logo

trugen jacn
23 Kasım 2016

UYGUR TÜRKÜ ABDULKADİR YAPÇAN,ALLAH’IN TÜRK DEVLETİ VE MİLLETİNE BİR EMANETİDİR

İlgili resim

Hamit Göktürk -Uygur haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Bugün itibariyle  bazı basın- yayın organlarında 15 yıldan beri Türkiye’de mülteci olarak yaşayan Doğu Türkistanlı cemaat ileri gelen Aksakal’larından Çin’in mağdur ve mazlumu Abdulkadır Yapçan’ın Çin’e iade edileceğine dair haberler yer almıştır.

BU HABER DOĞRU DEĞİLDİR.

Ülkemizin önde gelen  ulusal ve muhafazakar ve İslami duyarlılıklara sahip gazetelerinden Yeni Şafak ve Yeni Akit gazeteleri başta bir çok gazete ve internet medyasında    halen Tutuklu bulunan Abdulkadir Yapçan’ın Çin’e teslim edileceğine dair haberler  yer almıştır.  Türk-İslam dünyası duyarlılığı  ve Uygur Türkleri hassasiyeti ile   bilinen  söz konusu Medya kuruluşlarımızın bu haberlerinde resmi makamlar veya Yapçan’ın durumu ile sürekli ve yakinen  ilgilenmekte olan ve yasal   kuruluşların bu konudaki bilgi ve beyanları yer almıyor.

Abdulkadir Yapçan Meselesi Sürekli Gündemde ve Takip Ediliyor

31 Ağustos 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan Abdulkadir Yapçan meselesi Almanya merkezli Dünya Uygur Kurultayı ve İstanbul merkezli  Doğu Türkistan Maarif  Derneği  başta Doğu Türkistan STK.ları  tarafından sürekli takip ediliyor ve gündemde tutuluyor.

Geçtiğimiz haftalarda  bu Kuruluşlarımızın yetkilileri Ankara’ya giderek Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü başta bir çok resmi kurumlar nezdinde görüşme ve bir çok temaslarda bulundukları biliniyor.

Ayrıca Dünya Uygur Kurultayı  BM.Mülteciler Yüksek Komiserliği nezdinde Kırklareli’nde tutuklu Abdulkadir Yapçan’ın üçüncü bir ülkeye gönderilerek bu ülkeye yerleştirilmlesi için BM.Cenevre Ofisi nezedinde temaslar ve girişlerde bulunduğu  bildirildi.

ABDULKADIR YAPÇAN T.C.YASALARINA GÖRE MASUM VE SUÇSUZDUR.

 Çin İşgal yönetimi Abdulkadir Yapçan’ı  yurt dışında da takip etmiş  ve  kendisine baskı yapmaya zulmetmeye devam etmiştir.  İstanbul’da bir  Mülteci  ve yasalara saygılı  olarak  ve kendi halinde normal hayatını sürdürmekte  iken,  kendisini yurt dışındaki bazı terör eylemlerine ilişkili olmakla suçlamakta ve asılsız ve mesnetsiz iftiralar  atmaktadır.
Çin İşgal Yönetiminın son aylarda  kendisi hakkında Türkiye’ye suç dosyası hazırlayarak verdiği ileri sürülmektedir. Çin’in bu haksız,tamamen hayal mahsülü   asılsız  iftira,suçlama ve iddiaları üzerine kendisi Bakırköy Adliyesinde yargılanmıştır. Yargılama sonucunda “İDDİALARI KANITLAYACAK SUÇ UNSUR VE DELİLLERİ BULUNAMADIĞI VE CEZALANDIRILMASI İÇİN YETERLİ KANITLARA RASTLANILMADIĞI İÇİN hakkında beraat kararı verilmiştir.

Abdulkadir  Yapçan şu durumda Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçsuz ve masum bir kişidir ve tutukluğu hak etmemektedir.
Kendisinin tutuklu kalmasının tamamen idari bir tasarruf ve karar olduğu ileri sürülmektedir.
Son aylarda peş peşe Türkiye’ye gelen büyüklü küçüklü altlı üstlü bütün Çinili yetkililer kendisinin iadesini istemişlerdir.Önümüzdeki günlerde Çin Adalet Bakanı’nın bizzat geleceği ve Abdulkadir yapçan meselesini bir kez daha gündeme getireceği söylenmektedir.

