logo

trugen jacn

ATEİST ÇİN,“7 NOKTAYI UYGUNLAŞTIRMAK“ADI İLE KUR’ANİ KERİM AYETLERİNİ TAHRİF EDİYOR

thumb

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
Çin, işgalı altındaki Doğu Türkistan’da “Namazala İlgili 7 Nokta’da birlik ve Uygunlaştırmayı Sağlamak” adı altında Kur’ani Kerim ayetlerini tahrif amaçlı genelge yayınladığı ve bu genelgeyi de uygulamaya  başladığı  açıklandı.
Turkistantimes haber sitesinde yer alan bilgilere göre ,Hoten ÇKP. İl Örgütü’ne ait Dini İşler İdaresinin yayınladığı bir genelgeye göre  ezan,tekbir,vaaz ve Cuma namazı ve hütbelerede olunacak Kur’ani kerim ayetleri nın bazı bölümleri yasaklanıyor ve bazı kısımlarının ise  ateist Çin yönetiminin Liderlerine teşekkür edilmesi ve Çin işgalinin övülmesi  talimatlandırılıyor. Bazı bölümlerde ise Uygurca sloganlar söylenmesi isteniyor
Hoten Vilayeti Genelinde  Namazda Okunacak Kur’an(Süre ve Ayetlerinin) Genelleştirilmesi(Birlikke Keltürülüşi) ile ilgili 7 maddelik Genelge Şöyle ;
1. “ Namazlarda Kur’an”da belirtilen 1.Cüz’un l.ayeti(Bakara cüz’ünün ihlas süresi) ile 30 . (Amme) cüz’ün 9 süre (94-95-97-99-103-106-107 110 ve 113.sürelerden)  sadece 10 süre seçilerek okunacaktır.
2. Hoten Vilayeti genelinde Cuma Namazı öncesi tebliğ ve vaaz konuları Genelleştirme(Birlikke keltürüş) 2017 yılı içerisinde Cuma namazı öncesi tebliğ ve vaazlarda bahsedilebilecek konular il genelindeki bütün merkez, ilçe ve çeşitli  kademelerdeki idari birimlere dağıtılmıştır. Hoten vilayeti genelinde Cuma namazı eda edilecek bütün Mescit ve Camilerde bu genelge hükümlerinde belirtilen münderece ve konulara göre tefsir. tebliği ve vaaz icra edilecektir.
3. Hoten Vilayeti Genelinde Cuma Hütbelerini Genelleştirme(Birlikke Keltürüş) :
2017 yılı içerisinde Cuma hütbelerinde okunacak 5  çeşit  Arapça hutbe hazırlanarak il genelindeki bütün birimlere gönderilmiştir.Bundan sonra  2017 yılı içerisinde  Cuma namazı kıldıran resmi din görevlileri kendilerine iletilen bu 5 çeşit Arapça Hütbeyi anlamlarına göre tesbit edip hütbede yine Arapca olarak okuyacaklardır.(Özellikle Arapça okunacak tercümesi ve anlamı anlatılmayacaktır.)
4. Hoten vilayeti genelinde Namazların eda edilmesinde okunacak, ezan, Tekbir, Tesbihat ve Duaları Genelleştirme(Birlikke Keltürüş)
Ezan’da şu cümleler özellikle söylenecektir ; “ Biz hepimiz bu vatan’ın (Büyük Çin’in) evlatlarıyız.Uluğ vatan-Vatan kutsal Namaz vaktı geldi.Baht(Şans) dilemek  için tez geliniz. Vatan’ın(Çin’in) samimi(İnak) birlik ve beraberliği le İstikrarını Dileyiniz.Vatan’ın(Büyük Çin’in) refah ve gelişme içinde olmasını (Güllenip Gençleşmesini) dileyiniz.
5. Namaz Öncesi Okunacak Tekebir’de Şu Cümleler Söylenecektir ;
“Biz hepimiz Çin’in Evlatalarıyız. Vatan Uluğ Vatan Uluğ.Namaz berpa(İnşa edildi-Bulundu) kılındı.Mükemmel olmasını dileriz.Çin’in(Vatan’ın) gerçek manada birlik ve beraberliğini ve tam istikrarırı diliyoruz. Vatanın Güllenmesi ve gençleşmesini diliyoruz.
6. Tesbihat(Tesbih) Duası “ Vatan’a(Çin’e) Minnettar ve Reis Xi Jingping’e teşekkür ediyoruz “ cümleleri mutlaka   ifade edilecektir.
7. Dua : “ Hoten ilimizde barışın ve istikrarın(Mukimliğin) daim olmasını.Esenlik,bolluk  ve huzur içinde yaşamamızı (Tirikçilik kılışımıznı) Yaşlıların sağlık ve esenlik içinde uzun ömür sürmesini .Çocukların huzur ve mutluluk içinde büyümelerini ,bütün ailelerin kendi aralarında birlik ve barış içinde huzurlu ve saadet içinde olmasını diliyoruz.

Uzmanlar,Çin işgal yörnitiminin Hoten Vilayeti’nde Pilot bölge olarak bu Çin Nazizmi temelli genelgeyi  çıkararak uygulamaya koyduğunu,bunun ise, ileride bütün DOğu Türkistan genelinde yayagınlaştıracağını ifade ediyorlar.İŞgalcı Çin Yönetiminin Müslüman Uygur Türklerinin  kutsallarına saldırmakla kalmayıp,aynı zamanda  Kutsal Kur’ani kerim ayetlerini tahrif eetmeye başlamasının DOğu TÜrkistan’da etnik asimilasyon ,dini ve ırkı soykırım uygulamalarına hız verdiklerinin bir göstergesi olduğunu beliritiyorlar.Ayrıca,bölge uzmanları Çin’in yeni  Hitayist Diktatörü Xi ile onun  DOğu TÜrkistan’a atadığı Nazi kafalı Çömezi ÇKP.Bölge Sekreteri Çin’in uygulamalarının Mao’nun kültür devrimindeki tahribatları ve uygulamaları hatırlatatığını ifade ediyorlar.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1357 Kez Görüntülendi.