logo

trugen jacn

ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN DA MÜSLÜMAN UYGUR TÜRKLERİNE YAPTIĞI İŞKENCELER !

Osman İKİNCİ

Ateist ve zalim Çin yönetimi Uygur Türklerine akla hayale gelmeyen zulüm ve iskenceleri hiç çekinmeden yapmaktadır.
Uygurların evlerini yıkmakta, topraklarını sorgusuz sualsiz gasp etmekte, soykırımı yapıp asimile etmekte, hertürlü işkenceyi reva görmekte, bekarmüslüman Uygur Türk kızlarını zengin Çinlilere satmakta, her yıl binlerce Uygur’u köle- işçi olarak satmakta, özellikle müslümanları cahil bırakmak için aydınlarını ve din adamlarını katletmekte, camileri kapatmakta, 18 yaşından küçüklerin camiye girmelerini yasaklamakta, camilere gidecekleri için limit ve kotalar koyarak listeler hazırlamakta, mahallelerde, fabrikalarda tespit edilenlere toplu katliamlar yapılarak öldürülmekte, Uygurlara konan tek çocuk kotasını aşan annenin gözü önünde ikinci çocuğu öldürülmekte, müslüman kadınların çocuk yapmaması için kısırlaştırılmakta, hapishanelere düşenler korkunç işkencelerle öldürülmekte ve buralarda ölenlerin organları organ mafyalarına satılmaktadır.
TÜRKİYE DEVLETİ VE HÜKÜMETİ OLARAK NELER YAPMALIYIZ?
Başta dış işleri bakanlığımız, büyükelçilerimiz ve devlet olarak Çin’in Doğu Türkistan da yaptığı işkence ve katliamları kamuoyuyla paylaşmalıdır. ve bu zulümlere karşı sert bir tavır koyup arkasında durmalıdır.
Basın açıklamalarımıza ve kamuoyu bilgilendirmelerimize artık Doğu Türkistan’ıda ilave etmeliyiz. Devlet olarak Çin’le yapılan anlaşmalar gözden geçirilmeli, müslüman Uygur Türkleri, “ticaret” e kurban verilmemelidir.
Dünya kamuoyunun buraya dikkati çekilerek Çin’e baskı yapılmalıdır.
Karşılıklı kültürel anlaşmalarda Doğu Tükistan’a yapılan baskılar hak ve özgürlük kısıtlamaları ortadan kaldırılmalıdır.
Selam olsun Uygur Türklerine selam olsun Doğu Türkistanlılara..

Kaynak :  http://www.kayserihakimiyet2000.com/cinin-dogu-turkistan-da-musluman-uygur-turklerine-yaptigi-iskenceler2/

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
785 Kez Görüntülendi.