logo

trugen jacn

İHH.BAŞKANI YILDIRIM : ÇİN’İN NAMAZI VE ORUCU YASAKLAMASI ASLA KABUL EDİLMEZ !

bulent-yildirim-1.jpeg
Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Ülkemizin insan hak ve hukukun korunmasına yönelik çalışmaları  ve  uluslar arası insani yardım organizasyonları ile tanınan önder Sivil toplum Kuruluşlarından İnsani Yardım  Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım Çin işgal yönetiminin Ramazan ayında Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygurlara Oruç tutmayı ve ramazana özgün ibadetlerini yasaklamasına sert tepki gösterdi ve Çin’in bu baskı,yasak ve insan hakları ihlallerini en güçlü şekilde protesto ettiğini bildirdi.
İHH Genel Başkanı Yıldırım bu açıklamayı 31 Mayıs 2017’de İsrail’in Filistinlileri sokak ortasında öldürmesi ve Müslümanların ilk kabesi ve kutsal mekanlarından Mescid-İ Aksa’ya yaptığı tacizleri ve Özgür Kudus için Mavi Marmara katliamının 8.yıldönümü dolayisiyle Beyoğlu’da yapılan protesto yürüyüşünün ardından yapılan Miting’deki konuşmasında dile getirdi.
İstanbul’da yaşayan kalabalık bir Doğu Türkistanlı katılımcıların  ellerinde  Doğu Türkistan’in ay yıldızlı Gök bayrakları ile birlikte katıldığı  yürüyüşün ardında yaptığı  Miting konuşmasında  şunları söyledi ;

  • Bu dalgalandırılan ve sallanan Mavi Bayraklar elbette ki İşgal altındaki mazlum Doğu Türkistan’in bayrağıdır.
  • Çin günümüzde Doğu Türkistan’da neler yapıyor ?
  • Uygur Müslümanların Çocuklarına Müslümanca isim vermelerini yasaklıyor.
  • Cami ve Mescitleri ibadete kapatıyor ve bu kutsal ibadet mekanlarını yıkıyorlar.
  • Kur’an Kurslarını basıyorlar.Ders veren Hocaları ve Kur’ani Kerim öğrenen çocukları ve gençleri tutukluyor ve hapse atıyorlar.
  • Şu mübarek Ramazan ayında Müslümanların Oruç tutmalarını yasaklıyor.
  • Çin Müslüman Uygurları katlederek öldürüyor.
  • Dillerini yanı Uygur Türkçesini konuşmalarını yasaklıyor.Çocuklarına kendi ana dillerini öğretmeyi engelliyor.
  • Müslüman Uygurları evlerinden,yurtlarından zorla çıkarıyor ve atıyor.Bunları Çin’den getirdikleri etnik Çinli göçmenlere peşkeş çekiyor.
  • Bütün bu yasaklamaları kabul etmek asla  mümkün değildir.

Çin,bugün kendisini dünyanın en büyük ekonomik gücü olarak ilan ediyor. Çin’in bu baskı,zulüm,asimilasyon ve soykırım uygulamalarını ancak,ekonomik gücünüzü kullanarak yola getirebilirsiniz.

Müslüman Ülkelerin Liderlerine Sesleniyorum !
Ey Müslüman Ülkelerin Liderleri sizler neredesiniz !

Çin ile olan yüz milyarlarca dolar tutarındaki ticari anlaşmalarınızı ortaya koyun !

En azından Çin’e Doğu Türkistan’daki Din Kardeşlerinize yaptığı baskı.,zulüm ve soykırımları için tepki gösteriniz !
Bu vesile ile duyurmak istiyorum ; Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Örgütü bu duruma lütfen el koyunuz !
Özellikle şu konuyu dile getirmek  istiyorum ; bir çok Doğu Türkistanlı,Özbek ve diğer Müslüman kardeşlerimiz hapsedilmiş durumdadırlar.Bunların haklarını mutlaka arayacağız .Bunların sınır dışı edilmelerine asla izin vermeyeceğiz.Tutuklanan Doğu Türkistanlıların arasında 6 aylık bebeği olan bir Kadın Kardeşimiz de var.

Bu insanlar neden ve niçin hapisteler? Burada şunu de ifade etmek istiyorum ; bu ülke’de hala bir gizli ele var. Ülkemiz tam bağımsızlığa adım adım ilerliyor. Belki sokaklarda ve ana yollarda böylesi kazalar olabiliyor.Bunun için bu ve benzeri kazalara karşı uyanık bulunmamız lazımdır.
Bu sebeplerden dolayı sosyal Medya’yı iyi takip etmemiz lazımdır.Uluslar arası Mülteci Hakları Derneği’nin kurumsal sitesini mutlaka ziyaret ediniz.Bu konu ile ilgilenen ve  uğraşan diğer dernek ve Vakıfların de sitelerini iyi izleyiniz. Kimin başına  nerede ne gibi bela ve kaza gelmiş ? Bunu mutlaka öğrenin !Bugün sizleri özellikle  şuna davet ediyorum;

sizler evinize,sokağınıza,semtinize iyi sahip çıkınız.Kimin başına nerede ve niçin bela gelmiş ? Bunun farkında olun ve öğreniniz.Bunları açığa çıkarın !
Ülkenizin güvenliği  için tutacağınız bir saatlık nöbet, bir yıllık nafile ibadetten efdaldır ve daha sevaptır.
Hepinizi Allah’ın Selamı ile selamlıyorum.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1857 Kez Görüntülendi.