ÇİN,  ABDULKADİR YAPÇAN MESELESİNİ ÇOK İYİ KULLANMAKTA  VE  İKİLİ OYNAMAKTADIR

Çin yönetimi,bir yandan sahte,asılsız tamamen töhmet ve düzmece sözde delillerle Abdulkadir Yapaçan’ı mahkum ettirmeye ve kendisine iade edilimesini sağlamaya çabalarken,diğer yandan kendisine bağlı  tasmalı Ajan-Provakatörlerini Türkiye’de ve dünya’da işe salarak  Abdulkadir Yapaçan üzerinden provakatif tahrik ve iftiralarını  ısrarla sürdürmektedir. Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistan asıllı Türk Vatandaşlarını yasa dışı ve tahrik eylemler yapmaya tahrik etmekte ve bu suretle Türk Milletinin Uygur Türkü Kardeşlerine olan güven,sevgi,saygı ve itibarını yok etmeye ve Türk  devleti ve Türk Milleti  nezdinde  onları mahkum ettirmek istemektedir.

Açıkçası,Çin,Uygur Türklerinin Allah’tan sonra bu dünya’daki yegane hamisi,ümit,ilham ve güven kaynağı ve  samimi destekçileri olan Türk Milletinin sevgi ve saygısından tamamen ayırarak onları öksüz,yetim,kimsesiz ve yalanız bırakmayı hedeflemektedir.

Çin’in  Türkiye’deki Tahrik ve Provakatör  Eylem ve Girişimleri

Bu Çin Ajanı Tasmalı Provakatör Ajanların  bu konudaki  Tahrik ve Provakasyonlarından önemli olanları  şunlardır ;

  1. Eylül ayında Abdulkadır Yapçan Bakırköy Adliyesi’nde yargılanacağı gün sosyal medya,iletişim gurupları ve diğer  elektronik haberleşme  kanallarını kullanarak Türkiye’de yaşayan binlerce Uygur Türkü’nün Bakırköy Adliyesi önünde toplanmalarını ve Türk hükümetine karşı   protesto gösterileri yapmaları yolunda provakatör ve tahrik edici çalışmalar ve payalaşımlar yapmışlardır. Çin’in Provakatör-Ajanları bir paylaşımında ” Eğer Bakırköy Adliyesi önüne gelmekten  çekiniyorsanız, erkekler yüzlerinize ( aynı PKK. diğer terör örgütleri yandaşları gibi  gibi)  maske takarak,kadınlar ise peçe ile yüzlerinizi gizleyerek gelebilirsiniz.Bakırköy adliyesi önüne  en azından binlerce kişi olarak gelmelisiniz ve Abdulkadir Yapçan’ın tutuklanmasını protesto etmelisiniz.” yolunda tahrik edici çağrılar yapmışlardır.
  2. Çin yönetimi,bir yandan yüksek düzeyli yetkililerini Türkiye’ye göndererekYapçan’ın iadesi için  görüşmeler yaparken,diğer yandan sosyal medya’da  onlarca Uygurca  sayfalar kurarak Türkiye üzerinde olumsuz  ve haksız suçlama kampanyaları yürütmüştür. Çin. ülkesinde yıllar öncesinden yasakladığı facebook ve twitter gibi sosyal medya platformlarını Türkiye’de ustaca ve pervasızca kullanmaktadır. Çin’in bu tasmalı Provakatör Ajanlarının  şu cümleleri çok dikkate şayandır ; “Ey Türkiye’de yaşayan Uygurlar ; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdulkadir Yapçan’ı haksız yere tutukladı ve yarın Çin’e iade edecektir.Eğer,bu duruma sessizi kalırsanız,yarın sıra size gelecektir.Bütün Uygurları tek tek tutuklayarak Çin’e  teslim  edecektir.” tahrik ve heyezanlarında bulunmuşlardır.
  3. Çin Ajanları yine dün itibariyle Yanı Abdulkadir yapçan’ın Çin’e teslim edileceği haberi yayınılandıktan sonra yine sosyal medya üzerinde bir provakatif söylemler daha  yayınlanmıştır.Bu paylaşımda  “Geçtiğimiz günlerde Doğu Türkistan’ın Yarkent kenti’nde ÇKP.’nın Yerel Teşkilat genel sekreteri  evinde çocuklara Kur’ani Kerim dersi veren yaşlı bir  Uygur Din adamına meydan dayağı atarak linç ederken sesini çıkaranlar ve bu haberi yayanlar neden Abdulkadir Yapçan’ın tutuklanmasını haber yapmıyor ve tepki göstermiyorsunuz ? ” yolunda tam bir gerizekalık örneği sergilemişlerdir.

