logo

trugen jacn

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN DOĞU TÜRKİSTAN CUMHURİYETLERİNİ KUTLAMA MESAJİ

olcay-mesaj

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Ülkemizin en güçlü ve üye sayısı bakımından en büyük ve önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan  ÜLKÜ OCAKLARI KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI Genel Başkanı Sayın Olcay Kılavuz, 1933 ve 1944 yıllarında Doğu Türkistan’da kurulan Doğu Türkistan Cumhuriyetlerinin yıl dönümü dolayisiyle özel bir mesaj yayınlamıştır.

Türk Dünyası ve Dış Türkler sorununu kuruluş amaçlarının önceliklerinden kabul eden Ülkü Ocakları  Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sayın Olcay Kılavuz imzası ile yayınlanan anlamlı mesaj,  aşağıdadır ;

Olcay Kılavuz

” 12 Kasım 1933’de Kaşgar’da kurulan Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti’nin 83. yılı ile  yine 12 Kasım 1944’te Gulca’da kurulan Doğu Türkistan Cumhuriyetinin kuruluşunun  72. yıl dönümü kutlu olsun.
Tüm Uygur Türklerinin Cumhuriyet Gününü kutlar, Yüce Allah’tan Gök Bayrak’ın tekrar hür bir şekilde dalgalanmasını nasip etmesini niyaz ederim. ” 
Olcay Kılavuz
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı
Ülkü  Ocakları ve Doğu Türkistan :  Ülkü  Ocakları kurulduğu tarihten bu yana sonra   Doğu Türkistan başta esaret altındaki dış Türklere yönelik  sosyal,kültürel ve eğitim faaliyetleri ile tanınımıştır. MHP.Genel Başkanı merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’ın talimatları ile  her olay ve vesile ile Doğu Türkistan Türkleri ve onların sorunları ile yakından ilgilenmiş vee sorunlarına çözüm noktasında  Türkiye genelinde  kampanyalar düzenlemiş diğer STK,larımıza öncülük etmiştir. Özellikle 2014 yılında Doğu Türkistan’da İşgalcı Çin yönetimi’nin baskı,zulüm,işkence etnik ayırımcılık,dini ve  ırkı assimilasayon ve soykırım uygulamalarından kaçarak Güneydoğu Asya ülkelerine iltica eden mazlum Uygur Türklerinin Türkiye’mize kabul edilmeleri noktasında ülke çapında sayıları bin’e yaklaşan  Ülkü Ocakları Şube Başkanlıkları kanalı ile bir imza kampanyası başlatmıştır. Bütün ülke genelinde bir ay süre ile devam eden bu kampanya’da  milyonlarca  imza toplanmış ve yetkili mercilere iletilmiştir.
Ayrıca,Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Olcay Kılavuz İstanbul’a gelerek Mülteci Uygur Türklerini evlerinde ziyaret etmiş ve maddi ve manevi yardımlar yapılması talimatı vermiştir. Ülkü Ocakları Genel Merkezi olarak,Doğu Türkistan’da günden güne şiddetini arttıran Çin baskı,zulüm ve insanlık dışı  assimilasyon ve soykırım uygulamaları ile yakinen ilgilenmekte ve çözüme yönelik girişimlerde bulunmaktadır.
 TEŞEKKÜR : Aziz ve  asil  Türk Milletinin  sönmeyen  Ülküsünün Ocağı, esaretteki Müslüman Türklerin  gerçek ve samimi deztekçisi  onların  mefküre  ve feyiz  kaynağı  olan Ülkü Ocaklarımızın   yayınladığı bu  Doğu Türkistan Cumuhuriyetelerini  kutlama mesaji ile yine  Doğu Türkistan’ı  ve  Uygur Türkü Soydaşlarını unutmadıklarını ve daima gündemlerinde olduğunu  bir kez daha  bizlere göstermiştir.  Mahzun Doğu Türkistanlı kardeşleri   mutlu ve aziz şehitlerimizin ruhlarını  da şad etmiştir.  Genel başkanımız sayın  Olcay Kılavuz’a   en    kalbi minnet ve şükranlarımızı  sunuyoruz.   (UYHAM) 
Etiketler: » » » » » »
Share
977 Kez Görüntülendi.