logo

trugen jacn

ÇİN,YILLARCA KENDİNE HİZMET EDEN BİR “ KIZIL HİTAY MOLLA” SINI DAHA MAHKUM ETTİ

دىنىي زات مۇختەر مەخسۇم خىتاي تاجاۋۇزچىلىرى تەرپىدىن 10يىللىق قاماققا مەھكۈم قىلىندى

 

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalcı Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da yıllarca kendilerine sadakat ile hizmet eden ve ateist,komünist ve işgalcı Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki insanlık dışı uygulamalarına gözü kapalı şekilde sözüm ona yüce İslam dini adına onay veren ve destek olan Kızıl Hitay Molla’larından birini daha 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırdığı açıklandı. Geçtiğimiz aylarda Sözde Uygur Özerk Bölgesi İslam Dini Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Hoten Narbağ(Navağ) Camisi imam hatibi Abdullatif Abdurrahim de 3 yıl hapse mahkum etmişti. İşgalcı Çin bu kez  Yarkent Altunluk(Saidiye Hanlığı’nın  17.6 yüzyılda yaptırdığı tarihi merkez Cami) Camisi İmam Hatibi ve Yarkent halkı tarafından ÇKP:yönetimine sadakatı ve gözü kapalı onay  ve destek olan ve Yarkent halkı tarafından Muhtar Şuci = ÇKP.genel Sekreteri) olarak anılan Muhtar Mahdum’u 25 Şubat 2017’de gizli bir celsede yargıladığı ve 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırdığı bildiriliyor.
Hollanda merkezli UYghuria Medya’ya bağlı olarak Uygur Türkçesi ile yayınlanan Uygur Nidası Radyosu (Hoylam Tori)  internet sitesinde yer alan bilgilere göre Çin işgal yönetimi geçtiğimiz Mart ayında ÇKP.yönetimine bağlı sözde dini zatlardan Yarkent İslam cemiyeti Başkanı,Kaşgar İli ÇKP.’ye bağlı Siyasi Kengeş’ın Başkan yardımcısı ve bu cemiyetin de yönetim kurulu üyesi olarak Çinlilere çalışan Muhtar Mahdum’u geçtiğimiz Mart ayında toplanacak sözde İslam Cemiyetnin genel kurul toplantısı öncesinde ansızın tutukladığı ve gizli yargılama ile 10 yıllık ağır hapse çarptırdığını bildirdi.

Yarkent kenti resimleri ile ilgili görsel sonucu

Haberde Mart ayı başlarında düzenlenmesi açıklanan Doğu Türkistan genelindeki sözde İslam Cemiyetine üye yaklaşık 500 din adamının Şubat 2017 ayında başkent Urumçi’deki bir büyük salona toplayarak toplantı yaptı. Toplantı sonrasında sözde Uygur Bölgesel Halk Kurultayı’nın ÇKP.’lı azası,devlet sanatçısı ve eski kukla başkan İsmail Ahmet’in gelini de olan ünlü Çinci şarkıcı ve starı Gülnar Abdullah’ı sahnede dans ettirdi,buna itiraz eden bazı din adamlarını ise, “Aşırı Dinci ve Terör Yanlısı Düşünncelere sahip Olma ihtimalı”nı öne sürerek kara listeye aldığı bildirildi. Kızıl Hitay Mollası Muhtar Hadum’un de bu kara liste’de adının yer aldığı ve daha sonra 10 yıl hapse mahkum ettirdikleri belirtiliyor.Muhtar Mahdum’un hangi Hapishane’de olduğuna dair ailesine de haber verimliği açıklandı.
Uzmanlar , Çin işgal yönetiminin Uygun Türklerini bu ve benzeri sinsi yöntemlerle parçalara ayırarak tek tek yok etmeye başladıklarını bu işe Milletine ve İslam dinine ihanet eden Din ve Millet hainlerinden başladıkılarının düşündürücü olduğunu belirtiyorlar.

Yarkent kenti resimleri ile ilgili görsel sonucu
ÇKP.’lı Molla Muhtar Hahdum Kimdir ?
Muhtar Mahdum,Yarkent’e bağlı Handi ilçesinde yaşayan önde gelen din adamlarından Abdulveli Halfet’in oğlu olup, din eğitimini babasından aldığı bildiriliyor.Babası Abdulveli Halfet’in de geçmişte kendisi gibi ÇKP.Siyasi Kengeş üyesi olarak görev yaptığının son zamanlarda hastalandığını ve bunun üzserine kendisinin bu göreve tayin edildiğini ve İşgalcı ÇKP.yönetimine çok sadakat ile hizmet ettiğini,tesettür ve kurtaj konusunda ÇKP.yönetiminin uygulamalarının İslam dinine Uygun olduğu yolunda verdiği fetvaları ile tanındığını ve bu yüzden adının “Muhtar Şuci = ÇKP.genel sekreteri Muhtar” olarak anılıdıği biliniyor.

Etiketler: » » » » » » »
Share
962 Kez Görüntülendi.