logo

trugen jacn

ÇKP.İLÇE TEŞKİLATI BOMBALANAN KARAKAŞ’TA ÇİN DEVLET TERÖRÜ SÜRDÜRÜLÜYOR

خىتاينىڭ خوتەنگە يۆتكەپ كەلگەن قوراللىق كۈچلىرى. 2014-يىلى 3-ئاۋغۇست.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Doğu Türkistan’ın Hoten Vilayetine bağlı Karakaş İlçesi Çin Komünist Partisi  ilçe  Merkezi’ne  28 Aralık 2016 günü gerçekleştirilen araçlı bombalı saldırının ardından Çin işgal Ordusunun İlçe genelinde başlattığı acımasız Çin devlet terörünü  bütün şiddeti ile sürdürdüğü bildirildi.
Her ne kadar Çin işgal işgal yönetimi olayların anında bastırıldığını ve eylemcilerin Çin usulü yargısız infazla katlettiklerini  ve hayatın normale döndüğünü iddia etmiş ise de İlçe’de genel aramalar ile  geniş çapta tutuklamaların sürdürüldüğü ve Çin işgal ordusunun devlet terörünü  acımasızca sürdürdükleri bilgisine ulaşıldı. İlçe’ye giriş ve çıkışları yasaklayarak tam abluka altına alan İşgal yönetiminin olaylara ait bilgi ve haberlere kesin sansür kuralları uyguladıkları açıklandı.

Çin zulmü resimleri ile ilgili görsel sonucu
Karakaş’ta  Toplam 200 Kişi Gözaltına Alındı
Özgür Asya radyosunda yer alan bilgilere göre ilçe’de yaşayan halk arasında tedirginlik  ve endişelerin sürdüğü halkın büyük bir  gelecek korkusu içinde hayatlarını sürdürmeye çalıştıkları bildirildi. Yurt dışında yaşayan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Karakaş sakininin anlattığına göre eylemi gerçekleşetiren ve daha sonra Çin İşgal güçlerince vurularak öldürülen 4 Fedai’ ile daha önceleri her hangi bir nedenle görüştüğü veya ilişki kurduğu tesbit edilen onların yakınları,komşuları ve tanıdıklarından toplam 200 kişinin tutuklandığı ve bu  kişilerden  şimdiye kadar serbest bırakılan olmadığı açıklandı.

Çin zulmü resimleri ile ilgili görsel sonucu

Tutuklananlar Arasında   Tavşan Avlayan 22 Uygur Avcı de bulunuyor  
İlçe’de geleneksel bir spor etkinliği olarak eskiden beri sürdürülen Yabanı Tavşan Avcılığı yapan toplam 22 kişinin tutuklandığı bildirildi.
Tutuklamalar esnasında eylemi gerçekleştirenler ile birlikte daha önce tavşan avına katılan Cumabazar kenti’nden 22 kişinin gözaltına alınarak götürüldüğü belirtildi.Radyo muhabirlerine konuşan Cumapazar Polis Merkezi’nde görevli bir işgal Polisi, Tavşan avcılarının tutuklandıklarını doğruladı ancak.tutuklananların sayısı konusunda bilgi vermeyi reddetti.
Bir diğer Bölge sakininin anlattığına göre ise, Çin işgal güçlerinin mahalleleri gecenin ilerleyen saatlerinde  kuşatarak abluka altına aldıklarını ve genel aramalar sırasında toplu tutuklamalar yaptıklarını, tutuklanan Uygurların keleplenerek  başlarına siyah torba geçirilerek götürüldüklerini bildirdi.
Radyo Muhabirleri Yava(Yaban)Kenti’nın en yetkilisi makamı olan ÇKP.kent genel Sekreterire tel ederek bilgi almaya çalışmış ise,de daha yukarı makamları aramasını tavsiye ettiği  ve bu konuda  ancak,onların  bilgi verebileceklerini  söylediği  açıklandı.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1454 Kez Görüntülendi.