logo

trugen jacn

ÇKP. GENEL SEKR. YRD.Lİ : GÜVENLİK VE İSTİKRAR İÇİN UYGURLARIN DİLİ VE DİNİ YOK EDİLMELİ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Pekin’in Urumçi’ye atadığı ÇKP,bölge genel Sekreter Yardımcısı ve Çin İşgal Yönetiminin  Doğu Türkistan’daki en üst 2. en yetkili adamı  Li Yingxin Doğu Türkistan’da “ Ebedi  istikrar ve  emniyet”’in devamı  için Müslüman Uygur Türklerinin dili ve dininin bir an önce yok edilebilmesi için    “ Çift Dilli Eğitim ” adı altında uygulanan  : Çincenin yaygınlaştırılmasının şart olduğunu açıkladı.Çin’in Ülke’deki 2 Numaralı ÇKP.  Diktatörü  açık bir ifade ile  assimilasyon ve soykırımın  Uygurlara Uygur Türkçesi yerine Çince öğretilmesi ve  bağlı oldukları İslam dini’nin ortadan kaldırılarak yok edilmesi ile ancak mümkün olacağını  söylediği bildirildi.
Pekin’in Doğu Türkistan’ın Tali ÇKP.lı diktatörü bu konuşmasını Aksu vilayetine yaptığı bir ziyaret esnasında sarfettiği açıklandı.


Özgür Asya radyosunun bildirdiğine göre, ÇKK,bölge Genel Sekreter Yardımcısı Aksu’daki  incemeleri esnasında yaptığı bir konuşmasında Çift dilli eğitim ve öğretim hizmetlerinin seviyesinin daha da arttırılarak yaygınlaştırılmasının çok önemli olduğunu ileri sürdü ve konuşmasını şöyle sürdüğü belirtildi ; “ Çin dilinin yaygınlaştırılması için  gerekli her türlü tedbirlerin alınmasından asla kaçınılmamalıdır.Çin dilinin genelleştirilmesi ve kullanma süreci ile kullanma oranının arttırılması için  Kreş,Ana Okulu ve İlk Okullardan başlayarak Çift dilli = Çince eğitim sisteminin tam yerleştirilmesi için azami gayret gösterilmelidir. Vatanseverlik derslerinin  süreleri (ders saatleri)  arttırılmalı ve eğitim seviyesi de en üst seviyeye çıkarılımalıdır.  Çocuklara daha Kreş ve ana okullarından başlayarak  Çince ile birlikte Sosyalist ideolojisi ile sosyalizme dayalı dünya görüşünün çocukların kalbinde kök salmasının sağlanması için çalışılmalıdır. ” Dedi.
ÇKP.nin Doğu Türkistan’daki Yardımcı Genel sekreteri Li,  sözlerinin devamında şu hususların de önemle ve ivedilikle yerine getirilmesini talep  de ettiği belirtildi ;


1. İl genelinde Çince eğitiminin mevcut durumdan daha çok ve üst seviyede yaygınlaştırılması
2. Mescit ve Cami’lerin kontröl ve gözetleme hizmetlerinin daha üst seviyelere çıkarılması
3. Dini faaliyetlere ait ,eğitim,yönetim ve  dini ve kültürel faaliyetlerin yerine getirilmesi hizmetlerinin yeniden gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesi
4. Yerli halktan (Uygur Türklerinden) din adamları ile İslam dinine itikat edenlere karşı “Eğitim-Öğretim-Terbiye ve telkin hizmetlerinin daha de sıklaştırılması .

5.Müslüman yerli halkın Dini duygu ve inançlarından  bir an önce  uzaklaştırılması için her türlü tedbirler alınmalıdır.
6. Din adamları ile islam dinine inanç  ve bağlılık noktasında  Çin Komünist Partisi  Ve onun bölge’deki  yönetimi etrafında sıkı şekilde toplanmaları ve uyum sağlamaları temin edilmelidir.
7. İslam dinini sosyalist ideolojisi ile sosyalist toplum değerlerine yakınlaştırımak ve uygunlaştırarak birleştirmek için aktif olarak eyleme geçilmelidir.

Uzmanlar , ÇKP.işgal yönetiminin Urumçi’deki 2.numaralı adamının bu sözleri ile  ağzındaki baklayı  yanı Çin işgal yönetiminin gerçek niyetini en üst seviyede   açıkça ortaya koyduğunu ifade ediyorlar. ÇKP işgal yönetiminin Müslüman Uygur Türklerinin dili ve kutsal İslami inançlarını yok etmek suretiyle Doğu Türkistan’daki Nazi Almanyasının uygulamalarının benzeri Han şövenizmi ile Çin faşizmine dayalı   icraatlarının  şiddetini arttırarak dini ve ırkı soykırımın bir an önce tamamlanması için çalıştıklarının açık ve net bir kanıtı olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1398 Kez Görüntülendi.