logo

trugen jacn

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU,HACI BAYRAM’DA DOĞU TÜRKİSTANLI ŞEHİT ABDULHAMİT DAMOLLAM İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI VE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Ankara merkezli Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu  daha önce ilan ettiği gibi geçtiğimiz hafta   Çin işgal yönetimi tarafından  Kaşgar Hapishanesinde işkence ile şehit edilen  80 yaşındaki Doğu  Türkistanlı Alim,Eğitimci,Cemaat ve kanaat önderi  Abdulhamit Damollam için  Ankara Hacı Bayram Cami’sinde Cuma namazı sonrası  kalabalık bir cemaatin   katılımı ile gıyabı cenaze namazı  kıldırdı ve merhumun şahadetinin kabulü ve af ve mağfireti için dua ettti.Duada ayrıca,Doğu Türkistan’daki Çin baskı,zulmü ile dini,kültürel ve etnik soykarımın bir an önce sona ermesi de niyaz edildi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, açık hava

Daha sonra hazırlanan basın açıklaması okundu.Basın açıklamasında Abdulhamit Damollam’ın öz geçmişi ile  Doğu Türkistan’da  islami ,eğitim ve sosyal çalışmaları hatırlatıldı. Ayrıca İşgalcı Çin’in Doğu Türkistan’daki  oruç,ramazan ve dinii hayata uyguladığı baskı,engel ve yasakalamalar kınandı ve  sloganlar eşliğinde en sert şekilde protesto edildi.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, kalabalık, ağaç, gökyüzü ve açık hava

Yapılan dua sonrası giyabı cenaze namazına katılanlar ve İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri  olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, kalabalık, gökyüzü, ağaç ve açık hava

 

TEŞEKKÜR :  Doğu Türkistanlı Müslüman Türklerin içte ve dışta çok sıkıntılı ve zor durumunda bu  faaliyetleri gerçekleştiren Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun çok değerli yönetilerine, çalışanlarına ve  gıyabi cenaze namazı ile Basın açıklamasına iştirak eden bütün din kardeşlerimize en kalbi minnet ve şükranlarımızı arz ederiz, Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunun bu girişimi Doğu Türkistan’da Kardeşlerimize yapılan Çin zulmünün dert ve istırabı ile yara olan ve bir matem hayatı yaşayan Muhacertteki Doğu Türkistanlıların yaralı  kalplerine  bir nebze olsun merhem olmuş, dua ve minnet   gözyaşlarıyla   karşılanmıştır.Allah hepinizden razı olsun.Amin.  ( Uygur Haber ve Araştırma Merkezi)

Doğu Türkistanlı Alim Şehit Abdulhamit Damollam gıyabi cenaze namazı

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu paylaştı: 23 Haziran 2017 Cuma

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1118 Kez Görüntülendi.