logo

trugen jacn

KOMÜNİST ÇİN’İN KADIN KILIKLI BİR AJANI İSTANBUL’DA YAKAYI ELE VERDİ

O ajan istanbul'da yakayı ele verdi!

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

5 Mayıs 2017 Cuma günü İstanbul Sefaköy’de Uygur Türklerinin açmış olduğu İkrime adlı  Lokantasında, Çin Komünist Partisi  Üyesi kadın kılıklı  Uygur olduğu söylenen Ajan, lokanta müşterilerini ve lokanta çalışanlarını fotoğraflarken personel tarafından yakalandı.

+0086 ile başlayan telefon numarasına  Çin’in sosyal ağ platformu WeChat programı ile çektiği fotoğrafları ve topladığı isim adres bilgilerini ileten Çin Ajanı’nın telefonuna el konuldu, aynı zamanda ses ve gizli kamera kayıtlarına de ulaşıldı. Bilindiği gibi +0086 uluslararası Çin Halk Cumhuriyeti’nin telefon kodu.

(Video ajan olarak yakalanan kişinin İslama uygun görüntüsü olmaması sebebiyle eklenmemiştir.)

Fotoğrafları ajanlar tarafından tespit edilen Uygur Türkleri Çin Komünist Partisi tarafından bazen direk Çin, bazen de Kazakistan ve Kırgızistan aracılığı ile sahte belge ve sahte suçlarla ‘’G-87’’ kodu konularak iadeleri talep ediliyor. Çin aynı zamanda Kazakistan ve Kırgızistan’da yaşanmış faili meçhul olayları ajanları vasıtası ile tespit ettiği kişilerin üzerine atarak sahte belgelerle terörist gösteriyor ve Türkiye’den  iadelerini  istiyor.

Yakalanan Çin ajanının çektiği fotoğraflar kontrol edilerek belgelendi. Ajanın telefonunda Sefaköy’de faaliyet yürüten Kitabevi ve Zeytinburnun’da faaliyet yürüten Uygur dükkanlarının resimleri çıktı. Çantasında kalem kamera bulan lokanta personeli bunun gizli kamera olduğunu belirttiler.

Ajan’ın kimliği, pasaportu ve Türkiye’den aldığı İkamet iznine el konuldu. 21.07.1968 doğumlu ‘’Zuoergulı Yasheng’’ pasaportunu taşıyan Çin Ajanı 49 yaşında ve 21 Ocak 2014 yılında hazırlanmış ve 2024 yılına kadar geçerli pasaport taşıyor.

Asıl ismi Zohregül Yasin olan Ajan’ın pasaportu Çin Kominist Partisi tarafından siyaset veya kamufle amaçlı ‘’Zuoergulı Yasheng’’ olarak düzenlenmiş.

Şubat 2017’de Türkiye’ye giriş yapan Çin Ajanı, Türkiye’de oturmak için uzun vadeli plan yapmış ve uzun süreli resmi olarak kalmak için Türkiye göç idaresinden ikamet almış.

ÇİN AJANINA İKAMET ALMADA KİMLER YARDIM ETTİ ???

Çin Ajanının ikamet alma süresine baktığımızda Uygur Türklerinin 6 ayda alamadığı ikamet çok kısa bir süre içinde alınmış. Fetulahçı Terör Örgütü(FETÖ) ve Çin Komünist Partisi(nin diğer  ajanlarının  yardım ettiği tahmin ediliyor.  İkamet alış izninin ve Türk  uyruklu kefilinin kim olduğu iyice araştırılıp öğrenildiği takdirde,bu Çin ajanı  bu ip uçları ile  bizleri daha farklı birilerine ulaştırabilecektir.

Dünyanın bütün ülkelerinde bilinmektedir ki hiçbir ajan tek başına çalışmamakta ve onların yardımı olmadan çalışamazlar da .

Uygur Lokanta personeli ve müşterileri tarafından sorgulanan Uygur Ajan yapmış olduğu Ajanlık faaliyetini itiraf ederek hatasını kabul ettikten sonra söz konusu lokantaya Polis çağırıldı ve  gelen polislere  bu kadın kılıklı Çin Ajanı teslim edilerek, Küçükçekmece Kanarya Polis Karakoluna götürüldü.

Sorgusunda Çin konsolonsluğu ile görüşmek istediğini belirten Çin Ajanına, polisler tarafından ”Çin Konsolonsluğu ile ne için görüşmeyi talep ediyorsun’‘ denildiğinde ise talebinden vazgeçen ajan, Çin konsolonsluğunu bu işe karıştırmamak için geri adım attığı görüldü.

Polisler Çin Ajanına ‘’Size Çin konsolonsluğu sahip çıka rmı ? ’’ diye sorduğunda ise ÇİN AJANI, Çin Konsolonsluğunu korumak için suskun kaldığı görüldü.

Remini çektiği kişilerden birisinin polislere Çin Ajanı için hakkında şikayetçi   olmasına rağmen  Karakol’da tutulan Çin ajanının birkaç saat sonra serbest bırakıldığı hayretle görüldü. .Polis Merkezi’nde  Çin ajanı ile polis nezaretinde sohbet etmek istediklerini belirten mağdurların bu talebi Kanarya Polis  Merkezi yetkilileri  tarafından  geri çevrildi ve kabul edilmedi.

Lokanta personeli telefonunda yakaladığı fotoğraflarda tanıdıkları Uygur Kardeşlerini lokantaya davet ederek durumu anlattı. Fotoğraflarını ÇİN AJANI’nın telefonunda gören Uygur Türkleri çekilen fotoğrafların iki ay öncesine kadar  dayandığını belirterek  “Bu Komünist Çin Ajanı İstanbul’da en az iki aydır  Casusluk Yaptığı Böylece Anlaşılmıştır.”  şeklinde konuştular.

Kaynak :   http://www.yeniakit.com.tr/haber/o-ajan-istanbulda-yakayi-ele-verdi-323392.html

Etiketler: » » » » » »
Share
1188 Kez Görüntülendi.