logo

trugen jacn

ALPEREN OCAKLARI GENEL BAŞK. YRD. MİCAN : D.TÜRKİSTAN’DA ÇİN ZULMÜ DEVAM EDİYOR

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Çin’in Doğu Türkistan üzerinde yaptığı Gulca Katliamını protesto eden bir açıklama yayınladı.

İlgili resim

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Çin’in Doğu Türkistan üzerinde yaptığı Gulca Katliamını protesto eden bir açıklama yayınladı.

Çin’in Doğu Türkistanlı Türkler üzerindeki katliam politikasının hala devam ettiğini savunan Alperen Ocakları, 1949 yılından bu yana süregelen Çin zulmünün 5 Şubat 1997 yılında Gulca katliamı ile zirve yaptığını vurguladı.

Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican’ın açıklaması şöyle ;

”5000 yıllık ata yurdumuzda, Çin esareti altında yaşayan Uygur Türkleri’nin 1949 yılından bu yana gördükleri zulüm ve işkenceler ne yazık ki günümüzde de devam etmektedir. Yıllardan beri Çin Hükümeti tarafından Doğu Türkistan’da yaptırılan katliamlarda; binlerce insanımız hayatını yitirmiş, yüzbinlerce insan anayurdundan sürgün edilmek zorunda bırakılmıştır.

800 Uygur Türk’ü Öldürülmüştü
Gulca katliamı, Çin yönetimi tarafından 1949’dan beri işgali altında tuttuğu Doğu Türkistan’ın Gulca vilayetinde, 5 Şubat 1997’de gerçekleştirilmiştir. Kadir Gecesi bir evde toplanarak Kur’an okuyan kadınların baskınla gözaltına alınmasını protesto eden Uygurların üzerine güvenlik güçlerinin makineli tüfeklerle ateş açması sonucu 800 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmış ve 4 binin üzerinde Uygur tutuklanmıştır.

Doğu Türkistan Cumhuriyeti’ni silah zoru ile yıkarak işgal eden Çin’in sözde Halk Kurtuluş Ordusunun, 05 Şubat 1997 günü Gulca şehrinde başlattığı ve yaklaşık bir ay süren insanlık dışı vahşet ve katliamlarında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimiz ile Doğu Türkistan başta bütün Türk-İslam dünyasının özgürlük ve bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı haktan rahmet diliyor geride kalanlara da kutsal davamız yolunda azim ve kararlılık temenni ediyorum. ”  ifadeleri ile sonlandırdı.

Alperen Ocakları: Çin Zulmü Dün Olduğu Gibi Bugün de Devam Ediyor..

Kaynak :  http://www.haberandum.com/gundem/alperen-ocaklari-cin-zulmu-dun-oldugu-gibi-bugun-de-devam-ediyor-h9195.html

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1080 Kez Görüntülendi.