logo

trugen jacn

FATMA SIDDIK’TAN PAKİSTAN’A ÇAĞRI : ÇİN’İN MÜSLÜMANLARI EZMESİNE SESSİZ KALMAYIN !

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Pakistan’da yaşayan Fatma Sıddık isimli bir Müslüman  bir Hanım Kardeşimiz ,Pakistan yönetimine hitaben bir açık mektup kaleme alarak yayınladı. Mektup’ta Pakistan yönetiminden Çin’in bu ülke’de yaşayan Hui Müslümanlar ile ile işgal ettiği Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygurlara karşı baskı,zulüm,asimilasyon ve soykırım uygulamalarına karşı sessiz kalmamasını ve Müslümanlara yapılan bu baskı ve zulümlere bir an önce müdahale etmesini istedi.
Pakistanlı duyarlı Müslüman dindaşımız Fatma Sıddık,yazdığı mektubu “ Editör’e Muktup – Letter Of Editor” başlığı altında İngilizce olarak yazdı ve Pakistan’da yayınlanan  ” The Express Tribune ”  adlı bir günlük Pakistan gazetesine gönderdi. Adı geçen gazete ise, bu mektuba 27 Temmuz 2017 tarihli sayısında yer verdi.Pakistan’da bir haylı yankı bulan bu mektup refikimiz Turkistantimes haber sitesindeki Uygurca nüshası esas alınarak Türkiye Türkçesine aktarılmış ve aşağıda yayınlanmıştır. 
 İslami ve imanı duyarlılık  sahibi, ccsur,yürekli ve aynı zamanda İslam aleminin sorunlarına   duyarlı bir dindaşımız olan Pakistanlı  Fatma Sıddık Hanıma minnet ve şükranlarımızı sunuyor,bu ve benzeri hassasiyetin Türkiye başta  bütün dünya Müslümanlarına örnek olması diliyoruz. (UYHAM)

 Müslüman Pakistan,Müttefiki Çin’in Müslüman Kardeşlerimizi Ezmesine karşı Suskun Kalmamalı !

Çin,   ülkesinde Yaşayan Müslümanlara karşı yıllardan beri  baskı,zulüm ve İşkenceler yapmaktadır. Komünist Çin’in  “Dört Mevsimli Dostu ve Müttefiki” olması sıfatı ile  Müslüman Pakistan, hiç olmazsa Çin’de baskı gören ve ezilmekte olan Müslüman Kardeşlerimiz ile Çin arasında bir ara bulucu  veya onların Sözcüsü olabilir. Biz  Komünist Çinlileri ellerimizi göğüslerimize koyarak saygı ile karşıladığımız bir ortamda, Çin’deki Müslüman Dindaşlarımız büyük baskı,zulüm ve işkenceler çekmekte ve  Çin yönetimi kendilerine karşı icra etmekte olduğu  bu baskı zulüm ve işkencelerini   gün geçtikçe  de arttırmaktadır.
Çin’de yaşayan Dindaşlarımız  Çin’in kurduğu bir “Polis Devleti”’nin idaresi altında yaşamak zorunda kalmakta ve durumları günden güne kötüye doğru gitmektedir.Çin’in Kuzey batısındaki Doğu Türkistan,Müslüman Uygur Türklerinin tarihi ve geleneksel ana vatanları olup,onlar kendilerinin sürekli ve günden güne artan bir şekilde Çin milli zulmüne ve  onların etnik aşağılamalarına maruz kaldıklarından şikayet etmektedirler. Marshabile haber Sitesinde yere alan bilgilere göre Çin yönetimi geçtiğimiz hafta Wechat(Çin’in cep telefonu üzerinden haberleşme sistemi) üzerinden bir genelge yayınlamıştır.Bu genelgede nüfusunun tamamı Müslüman Uygurlardan oluşan bu ülke halkına genelge ile birlikte yolladıkları bir özel kod’u tarayıcı aracılığı ile kullandıkları android cep telefonlarına yüklemelerini  istemiştir. Telefonlara yüklenen bu  özel kodlu program cep telefonlarında yüklenebilecek veya  gönderilmesi muhtemel internet ve diğer ortamlardaki “Yasa dışı ve Terör İçerikli” her türlü gönderi ve paylaşımı kontrol  ederek gözetim altında tutacaktır. Bu bilgilerin çözümü ve scainer edilmesi resim,video,her türlü belge, ve elektronik kitap ve benzeri dökümanları kapsamaktadır. Eğer,bu ve benzeri bilgi ve paylaşımlar tesbit edilirse kişi kullandığı cep telefonu ve benzeri elektronik haberleşme  cihazlarındaki   bu paylaşımları derhal silerek yok edilmesi için uyarılacaktır.

Çin  Müslüman Uygurlara  Sakal ve Tesettürü Yasaklamıştır
Çin yönetimi bu yılın başından itibaren erkeklerin “Anormal “ olarak tarımladığı uzun sakal bırakmaları ile  Kadınıların  cadde,sokak ve  halkın ortak kullanım alanlarında  peçe takarak  ve tesettürlü kıyafetler ile dolaşmalarını yasaklamış bulunuyor.Buna ek olarak; Müslüman Uygurların Çin devlet Tv.larını seyeretmeyi reddetmeleri dahi yasaklanmıştır. Bunun yanında yine bir çok  dini ve mahalli adet ve ritüelleri  yasakalayan bir takım sıra dışı ve aşırı uygulamaları  de yürürlüğe koymuştur.

Pakistan Cumhurbaşkanı ve Çin Lideri resimleri ile ilgili görsel sonucu

Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin Sayın Yöneticileri ;
Çok yakın dost ve müttefik olmanız hesabiyle Çin’in Müslüman Uygurlara karşı uyguladığı bu  dini içerikli engel,yasaklar ile bu Kardeşlerimize yönelik baskı,zulüm ve işkeneceleri gündeme getirmek ve görüşmek için  acil olarak bir ortak toplantı tertip etmenizi istiyoruz.Bu ortak toplantı’da biz Pakistan halkının bu konudaki fikirlerimizi  ve tepkilerimizi  Çinli yetkililere  bizzat  iletmelerinizi talep ediyoruz. Ayrıca, Çin yönetiminin idaresi altında yaşayan Müslüman kardeşlerimiz üzerindeki baskı,zulüm ve dini yasakların  hiç olmazsa ilk etapta hafifletilmesini istemenizi özellikle arz ve talep ediyoruz.

                                                                    Selam ve Saygılarımla

                                                                          Fatma Sıddık  (İslamabad-Pakistan)

Etiketler: » » » » » » »
Share
969 Kez Görüntülendi.