logo

trugen jacn

ÇİN, UYGUR TÜRKLERİNİ KATLEDİYOR, İŞBİRLİKÇİLERİNİ KULLANARAK CİNAYETLERİNİ GİZLİYOR

خىتاينىڭ ئىستانبۇلدىكى باش كونسۇلخانىسىدا چاقىرىلغان يىغىندىن بىر كۆرۈنۈش. 2017-يىل 18-ئۆكتەبىر، ئىستانبۇل، تۈركىيە.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin,İşgalı altındaki Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı  baskı,zulüm, asimilasyon, dini ve ırkı soykırım uygulamalarının şiddetini arttırırken,Türkiye’de manfaat karşılığı kendisine bağladığı işbirlikçilerini kullanarak Doğu Türkistan’daki cinayet ve katliamlarını gizlemeye çalışıyor.   Bunu gerçekleştirmek için kendisine bağlı işbirlikçi ve Yardakçılılarına çeşitli isimler altında Sivil Toplum kuruluşları kurdurmaya hız vermiş bulunuyor.
Çin yönetimi geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de Çin ile ticari ilişkileri olan bazı iş adamları ile eski bazı siyasetçi ve Bakanlara destek veriyor Çin-Türk Dostluk Derneği ve Vakfı adında STK.ları  kurduruyor ve onları destekliyordu.Bu Vakıf ve Dernekler aracılığı ile  Türkiye’de yaşayan bazı zayıf iradeli insani ve Milli duyguları körleşmiş vicdansız Uygur ve Kazak Türklerini iğfal ederek çeşitli vesile ve bahanelerle Çin’e davet ettiriyor ve Doğu Türkistan’daki insanlık dışı uygulamaları ile cinayetlerini bunları kullanarak sinsice gizlemeye çalışmakta idiler. En önemlisi  ise, FETÖ Terör Örgütü ile yıllar öncesine dayanan çok yakın işbirliği idi. BBu TKerör örgütü ile  yakın ve sıcak ilişkiler kurmuş ve bu Terör örgütüne bağlı onlarca STK.kuruluşu tesis etmişti. FETÖ Teröristlerine bağlı ve onların güdümündeki Çin -Türk dostluğu adı altında faaliyet gösteren bu STK.ların tek faaliyetleri ticari  kazanç  ve manfaatları  karşılığında Çin’in Doğu Türkistan’daki cinayetlerini gizleme,gündeme getirmeme ve unutturmaktı.  Bu  Çin’in işbirlikçisi ve hain STK.lar 15 Temmuz  darbe kalkışmasından sonra kapatıldı ve böylece Çin’in Türkiye’deki  bu yöndeki faaliyetleri önemli ölçüde sekteye uğramış oldu.

Çin Bu Kez Türkiye’de Kendisine Bağlı bazı Uygurlar Kullanarak STK.Kurdu.
ABD.ve AB.ülkelerinin FETÖ alçağının 15 Temmuz hain darbe kalkışmasından sonra Türkiye’ye takındığı olumsuz ve bazen düşmanlığa kadar varan tutumunu fırsata çevirmek isteyen Çin,bu kez Doğu Türkistan’daki insanlık dışı cinayet ve katliamlarını yine bazı onursuz,zayıf iradeli işbirlikçi sözde Uygurları kullanarak yeniden bazı girişimlere  başladı.
Çin, Demokrasi ve Temel  İnsan Haklarını Kullanarak Doğu Türkistan’da Bu Hakları Katlediyor
Çin, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerinin temel insan haklarını ihlal ederken, onların söz ve ifade özgürlüklerini gasbederken Türkiye’deki hak,özgürlük ve demokrasi uygulamalarından yararrlanarak yanı demokrasi’yi kullanarak Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm, devlet terörü ve Han Şövenizmi ile Çin faşizmi içerikli soykırımlarını örtme,gizleme ve Türk kamu oyunun bilgisinden saklamak istiyor.Açık bir ifade ile,  Çin, Türkiye’de demokrasi ve insan haklarını sonuna kadar kullanarak Doğu Türkistan’da  katliam yapıyor.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve yazı
İşbirlikçi Mevlude Aziz İstanbul’da Çinli Kadın Göçmenler Derneği’ni Kurdu
Çin’in Türkiye’deki Temsilciliklerinin son aylarda bu konuda Türkiye’de büyük bir atağa giriştiği ve Türkiye’de yaşayan zayıf irade ve karakterli bazı  Uygurları iğfal ederek kendileri ile işbirliğine razı ettiği  ve onları maddi olarak destekleyerek bazı Dernekler  Kurdurduğu biliniyor.
Bir süre sonra   bir Turizm Acentası açtığı ve Çin Temsilcilikleri ile çok yakın ve sıcak ilişkiler kurduğu ifade ediliyor. Çin’in İstanbul Baş konsulusluğunun desteği ve yönlendirmesi ile geçtiğimiz aylarda  İstanbul’da Çinli Kadın Göçmenler Derneği’ni kuruyor.Seyyare adında başka bir sözde Uygur işbirlikçiyi de yanına katan Çin Kuklası Mevlude hemen Çin propagandasına yönelik eylemlere başlıyor.

