logo

trugen jacn

MHP GENEL MERKEZİ,TUTUKLU 18 UYGUR TÜRKÜ’NÜN DURUMUNU YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

MHP.Genel Merkezi’nin   09 Mayıs 2017’den beri Kırklareli’nın Pehlivanköy İlçesinde  Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne ait Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan çocuk,kadın ve yaşlılardan oluşan 18 Doğu Türkistanlı  Uygur Türkü’nün Durumunu Yakından Takip ettiği  bildiriliyor.
MHP.Genel Başkanı Sayın Dr.Devlet Bahçeli 09 Mayıs 2017 Salı günkü TBMM.MHP gurup toplantısında tutuklu bulunan ve Çin’e geri gönderilecekleri iddia edilen  Çocuk,Kadın ve yaşlılardan oluşan  18 Uygur Türkü’nün durumunu özel olarak gündeme getirmiş ve “Bizde  Çin zulmüne teslim edecek tek bir soydaşımız yoktur  ve Olmayacaktır.” tarihi çıkışı ile Uygur Türklerinin durumunu en üst  seviyede dile getirmişti.

MHP.Genel başkanı Sayın Dr.Dr.Bahçeli’nin  tutuklu 18 Doğu Türkistanlı Uygur Türkü Kardeşlerimiz ile  ilgisini yakından sürdürdüğü bilgisine ulaşıldı. Edinilen bilgilere göre  11 Mayıs 2017 tarihi  itibariyle, MHP Genel başkanı  Sayın Dr.Devlet Bahçeli’nin Hukuk Başdanışmanının başkanlığında bir MHP.Heyeti’nin Kırklareli Göç İdaresi  İl Müdürlüğüne gelerek Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’nde tutuklu bulunan Uygur Türklerinin durumu hakkında  bilgi aldığı ve gerekli hukuki destek ve yardım için hazırılıklar yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Devlet Bahçeli Doğu Türkistan Ziyaret resimleri ile ilgili görsel sonucu

MHP.Genel Başkanı Sayın Dr.Devlet Bahçeli’nin   tutuklu ve mağdur  bu Doğu Türkistanlı  Kardeşlerimiz  ile ilgili olarak TBMM.Gurup Toplantısında yaptığı tarihi bir menifesto niteliğindeki çıkışı ve konuşması  ve ondan sonra da bu  tutuklu  kardeşlerimiz ile yakından  ilgilenmesi kamu oyu  tarafından  takdirle karşılanıyor . MHP.Genel Başkanı Sayın Dr.Devlet Bahçeli’nin  bu yakın ilgi ve desteği Özellikle Türkiye’de ve dünyanını dört bir tarafında  muhaceret hayatı yaşayan Doğu Türkistan Türkleri tarafından dualar,  minnet ve şükran  duyguları ile  karşılanıyor.

Image may contain: 2 people, people standing and outdoor

 

Etiketler: » » » » » » »
Share
1371 Kez Görüntülendi.