logo

trugen jacn

ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’DA KAZAKLARDAN SONRA KIRGİZLARA DA BASKI VE ZULME BAŞLADI

Kızılsu Kırgiz İli Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin’in işgal ettiği   Doğu Türkistan’da  uzun tarihten beri Uygurlarla birlikte Kardeşçe yaşayan  Müslüman Kazak ve Kırgiz  Türklerine  baskı ve zulme başladığı bildirildi.

Çin yönetiminin, Sinjiang  Özerk Bölgesi  adını verdikleri Doğu Türkistan’da, Uygurlarla beraber aynı bölgede yaşayan Müslüman Kırgızlara da baskı yaptığı bildirildi.
Bölgeden gelen en son haberler arasında 34 yaşındaki Turdakun Abylet  (Turdi Ahun  Abdulahat)isimli bir kişinin Kırgızistan vatandaşlığına geçtiği gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi. Kırgız makamlarının kendi vatandaşlarının korunmasında zayıflık gösterdiği halk tarafından  eleştirilirken,   resmi makamlar, Turdakun Abylet’in Kırgız vatandaşlığını almadan önce Çin vatandaşı olduğunu gizlediğini öne sürdü.

İlgili resim

Yakınlarının güvenliklerinden korktukları için adlarını vermek istemeyen Doğu Türkistan’dan Kırgızistan’a göç eden diğer Kırgız aileler yaptıkları açıklamalarda, Çin’de kalan akrabaları ve yakınlarına karşı hükümetin artan baskı ve gözaltı olaylarından şikayetçı olduklarını belirtiyorlar.

Kızılsu Kırgiz İli Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Kaynak : dünayabülteni.net.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1011 Kez Görüntülendi.