logo

trugen jacn

ESKİŞEHİR’DE ” TÜRKİSTAN’DA SİYASI OLUŞUMLAR ” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

ORTA ASYA KONUŞULDU

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Eskişehir merkezli Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından “Türkistan (Orta Asya’da)’da Siyasi Oluşumlar” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferans, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cezmi Karasu tarafından  verildi.

Konferansın açılış konuşmasını Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Doğanses yaptı. 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutlayan Doğanses, “Türk tarihini anlamak ve geleceğimizi geçmişten alınan derslerle inşa etmek amacıyla derneğimizde muhtelif aralıklarla tarih konferansları düzenliyoruz” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu tarafından verilen konferansta, önce kavramlar üzerinde duruldu. Ardından eski Türk Devletlerinden itibaren Türk toplumsal yapısı ve devlet ilişkisinin temel noktaları anlatıldı. Türk toplum ve medeni hayatının en önemli unsurları olarak nehirler değerlendirildi.

İlgili resim

Uygur Türkleri Türk Kültür ve Medeniyetinin Temel Taşları

Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu  konferansında Uygur Türklerinin Türk tarihindeki yeri ve önemi hakkında özellikle durdu ve şunları ifade etti , ”  Uygur Türkleri Türk tarihinin en önemli temel taşlarından biri olarak öne çıkmaktadır. Uygur Türkleri ilk yerleşik  şehir hayatına geçen boylardan birisidir.Bu sebeple Uygur Türkleri Türk Milletinin ilk  kültür ve Medeniyetini şekillendirerek özgün kültür ve medeniyetimizi  oluşturmuşlardır.Uygur Türklerini hiç bir zaman unutmamalıyız.” şeklinde konuştuğu bildirildi.

Uygur Türkleri kültür ve medeniyetine ait resimler ile ilgili görsel sonucu

Kaynak :  http://www.2eylul.com.tr/gundem/orta-asya-konusuldu-h69962.html

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
756 Kez Görüntülendi.