logo

trugen jacn

TÜRK –İSLAM DÜNYASINA ACİL ÇAĞRIMIZDIR !

Hamit GÖKTÜRK (UYHAM)

Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’dakı insanlık dışı baskı,zulüm,asimislasyon toptan imha ve kolektif soykırıma yönelik uygulamaları insan oğlunun havsalasının almayacağı bir şekilde sürmekte ve bu Çin usulü baskı ve zulüm ve işkenceler Müslüman Türklerin dayanma sınırlarını zorlamakta ve  çekilmez bir hal almış bulunmaktadır. İşgal yönetiminin Çin faşizmi ile Han Nazizmini temel olarak alan uygulamaları hayatın her saat ve dakikasında kendisini göstermektedir. Çin’in günümüzde Doğu Türkistan’daki insanlık dışı icraatları insanlık tarihinin en maşum en zalim ve en lanetli diktatörleri olan Firavun, Şeddad, Nemrut, Hitler, Stalin,Pol Pot ve benzerlerinin icra ettikleri insanlık cinayetlerinin toplamından daha fazla ve daha ağırdır. İşgalcı Çin, bu baskı,zulüm ve işkenceleri  ve bütün bu saydıklarımız tarihin kaydettiği insanlığın yüz karası Kanlı Diktatörlerden daha vahşi, daha acımasız ve daha da insanlık dışı bir şekilde ve pervasızca devam ettirmektedir.Günümüzde Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygur Türkleri 24/7 saat/gün aralıksız olarak baskı zulüm ve envaiçeşit vahşi Çin işkenceleri altında yok edilmeye çalışılmaktadır.

  • Aileler dağıtılmış,eşler bir birlerinden koparılmış,çocuklar sokağa atılmış aç,perişan kimsesiz ve sahipsiz bırakılmıştır.
  • Çinli işgalcılar ana basından ayırarak sahipsiz ve kimsesiz çocukları bedava bakım ve eğitim adı altında merkezi Çin’e götürmekte ve bunları etnik olarak Çinli’ye dönüştürmeyı amaçlamaktadır.
  • Ülkenin zengin kaynakları ülkenin demografik soykırım amacı ile merkezi Çin’den getirilen Çinli göçmenelere tahsis edilmekte,bu ülkenin tariehi sakinleri olan Türkler ekonomik ayrımcılık,dışlama ve soykırım a tabi tutulmaktadır.
  • Müslüman Türkler  bin yıldan beri  büyük bir iman ve ihlas ile inandıkları ve hayatlarının anlamı olan kutsal İslam dini yasaklanmıştır.İslam dini   yasa dışı ilan edilmiştir.
  • İslam dinine ait her türlü İbadetler, Kurani Kerim öğrenmek,namaz kılmak Kur’an okumak terör suçu kapsamına alınmıştır.
  • Umre ve hac ibadeti yasaklanmıştır.Önceki yıllarda bu ibadetleri yerine getirenler “ Terbiyeleş Merkezleri “ adı verilen Çin Nazi Kamplarına kapatılarak baskı ve işkencelere tabi tutulmaktadır.
  • Daha önceki yıllarada yurt dışına çıkmış olanlar tekrar savuşturmaya tabi tutulmaktadır.Yurt dışında iken,ne yaptığı ve kimler ile temas ettikleri sorgulanmakta kendi kendilerini ihbar ve ifşaya zorlanmakta ve cezalandırılmaktadır.
  • Yurt dışında öğrenim gören Uygur öğrencilerin ana ve ebabaları rehin alınmakta ve onlara baskı yapılarak evlatlarının geri dönmeleri istenmektedir.
  • Yaklaşık bir yıldır yurt dışında yaşayanların Doğu Türkistan’daki yakınıları ile ile internet,telefon ve sosyal medya üzerinden haberleşmeleri engellenmektedir.
  • Türklerin bulunduğu yerden başka mahallelere  ve yurt içinde seyahat etmeleri yasaktır.
  • Çin işgal yönetimi kendi vatandaşı olduğunu iddia ettikleri Uygur TürklerininMerkezi Çin’e seyahet etmelerini engellemektedir.
  • Çin yönetimi özel bir genelge ile Merkezi Çin’e gidebilmiş olan Uygurlara otellerde yer verilmesini yasaklamıştır.
  • İşgalcı Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere karşı baskı,zulum.asimilasyon ve soykırım uygulamalarının amacı dini ve etnik içeriklidir.Ancak, etnik yanı ağır basmaktadır.Müslüman Türkler daha çok Türk ırkından oldukları için toptan yok edilmek istenmektedir. Çünkü, Çin,kendi ırkından olan ve Çince konuşan Hui’lara  ( Müslüman Çinlilere) dini konularda pek ilişmemekte ve baskı yapmamaktadırlar.
  • Çin yönetimi günümüzde Doğu Türkistan’da yaşayan Türk halkından geçmiş tarihlerde Hunlardar,Göktürklerden ve diğer tarihte kurulan Türk devletleri karşısındaki hezimet ve başarısızlıklarının intikamını Uygur Türklerinden almak istemektedirler.
  • İşgalcı Çin, günümüzde Doğu Türkistan’ı fanı dünyanın yaşayan bir cehennemi haline dönüştürmüştür.

