logo

trugen jacn

AKP.MİLLEVTVEKİLİ YENEROĞLU : REİNA SÖYLEMLERİNDE UYGUR TOPLUMUNUN ENDİŞELERİ DİKKATE ALINMALI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili ve TBMM.İnsan haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Yeneroğlu, Reina Katilinin etnik kimliği ve teşhirinde ülkemizdeki Uygur Topluluğunun hassasiyet ve endişelerinin dikkate alınması gerektiğini açıkladı.
AKP.İstanbul Milletvekili ve TBMM.İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Yeneroğlu, 07 Ocak 2017 tarihinde kişisel tweteer hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere  yer verdi ve bu düşüncesini takipçileri ve kamu oyu ile paylaştı ; “ Kamuoyu Reina Katliamını gerçekleştiren caninin etnik kökeninin teşhirinde Ülkemizdeki Uygur topluluğunun endişelerini dikkate almalı.” uyarısında bulundu.
AKP.Milletvekili ve TBMM.İnsan hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Yeneroğlu’nun bu açıklaması,Türkiye’de bu konuda devlet ve TBMM.seviyesinde Uygur Türklerine karşı yapılmakta olan linç kampanyası için en yüksek seviyede yapılan bir açıklama ve Uygur Türklerine verilen bir destek olarak tarihe geçtiği değerlendiriliyor.
AKP.Milletvekili ve TBMM.İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Yeneroğlu’nun bu açıklaması Uygur Türkleri diasporasında minnet ve şükranla karşılanmış ve büyük teselli kaynağı olmuştur.
Son bir haftadır, yanlı,maksatlı ve kimin amaçlarına niçin hizmet ettiği Doğu Türkistanlılar tarafından çok iyi bilinen bazı gazeteler ve  özel Televizyonların öncülüğünde reina katliam zanlısı için bilinçli olarak ısrarla “ Doğu Türkistan Uyruklu Uygur Türkleri ” söylemeni öne çıkarılmış ve Uygur Türklerine karşı alçakça  bir linç kampanyasına  girişme teşebbüsünde bulunulmuştu. Bu durum, Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde muhacerette yaşayan Uygur Türkleri arasında büyük üzüntü yaratmış ve infiale yol açmıştı.

Başbakan Yardımcısı Kaynak’ın Talihsiz Beyanından Sonra  İlk Olumlu Açıklama

Başbakan Yaradımcısı Sayın Veysi Kaynak Ortaköy saldırısı katil zanlısının kimliği ve uyruğu hakkında bir özel Tv.kanalının canlı haber programında çok talihsiz ve yanlı ve teamül ve hukuk kural ve ilkeleri ile bağdaşmayan; ” Saldırganın muhtemelen Uygur.Uyruğu konusunda bir şey söylemek istemiyorum.” beyanında bulunmuştu.Başbakan Yardımcısı Kaynak,Zanlı’nın kimliğini Uygur olarak açıklarken,Uyruğunu gizlemiş ve  Çin’in adını  “Uyruğu konusunda bir  şey  söylemek istemiyorum.” cümlesi ile gizlemiş ve Zanlının kimliğinin Çin olduğunu açıklamaktan kaçınmıştı.
Başbakan Yardımcısı’nın bu açıklaması   tartışmalara sebep olmuş ve yakalanmayan ve sorgulanmamış ve yargı önüne çıkarılmayan bir zanlı hakkında bu tür bir açıklamanın hukuk kaidelerine aykırı ve teamüllere zit bir söylem olarak tanımlanmıştı.Sayın Başbakan Yardımcısının bu talihsiz açıklaması   Uygur Türkleri diasporasını  çok ciddi biçimde rencide etmiş ve büyük üzüntüsüne sebep olmuştu.

Özgür Asya Radyosunda yer alan bir habere göre ise , Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın bu talihsiz açıklamasının İç İşleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından “ Bu açıklama hükümeti bağlamaz ve Sayın Başbakan Yardımcısının Kişisel Görüşüdür.” dediği bilgisi yer almıştı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

AKP.Milletvekili Sayın Mustafa Yeneroğlu Dr.Tohtı İçin De Özel Açıklama Yapmıştı
AKP.İstanbul Milletvekili ve TBMM.İnsan haklarını İnceleme Komisyonu Başakanı Sayın Mustafa Yeneroğlu İşgalçı Çin tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Uygurların hapisiteki Lideri ve Vicdanı Doç Dr.İlham Tohtı’yi geçtiğimiz ay Avrupa Parlamentosu Martin Ennals Özgürlük ödülü verilmesi dolayisiyle bir açıklama yapmış ve bu ödül hakkında şunları ifade etmişti.
“İlham Tohti’ye verilen ödül Çin’in baskıcı uygulamalarına verilen en güzel cevaptır” şeklindeki tarihi sözleri ile değerlendirmişti.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM) AKP.İstanbul Milletvekili ve TBMM.İnsan haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Yeneroğlu’na Uygur Türkü Kardeşlerinin bu zor ve sıkıntılı günlerinde sahiplendiği ve doğruları dile getirerek haklarımızı  koruduğu için minnet ve şükranlarımızı  sunarız.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1723 Kez Görüntülendi.