logo

trugen jacn

İŞGALCI ÇİN KORLA’DA 40 MÜSLÜMAN UYGUR GENCİNİ DAHA MAHKUM ETTİ

Çin'de toplum Mahkeme resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Pekin’ın  işgalı altındaki Doğu Türkistan’a atadığı Çin şövenisti Hitayist ÇKP.genel Sekreteri Çin Çüenggu   ülkede Han faşizmine dayalı  insanlık dışı baskı ve zulüm uygulamaları tüm hızı ile sürdürüyor.
İşgalcı Çin yönetimi en son 24 Ocak 2016’de Korla Vilayetinin Lop Nor İlçesi Karçuga kenti’nde Çin usulü yeni bir Halk Soti= Mahkemesi düzenleyerek yaşları 18- 40 yaşları arasında değişen toplam 40 kişiyi uzun süreli hapis cezalarına çarptırdıkları bildirildi.
Hollanda’nin başkenti Amsterdam’da internet üzerinden yayına başlayan Uygur Nidası = Avazı Rayosunun bildirdiğine göre, Çin işgal yönetiminin Karçuga kentinde büyük bir meydanda gerçekleştirdikleri bu sözde “ Halk Mahkemesi”ne Lopnor ilçesi ile civar yerleşim yerleri ve Kaçuga kenti’ndeen olmak üzere  toplam 5 bin civarında ahalinin  Halk Mahkemesinin yapıldığı maydana  zorla getirilerek bu sözde “Halk mahkemesi”ne iştiraklarının sağlandığı açıklandı. Bu sözde Mahkeme’de mahkum edilen gençlere yöneltilen suçlamaların ise, “Geçmişte açtıkları yasadışı yer altı Medreselerinde İslam Dini eğitimi vermek ve almak” olduğu bildirildi. Haberde mahkum edilenlerin kimlikleri ile aldıkları cezalar hakkında her hangi  bir bilgiye ulaşılamadığı bildirildi.

İlgili resim
Uzmanlar ,yasaların geriye doğru işlemeyeciği ve yasaların yürürlüğe girmesinden önceki eylemler için dava açılamayacağı genel   bir hukuk kuralının Çin’de geçerli olmadığını,  bu benzeri mahkum etme uygulamalarının  sürekli tekrarlandığını,İşgalcı Çin’in bahaneler ve gerekçeler uydurarak Müslüman Uygur Türklerini  bu şekilde yok etmeyi sürdürdüklerini belirtiyorlar

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1476 Kez Görüntülendi.