İşbirlikçi Mevlude : Çin Vatandaşı Olmaktan Gurur Duyuyorum
İşbirlikçi Mevlüde’nin ilk dernek faaliyeti  ise, Çin’de 18-28 Ekim 2017 tarihleri arasında başkent Pekin’de toplanacak olan Çin Komünist Partisinin 19.kurultayı dolayisiyle  Çin’in İstanbul Başkonsolosluğunda verilen ve Türkiye’de yaşayan bazı  Çinli kadınların katıldığı yemekle kutlama törenine katılmak oluyor. Mevlüde Çin Başkonsolosu’nin karısının himayesinde   tertiplenen bu toplantı’da hararetle karşılanıyor.İşbirlikçiliği ve kendi toplumuna ihanetinin bedeli olarak baş köşeye otutturuluyor.

İşbirlikçi Mevlüde’ye Bu Toplantı’da  Bir Konuşma Yaptırılıyor.
Özgür Asya radyosunun  verdiği bilgiler ile   İstanbul Çin Başakonsolosluğunun kurumsal internet sayfasında yer alan haberlere göre bu kutlama toplantısında İşbirlikçi Mevlüde şunları söylüyor ; “ geçen yıl 15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk hava limanında mahsur kalan Çinli yolculara sahip çıktığı ve onlara yemek ve içecek götüren Başkonsolosluğumuza teşekkür ediyorum. Ayrıca bundan dolayı bir Hıtaylık(Çinli) olarak gurur duyuyor ve iftihar ediyorum.”şeklinde konuşuyor.
İşbirlikçi Mevlüde : Vatanımız Çin Güngectikçe Gelişiyor
Çinli Kadın Göçmenler Derneği’nin Başkanı İşbirlikçi Mev lüde’nin Wechat hesabında yer alan paylaşımları ise şöyle : “ Çin Komünist Partisi 19.Kurultayının büyük bir huzur, mutluluk ve başarı ile devam ettiği bu suretçe Çin halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos’unun değerli eşi Lu Chi Hanımefendi’nin himayelerinde düzenlenen bu güzel toplantıya iştirak eden Vatansever Çinli Hanımefendiler olarak unutulmaz bir gece geçirdik ve burada güzel konuşmaları dikkatle dinledik.Çin Muhacir Kadınlar Konfederasyonu ( kendisinin yeni kurduğu derneği öyle ifade ediyor.) olarak bu toplantı’ya ev sahipliği  yapmaktan sonsuz mutluluk duyuyoruz. Sevgili Vatanımız Çin gün geçtikçe gelişiyor ve bu durum bizi son derece mutlu ediyor ve bizlere de gurur veriyor.”

 İşbirlikçi ve Yalaka Mevlüde : Çin Doğu Türkistan’da Uygurları Katlediyor ! 
Ey Mevlüde ! Senin işbirliği ve yalakalık yaptığın Çin,bugün Doğu Türkistan’ı Fani dünyanın Cehennemine Çevirmiş bulunuyor ! Sende Hiç  Vicdan ve İnsanlık Onuru  Yok mudur ?

Çin’in Doğu Türkistan’daki insanlık dışı cinayet ve katliamlarına adil, onurlu ve vicdanlı Etnik Çinliler  dahi isyan ediyor ve senin yalakalık yaptığıın ÇKP.rejimini eleştiriyor ve protesto ediyor !
Çin bugün Doğu Türkistan’da bütün Uygurları toptan katlederek yok etmek istemektedir. Çin bugün Doğu Türkistan’da Hitler,Mosolini,Mao ve benzeri Faşist Katillerin öldrürme ve yok etme usullerinin daha fazlasını uyguluyor.
Çin Doğu Türkistan genelinde kurduğu Çin Nazi Kamplarında bütün yaşlı genç ana babaları tutuklayarak kapatıyor ve burada eğitim adı altında işkenceye tabi tutuyor.Onların çocukları sahipsiz ve kimsesiz ortada kalıyor.Çocuklarını ana babalarından zorla  kopararak sokağa atan İşgalcı Çin bu çocukları birer Çinli’ye dönüştürmek için Çin’e kaçırıyor.
İşgalçi Çin Doğu Türkistan’in yer altı ve yer üstü zenginlerini çalarak gasbederek kendi Çini’ne götürmekte iken,bu kez sokaklara zorla terk ettiği  masum yavruları çalarak  Çin’e götürüyor.Yanı insan kaçakçılığı yapıyor.
Çin,Doğu Türkistan’daki insanlık dışı cinayetlerine ve menfur malenetlerine doymamış ve tatmin etmemiş olacak ki,senin gibileri maşa olarak kullanarak “ Uygurların etini kendi yağı ile Kavurarak” senin gibilere yedirmek istiyor.

