logo

trugen jacn
18 Aralık 2016

BAŞKAN TRUMP, ULUSLARARASI SULARDA DENİZALTISI’NI ÇALAN ÇİN’İ HIRSIZLIKLA” SUÇLADI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

ABD’nin yeni seçilen Başkanı Donald Trump  ABD.’nin Pasifik donanmasına ait bir insansız denizaltısına el koyan Komunist Çin’i hırsızlıkla suçladı. Çin,  geçtiğimiz haftada Filipinler açıklarında ABD’ye ait bir denizaltı drone’una el koymuştu.
Trump daha önce de Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ile telefonda görüşmüş ve Washington’un 1979’da Tayvan’la resmi ilişkilerini kesmesinden bu yana süregelen geleneği bozmuştu. Çin Dışişleri Bakanlığı bu gelişme üzerine ABD’ye protesto notası çekmişti.

Çin çaldığı ABD.denizaltısı resmi ile ilgili görsel sonucu

Trump :  Çin, Donanma’nın  Deniz Aracını Uluslararası Sularda Çaldı 

Başkan Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Çin, ABD Donanması’nın araştırma yapan deniz aracını uluslarası sularda çaldı.” ifadesini kullandı.

Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon), dün bir Çin savaş gemisinin ABD’ye ait bir insansız deniz aracına uluslararası sularda el koyduğunu açıklamış, ABD ise bu aracın acilen iade edilmesini isteyerek yaşanan olaya sert tepki vermişti.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü resimleri ile ilgili görsel sonucu

Çin,ABD.Denizaltı Olayını “Fazla büyüttüler” Karşılığını  Verdi

Çin, Filipinler açıklarındaki uluslararası sularda ABD’ye ait bir denizaltı araştırma aracına el koymasının ardından ABD’nin gösterdiği sert tepkiye “Olayı fazla büyüttüler”  şeklinde açıklama yaptı.

Çin Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ABD’nin olayı gereğinden fazla ‘büyüttüğü’ belirtilirken deniz aracının iadesine yönelik görüşmelerin de sürdüğü kaydedildi.

Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) Cuma günü bir Çin savaş gemisinin ABD’ye ait bir insansız deniz aracına uluslararası sularda el koyduğunu açıklamış ve aracın acilen geri iade edilmesi gerektiğini belirtmişti.

Olayın ardından Çin, ABD’den, kıyıları çevresindeki gözetim faaliyetlerini durdurmasını da istedi. Uzmanlar, insansız deniz aracına el konulmasının, ABD ve Çin arasında son 15 yılın en ciddi askeri krizi olduğunu söylüyor. Pentagon daha önce Güney Çin Denizi’nde ve Filipinler açıklarında el konulan aracın suyun ısısını ve tuz oranını ölçmek için kullanıldığını, üzerinde açıkça ABD malı olduğunun ve sudan çıkartılmaması gerektiğinin yazıldığını açıklamıştı.

Kaynak : http://www.zernews.com/2016/12/trump-cin-i-hirsizlik-la-sucladi.html

Etiketler: » » » » » » »
Share
866 Kez Görüntülendi.