logo

trugen jacn

ÇİN,D.TÜRKİSTAN’DA KIRMIZI ÇİZGİYİ ZORLUYOR : ÇİNLİ ÇKP.SEKRETERİ CAMİ’YE ZORLA GİRDİ

قاغىلىق ناھىيىسىدىكى مەسچىت. 2011-يىلى نويابىر.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
Çin işgal yönetimi Doğu Türkistan’da bir biri ardı sıra devreye soktuğu baskı,zulüm dini ve etnik aşağılama ve hakaret içeren uygulamaları ile Müslüman Uygur Türklerini tahrik ediyor ve onların kutsallarına hayasızca saldırarak  onların kırmızı çizgilerini zorluyor.
Çin işgal yönetimi bugüne kadar İslam dininin ÇKP.diktatörlüğü adına yönetilmesinde Müslüman yöneticiler ile ÇKP’ye bağlı din adamlarını kullanmakta iken,bu kez ateist ve İslam dini düşmanı etnik Çinli komünist Partisi üyelerini kullanmaya başladıkları bildiriliyor. Çin işgal yönetimi geçtiğimiz Ramazan ayında Urumçi’deki bazı Cami ve Mescitlerde Mihraplara Çin bayrağı asılmasını ve Sabah namazından sonra Cami bahçe veya avlusunda cami cemaatının katılımı ile Bayrak töreni yaptırmasından sonra kutsal ibadet yeri Cami ve Mescitlere İslam dinine  düşman, ÇKP.’lı etnik Çinli Komünnistleri zorla sokarak onlara komünist öğretileri ile Çin diktatörü Xi’nin öğretilerinin propagandasını yaptırma başladığı bildirildi.
Özgür Asya Radyosu internet Sitesinde yer alan bilgilere göre Kaşgar Vilayetinin Yenişehir İlçesi’ne bağlı Yapcan Kasabası 5.kentinin yerel ÇKP.genel Sekreteri Gi Bing’in geçtiğimiz Haziran ayının 26.’de kutlanan Ramazan bayramı namazı öncesi yanına aldığı  Cami idare Heyeti  üyeleri birlikte zorla  Cami’ye girdiği ve namaz başlamadan önce Kürsüye çıkarak konuşma yaptığı bildirildi. ÇKP.’nın İslam düşmanı ateist Çinli yerel sekreteri konuşmasında ÇKP.diktatöryasının bazı yasa ve yönetmelikleri hakkında bilgi verdiği açıklandı.Ancak,  ne konuştuğu hakkında ayrınıtılı bilgi elde edilemediğini  de bildirdi.
Radyo ayrıca, ülkenin merkezinde yere alan Korla vilayetinde de Mescit ve Cami İdare Heyeti üyesi olarak bazı emekli ÇKP.üyeleri ile her idare heyeti arasında en az Müslüman olmayan etnik dinsiz 2 han Çinlisinin de üye yapıldığı bilgisine de yer veriyor.

خىتاي ئىسلام دىنى جەمئىيىتىنىڭ مۇئاۋىن رەئىسى، قەشقەر ھېيتگاھ جامەسىنىڭ ئىمامى جۈمە تاھىر خىتاي مەركىزىي تېلېۋىزىيىسى 1-قانىلىنىڭ زىيارىتىنى قوبۇل قىلىپ «5-ئىيۇل ۋەقەسى» گە قاتناشقان ئۇيغۇر ياشلىرىنى ئەيىبلىمەكتە.

Sözde Çin İslam Cemiyetinin Başkan Yard.cısı  ve Kaşgar Eyidgah Camii Başimamı Çin Kuklası ve İşbirlikçi Din Düşmanı Cuma Tahir 2014’de  öldürüldü.( Çin Tv.’da da Çin yanlısı konuşmaları ile tanınıyordu.)

Uzmanlar ,Çin işgal yönetiminin Müslüman halkın kin ve nefretinin artmasına sebep olacak bu ve benzeri tahrik edici uygulamalar ile Müslüman Türklerin kırımızı çizgilerini zorladıklarını bunun ise ileride büyük dini ve etnik gerginliklerin şiddetlenmesine ve kitlesel ve büyük çatışmalara sebep olabileceğinden endişeli olduklarını belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1088 Kez Görüntülendi.