürklerden ve diğer tarihte kurulan Türk devletleri karşısındaki hezimet ve başarısızlıklarının intikamını Uygur Türklerinden almak istemektedirler.
18. Günümüzde Urumçi’deki Çin Nazizmi ile Han Faşizminin azılı Temsilcisi Çin Çüvenggou Doğu Türkistan’ı fanı dünyanın yaşayan bir cehennemi haline dönüştürmüştür.

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1955 Kez Görüntülendi.