Ey Mevlüde ! Senin yalakalığını yaptığın Patronun Çin’in bu cinayetlerini katliamlarını duymadım ve bilmedim deme hakkın asla yoktur.Çünkü,sen senin gibi vicdanını Çin’in Masum Uygur Kardeşlerimizin kanına bulaşmış parasına satanlarda vicdan,insanlık onuru ve şeref asla yoktur.
Ey Mevlüde : Sen ve boğazından bağlı olduğun Çin’e Türkiye’deki insan hakları,hak hukuk ve demokrasiden yararlanarak Doğu Türkistan’daki Cinayetlerine  yataklık ve yardım  ediyorsun. Senin bu yaptıklarının  çok iyi biliyor ve farkındayız.
Biz de şerefli Türk Milletinin hizmetinde ve devletinin emrindeyiz.

Aziz  Milletimize  ve esir Vatanımız Doğu Türkistan’a ve mazlum Milletimize yürekten bağlı,devletimizin yasalarına harfiyen uyan onurlu bir T.C.Devletimizin Vatandaşıyız.
Senin şu hak hukuk ve demokrasının hakim olduğu güzel ülkede bu hakları nasıl istismar etme ve bu hakları kullanarak İşgalcı ve soykırımcı Çin’e hizmet etme zilletini kenedince bir hak olarak görüyorsan, biz bu devletimizin bize tanıdığı bu hakları sonuna kadar kullanacağız ve Doğu Türkistan’da İşgalcı Çin’in baskı zulüm ve soykırımlarına maruz kalan kardeşlerimizin haklarını  yasalarımıza tamamen bağlı bir şekilde Millet ve Vatan hainlerine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.Bunu asla aklından çıkarma !

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, yazı ve açık hava

Şehit Kahraman  Kökbörü Kızı                       İşbirlikçi  Ve Çinli Patronu

Mevlüde Azizi Kimdir ?

Çin’in işbirlikçisi Mevlüde Azizi  Doğu Türkistan’in Gulca şehri doğumludur. Tahminen 2009  yılında    Doğu Türkistan Vakfı’na   dilekçe ile başvurmuş ve Türkiye’de Üniversite öğrenimi (Lisans)  talebini iletmiş ve yardım istemiştir.

O tarihlerde Devletimizin özel ilgisi sonucu Doğu Türkistan Vakfı aracılığı ile tanıdığı  Türkiye’de yüksek öğrenim yapma imkanından yararlandırılmış ve kendisine öğrenci vizesi yollanarak Türkiye’ye gelmesi sağlanmıştır.  Türkiye’ye geldikten sonra eğitim öğretim,barınma ve beslenme  ihtiyacı karşılanmıştır.

O zaman uygulanan öğrenci Talimatnamesine göre kendisinden imzalı Taahhütname alınmıştır.Taahhütnemenin kısaca içeriği şöyle idi.

” Doğu Türkistan’dan  Türkiye’ye  Yüksek öğrenim amacı ile Doğu Türkistan Vakfı’nın  yardımı ile geldim.Bu vakfın sağlayacağı imkanlarla öğrenimimi devam ettireceğim.Eğitim ve öğretimden başka hiç bir işle meşgul olmayacağım. T.C.devletimizin kanun ve nizamlarına ve Öğrenci  Yönetmeliğine  harfiyen uyacağım.Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ve Doğu Türkistan’ır aleyhire ve zararına hiç bir eylemde bulunmayacağım.Öğrenimim zamanında ve en iyi şekilde tamamlayacağım.Milli ve dini değerlerimize tamamen bağlı kalacağım.Vatanıma ve Milletime en iyi şekilde hizmet edeceğim.Yukarıdaki hususları  hafiyen yerine getirmeye namusum ve  şerefim üzerine  söz veriyor ve taahhüt ediyorum. ” Mevlüde Azizi İmza

Mevlüde, İstanbul’da Türkiye Türkçesi eğitiminden sonra özel bir  sınav ile Üniversiteye yerleştirilmiştir. Ancak,  Mevlude Azizi  yukarıda  imzaladığı ve namusu ve şerefi üzerine ettiği yeminini  kelleşçe bozarak bir süre sonra yüksek öğrenimini terk etmiş ve çeşitli işlerde çalışmıştır.

Daha sonra İşbirlikçi Mevlüde’ye  Suudi Arabistan’da yaşayan Doğu Türkistanlıların kurduğu Türkistan Talebe Sandığı’nın gönderdiği   + 50oC. sıcaklarda  çalışarak kazandığı helal paralarından kendisine burs verilmiştir. Şimdi ise,İşgalcı Çin’e hizmet etmek amacı ile kurdurulan Xinjianglı Kadınlar Derneğinin kurucusu ve başkanı olarak İşgalcı Çin’in baskı,zulüm ve katliamlarının olmadığı yalanı,sahtekarlığı, şakşakçılığını yapma zilletinde bulunmaktadır.

NOT : İşbirlikçi Mevlüde’nin imzaladığı Taahhütname ve diğer  evrakları Özel dosyasında mevcuttur

Teşekkür : İşbirlikçi Mevlüde ile ilgili  bu yazının hazırlanmasında bilgi ve belge yönünden katkı sağlayan ve yardım eden kıymetli vatansever Kardeşlerime teşekkür ederim.(HG)

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
3129 Kez Görüntülendi.