Çin, İslam Dini ile Onun Akidesine Hakaretler  Etmekte  ve kutsal İnancımızı Aşağılamaktadır
Uygur Türkleri bin yıldır büyük bir ihlasla inandıkları ve uğuruna kan ve can vererek korumaya çaba sarfettikleri  ve bu dünyadaki  hayatlarının gerçek nedeni ve anlamı olan İslam dini ve inancı İnsanlık tarihinde hiçbir devirde hiçbir toplum veya Milletin karşılaşmadığı bu Çin baskı ve zulmüne,dini hakaret ve aşağılamalara maruz  bulunmaktadır.Bugün Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere komünist ve ateist Çin’in yaptığı hakaret ve aşağılamalar aynı zaman’da tüm Müslüman Türklere ve diğer bütün Müslümanlara yapılmış olmaktadır.
Türk- İslam Medyası ve Kamu Oyu Anlaşılmaz ve Kabul Edilemez bir Lakıyıtlık İçindedir
Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki bu baskı,zulüm,assimilasayon ve soykırım uygulamalar ıile kutsal İslam dinine yaptığı hakaret ve aşağılamaları Türkiye başta Türk İslam dünyasının STK.ları, anlı ve şanlı medyası yazarlar,düşünürler, ve kanaat önderleri Siyasi Partiler ve en başta T.C.devletimizi yönetenler anlaşılamaz ve kabul edilemez bir sessizlik ve lakıyıtlık içinde sessizce izlemektedirler. Çin’in Doğu Türkistan’daki bu insanlık dışı cinayetlerini ,hakaret vee aşağılamalarının hiç birini  görmemekte ve duymamaktadırlar.En acıkılı olanı de bütün bunları bir kez olsun gündeme getirme ,bir şeyler yazmak  ve anlatmak suretiyle bu Çin zulmünü kamu oyuna duyurma ve topluma iletme cesaret,mertlik ve yiğitliğini göstermemiş  ve özgür gazetecilik yaptıklarını   Doğu Türkistan’daki Çin zulmü ve cinayetleri  konusunda unutmuş  olmalarıdır.
İsrailli  Yahudi Yazar Ezra  Cronfeld  Çin’in Soykırımlarına karşı İnsanlık Onurunu Ortaya Koymuştur
Türk-İslam dünyası STK. İle medyasının kendilerinin insanlık onuru, gazetecilik şerefi ve tarih önünde mahkum ettirecek olan bu bu yüz kızartıcı duruşuna karşılık,Çin gibi her gün Müslüman Filistinlileri katleden Siyonist İsrail’de yaşayan insanlık şerefini yitirmemiş bir Yahudi yazar Ezra Cronfeld, Çin’in günümüzde Doğu Türkistan’daki soykırım uygulamalarını büyük bir vicdanı ve insanı sorumluluk bilinci ile kaleme almış ve ABD.merkezli “ Karşı Yumruk” adlı bir haber sitesinde yayınlamıştır.Bu insanlık onurunu yitirmemiş bu Yahudi yazar’a teşekkür ediyoruz.

Doğu TÜrkistanlı Mazlumlar  Olarak Çin Zulmüne Suskun kalan Sizleri Allah’a Havale Ediyoruz
Doğu Türkiestan’daki Çin soykırımına gönül gözlerini ve kulaklarını kapatan ve bu konuda Vicdanları iflas eden görmeyerek ve duymayarak açık ve net şekilde büyük bir sorumsuzluk örneği sergileyen Türk-İslam dünyasının Müslümanların sorunları ile ilgilenmek amacı ile kurulan Sivil Toplum Kuruluşları ile tarafsız medyasının bu yüz kızartıcı tutumunu Allah Taala’ya havale ediyoruz.
Bizler Çin’in Mazlum ve Mağdur Ettiği Doğu Türkistanlı Müslüman Türkler Sizlere Dua Ediyoruz

  • En başta körleşmiş vicdanlarınızı en kısa zamanda sizlere iade etsin.Amin
  • Allah  Doğu Türkistanlı Müslüman Türkleri kurtarmadan önce sizlerin  görmeyen gözleriniz ile duymayan kulaklarınızı tamir eylesin. Amin.
  • Doğu Türkistan’daki Çin soykırım ve Cinayetlerini yanı gerçekleri gören,duyan ,hisseden ve bundan istirap duyan Kullarından eylesin.Amin
  • Akıl ve iz’anlarınızı kurtarsın ve kendisinin emrettiği doğru yolda yürümenizi ve gerçek manada Kanaat önderleri,düşünürler,yazarlar olmalarınızı nasip eylesin.Amin
  • DOĞU TÜRKİSTAN MÜSLÜMAN TÜRKLERİN DRAMINA,ÇİN’İN ONLARA YAPTIĞI SOYKIRIM VE CİNAYETLERE VE ONLARIN TOPTAN YOK EDİLMELERİNE SESSİZ KALMAYINIZ !
Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
2011 Kez Görüntülendi.