logo

trugen jacn

ÇİN’İN “BİR KUŞAK -YOL ” PROJESİ TÜRKİYE’YE NE KAZANDIRACAK ?

Otomatik alternatif metin yok.

Mirkamil KAŞGARLI 

Çin’in  şimdiki Lideri  Xi,iktidara geldiği yanı ÇKP.genel sekreterliğine seçilmesinden hemen sonra Çin’in tarihi emellerini gerçekleştirmeye yönelik bölgesel ve küresel yeni projeler ortaya attı.Bu projelerin başında ise, “Bir  Kuşak – Yol” adını verdiği Çin’i kara yolları ile komşularına,bölgeye ve Avrasya coğrafyasına entegre edecek preojes gelmektedir. Bu projenin tanıtım için geçtiğimiz Mayıs ayında başkent Pekin’de  “Bir Kuşak-Yol ” Formu adını verdiği bir çok devletbaşkanı,Başbakan ve hükümet üyelerinin katılımı ile   şaşalı bir tören  düzenledi ve  tamamen bir Çin malı  olan bu projeyi dünya’ya ilan etti.

Çin’in   Doğu Türkistan üzerinden gerçekleştiremeye başladığı bu projenin Pakistan ayağındaki çalışmaları Pakistan halkının büyük tepkileri karşılandı.Ayrıca,bu Projenin Pakistan’daki son noktası olan    Gwadar Limanının yer aldığı Arap denizi kıyısındaki Belucistan’da şiddet olayları  şimdiye kadar hiç olmadığı kadar  şumullu  bir şekilde bir biri ardı sıra patlak vermeye başladı. Bambalar patladı ve terör olayları sonucunda yüzlerce Pakistanlı sivil ,asker ve polis hayatını keybetti.  Bu Çin projesinin Türkiye ayağının  ise, ileride  yapılacak anlaşmalardan sonra hayata geçirileceği söyleniyor.

Çin’in Türkiye’deki  yatırım sözlerinin arkasından gelecek olanlar ve karşılaşabileceğiniz  ve Çin’den kaynaklanabilecek olumsuzluklar  hiç hoşumuza gitmeyecektir.  Şöyle ki ;

  1. Çin  bu projesini gerçekleştirdiği ülkelerin hiç birisine   para olarak nakit yatırım yapmamaktadır.  Yatırım sermayesi olarak  kendisinin  çeşitli ürünleri, demode olmuş ve  üretim fazlası mallar, ihracatı yasaklanmış ve ilgili ülke tarafından kabul edilmediği için  depolarda çürümeye yüz tutmuş  çeşitli mal ve malzemelerini bu ülkelere yine kendi gemileri ile naklederek  getirmektedir.Bunun karşılığı olarak  ilgili ülkeye  yüklü yatırım faturası çıkartmaktadır, Ayrıca projenini geçeceği yol güzergahında  yer alan hiç bir ülkeden  hiç bir şekilde yatırım malzemesi almamaktadır.
  2.  Çin’de Son dönemlerde  ülke genelinde baş gösteren işsizlik,hayat pahalığı ve enflasyon nedeniyle Çinli  işçi ve ücretliler  maaş artış talebi  ile sokaklara dökülmektedir. Çin genelinde her eyalette her gün onlarca  protesto gösterileri düzenleniyor. Çin yönetimi her gün tehlikeli şekilde artan  bu  ÇKP. iktidarı karşıtı protestoların sebeplerini ortadan kaldırmak  ve işsizlere başka ülkelerde de iş bulabilmek için  “BİR -KUŞAK-YOL”   projesi ÇKP.rejimi için kurtarıcı olarak görmektedir. Bu nedenle projenin gerçekleştiği hiç bir ülkeden  yerli işçi istihdam etmiyor.   Bu projede çalışan Çinli Teknik elemanlar ve işçiler  için de  yüklü bir  maaş faturası çıkartarak boynunuza borç olarak geçirecektir.
  3.  Türkiye’ye göndermeyi vadettiği  bir milyon Turist yerine Çin’den getirdiği her işçiyi , işte  de size “İşte Bir milyon  turist” diye yuttarmaktan çekinmeyecektir.Çünkü,Çin ulusal  geleneğinde utanmazlık ve arlanmazlıkta sınır bulunmamaktadır.
  4. Çin bu  ” Bir taşta 10 kuş vurma projesini ” size “BİR  KUŞAK- YOL ” olarak takdim edecek ve bunu size Yüksek Kaliteli   Çin üretimi  petek balı olarak size yalatacaktır.
  5. Çin,bu projenin geçeceği bütün ülkelerin çeşitli kademelerdeki  ülke yöneticileri ve şirketlerine rüşvet  çarkını ustalıkla ve sinsice işletecektir.
  6. Çin,bu suretle boynunuza geçirdiği  bilmem kaç on  milyar dolarlık yatırım borçları için tanzim ettiği faturalarını  20  yıl sonra bir kaç kat misli faizi ile sizden tahsil edecektir.
  7.    Çin’in  bu fahiş  faiz çarkı ve sömürüsü ile ülkenizi batırarak iflasa sürükleyebilecektir.
  8. Sizler  de bütün bunları hesaba katmadan   “VAY BE ! STRATEJİK YENİ MÜTTEFİĞİMİZ,  TİCARİ ORTAĞIMIZ  ÇİN BİZE BU KADAR MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPIYOR, BU KADAR MİLYON ÇİNLİ  TURİST GÖNDERİYOR” diye  KENDİ KENDİNİZİ AVUTMAYA DEVAM EDECEKSİNİZ.

