logo

trugen jacn
05 Aralık 2016

KOMÜNİST ÇİN’İN YENİ İPEK YOLU PROJESİNDE” KARAGÜN DOSTU (!) ” TÜRKİYE YOK

Geçtiğimiz ay Türkiye’yi ziyaret eden Çin Dışişleri bakanı Wang Yi Çin’in “Türkiye’nin Karagün Dostu” olduğunu iddia etmişti. Çin,aradan daha bir bir ay geçmeden bu iddasinin tam tersi bir uygulamayı hayata geçirdi. Çin, tarihî ipek yolunu yeniden canlandırılmaya çalışılırken, ani bir atakla Türkiye’yi bu “Yeni İpek Yolu” projesinde devre dışı bıraktığı belirtiliyor.

_3194_o

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin, tarihî ipek yolu yeniden canlandırılmaya çalışılırken, ani bir atakla Türkiye’yi bu “Yeni İpek Yolu” projesinde devre dışı bırakmaya çalıştığı bildiriliyor.

Bu iddia, Türkiye Narenciye Tanıtım Grubu tarafından dile getirildi.

Grubun Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hamdi Gürdoğan “Çin, Gürcistan üzerinden Karadeniz’i geçerek, Güney’de de Kıbrıs Rum kesimini kullanarak Türkiye’yi by-pass etmeye çalışıyor” dedi.

Narinciye Tanıtım Grubu başkanı Gündoğan; Çin’in Türkiye’yi devre dışı bırakma girişimine karşılık, “Biz de Kazakistan ile ortak Ro-Ro ve trenferi hattı kuralım, Kazakistan’ı üs yaparak bu girişime karşılık yeni bir atak geliştirelim.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Kazakistan’a narenciye ihracatını artırmak amacıyla Almatı’da organize edilen tanıtım etkinliğinde konuşan Gürdoğan “Çin, Gürcistan’ın batısında bulunan Anaklia’ya Türkiye’deki bütün limanların iki katı kapasitesine sahip bir liman olarak yeniden düzenliyor. Bu limana tren yolu ile gelip, Karadeniz’den deniz yolu ile devam ederek Avrupa pazarlarına ulaşmayı hedefliyor. Böylece ürün teslim süresini 10 güne düşürecek. Gürcistan’daki Anaklia limanı ile Romanya’nın Köstence limanı arasına trenferi ve Ro-Ro hattı kurarak Türkiye’yi by-pass edecekler. Çin, Güney Kıbrıs’a bu proje için özel bir liman yaptı. Böylece,Çin, Türkiye’yi iki taraftan ta by-pass edilmek isteniyor. Bu nedenle Türkiye olarak Çin’in bu yeni atağı ile AB’ye alternatif pazar olacak bölge için acilen harekete geçmeliyiz” dedi. (45 kez)

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/turkiye-devre-disi-cinin-cizdigi-yeni-ipek-yolunda-turkiye-yok-40297204

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1204 Kez Görüntülendi.