ABDULKADİR YAPÇAN BM.HİMAYESİNDE BİR SİYASİ MÜLTECİDİR:
Abdulkadir Yapçan 2000’lı yılların ortalarında  BM.Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Ofisi’ne başvuru yapmış ve mülteci statüsü kazanmıştır.3. bir ülkeye gönderilebilmesi  için çalışmalar ve girişimler sürdürülmektedir. Buna göre Yapaçan,Türkiye Devletimizin himayesinde olduğu gibi aynı zamanda Birleşmiş Milletler Teşkilatının de koruması altındaki bir siyasi mültecidir.

Uygur Türkü Abdulkadir Yapçan Allah’ın Türk Devleti ve Milletine Bir Emanetidir.
Abdulkadır Yapcan, Türkiye’ye sığınan bütün sığınmacılar gibi Türk Devleti ve Türk Milleti’nin himayesi ve devletimizin koruması altındadır. Abdulkadir Yapçan Önce Yaradanımız Yüceler Yücesi Allah’ımızın daha sonra Mazlum Doğu Türkistan Türklerinin Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin   ve bağrı yumuşak,merhameti engin  asil Anadolu Türklerine bir emanetidir. Devletimiz ve tarihi şan,şeref ve asalet ve yüce duygularla dolu Anadolu Türklerinin bu emaneti özenle koruyacağını Yürekten inanıyoruz .

Abdulkadir Yapçan Kimdir ? 
Abdulkadır Yapcan : 1955  yılında   Kaşgar’a bağlı Yapçan İlçesinde doğmuştur. Çiftçilikle iştigal eden bir ailenin oğludur. Mao’nun ölümünden sonra meydana gelen kısmı özgürlük havasından yararlınarak, Doğu Türkistan’da 1980’lı yılların başında büyük din bilgini ve Eğitimci ve Halk önderi merhum Abdulhekim Mahdum Hacım’ın Yarkent’e bağlı Kargalık ilçesinde açtığı Medreselerine devam ederek bir süre dini eğitim almıştır. Daha sonra  bu medreselerin  kapatılması üzerine kendisi 95 Nisan 1990’de Barın Halk Ayaklanması ile ilintili olduğu suçlaması ile hapsedilmiştir.Kendisine Çin zindanlarında ağır baskı,zulüm ve envaiçeşit Çin işkenceleri yapılmıştır.Bu işkencelerin izlerini hala fiziki ve psikolojik olarak üzerinde  taşımaktadır.Hapisten çıktıktan sonra 1993 yılında yurt dışına çıkmaya muvaffak olmuştur.Kendisi 2001 yılında Türkiye’ye gelerek İstanbul’a yerleşmiştir. Kendisi 31 Ağustos 2016’de İstanbul’da önce gözaltı, sonra Maltepe Cezaevi ve daha sonra ise,Kırklareli Mülteci Geçici Barınma Merkezine nakledilmiş olup,halen bu merkezde  tutulmaktadır.

Allah öncelikle, Devletimize,sonra Abdulkadir Yapçan’a ve Aziz Milletimize ve Çin’ın mahkumu ve mazlumu Doğu Türkistan Türklerinin yar ve yardımcısı olsun.Amin.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1124 Kez Görüntülendi.