Çin’den Hiç Mi Ders Almıyoruz ?

Çin 2 binli yılların başlarında Ukraynadan satın aldığı  Varyag’ı  Eğlence Gemisi yapacağını iddia etti  ve  bu gemi müsveddesini boğazlarımızdan geçirmemiz karşılığında 1 milyon Çinli’yi turist olarak ülkemize göndereceğini vaad etti ve Varyag’ı geçirdi. Daha sonra  ise,bu yüzen platformu eğlence gemisi değil.Çin’in ilk uçak ve savaş gemisine çevirdi.  Aradan bunca yıl geçmesine rağmen, vadettiği bir milyon turistin yarısını dahi ülkemize göndermedi. Şeytanı bile aldatmaktan çekinmeyen ” Sözü tatlı ve ipeği yumuşak ” kurnaz, şeytansı tatlı sözlü Çin, hiç bir zaman vaadini  tarihte olduğu gibi  yerine getirmedi. Türkiye’ye verdiği sözlerin ve vaadların hiç birisini  tutmadı.  Biz hala turist vasfı taşımayan, dilenciden farksız,  zavallı  bir kaç on bin  sözde Çinli turisti sayarak avunmakla meşguluz.  2017 yılında dahi  yine aynen 2 binli yıllardaki gibi hala bir milyon turist talep etmekle kendimizi avutmaktayız.
Çin ile olan  karşılıklı 21 milyar tutarındaki  ticaret hacmımizde, yıllardır 18 milyar dolar açık veriyoruz.  Yanı zarar ediyoruz. Bu rakam sadece  resmi kayda geçen ticari  açığımızdır. Çin ile yapılan kayıt dışı ticareti de sayarsak  bu rakam en az bir misli daha artacaktır,diye düşünüyorum.
Peygamberimiz  Efendimiz Hz.Muhammed(SAV)  bir hadisişeriflerinde şöyle buyuruyor ;  ” Mümin,  yanlış  delikten sadece bir kez sapar.   ikinci kez o deliğe elini  asla sokmaz.”
Çin’in baskı ve zulmünden  ana vatanım Doğu Türkistan’ı terketmek zorunda kalan  ve Çin’i bir az de olsa  yakından tanıyan ve bilen bir kardeşiniz olarak  bütün bu  misallarla   sizleri ve ülkemin değerli yöneticilerin uyarmayı bir görev telakki ediyorum.

Allan Taala’nın verdiği  akıl ve ferasetimizi iyi kullanalım.  Çin’in “BİR YOL – KUŞAK” projesinin aslında, kendi  sanayi üretim çöplerini diğer ülkelere zorla yutturarak, dolara çevirme, işsizlerine iş bulma,aşsizlarına aş bulma  ve açlarını  besleme ve ülkeleri borç batağına zorla iterek  yüklü  faiz yükü ile Milletleri  boğma projesidir.

BU PROJE, ”  YECÜC-MACÜC “ÇİN’İN  DÜNYA’YA  TAŞMA,YAYILMA  MİLLETLERİ  SÖMÜRME, ÜLKELERDE HEGEMONYA KURMA VE  DEVLETLERİ MÜSTEMLİKELEŞTİRME   VELHASIL ÇİN EMPERYALİZMINI DÜNYA’YA HAKİM KILMA PROJESİDİR.  

 

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1378 Kez Görüntülendi.