logo

trugen jacn
11 Kasım 2016

UYGUR HACI ADAYLARINI DOLANDIRAN VİCDANSIZLAR GÖZ ALTINA ALINDI

hej-musulman-mekke.jpg

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

İşgalcı Çin yönetiminin geçen yıl yürürlüğe koyduğu yeni pasaport yasası ile pasaport alabilen çoğunluğu yaşlı Müslüman Uygur Türkleri, hayatlarındaki en büyük  özlem ve arzuları  olan İstanbul’u görmek ve buradan da Suudi Arabistan’a Mukaddes topraklara giderek Kabe-i Muazzama’ye yüz sürmek ve Çin esareti,baskı,zulüm ve soykırım uygulamalarının sona ermesi için Allah’u Taala’ya yakarmak ve ondan yardım dilemek amacı ile Türkiye’ye geliyorlar. Doğu Türkistan Türkleri’nce yüzyıllardan beri bir devam eden “İstanbul üzerinden Kutsal Topraklara hac ve umre’ye gitmek özlemi ve Düşüncesine Uyarak ” Türkiye’ye kafileler halinde gelen çoğunluğu yaşlı ve kırsal kesimlerden bu hacı adayları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin geçen yıldan itibaren uygulamaya koyduğu yeni elektronik vize kolaylığından yararlanabildikleri  için çok mutlu oluyorlar.

Uygur Hacı Adayları resimleri ile ilgili görsel sonucu

Çin, Zulmünü Bu Kez İstanbul’da de Devam Ettiriyor
Doğu Türkistan Türklerinin Allah’tan sonra bu dünya’da yegane ümit,ilham,dayanak ve istinatgah olarak bildikleri Türkiye’ye geldikten sonra da Çin baskısı burada başka bir yönü ile devam ediyor. Urumçi’den peşlerine takılan  kötü  niyetli bazı insanlar İstanbul’da bu adaylarını kandırarak kendilerine hac ve umre ziyaretelerine gönderecekleri vaadi ile pasaportlarına el koyuyor ve bu yalan vaat için külliyetli miktarda da paralarını alıyorlar. Bu aşağılık vicdansız sahtekarların  bir çoğunun  Çin gizli Servislerinin Türkiye’yi kötü göstermek ve Doğu Türkistan’daki saygın ve güvenilir Türkiye imajini yok ederek Uygur Türklerini topyekün ümitsizlik ve karanlığa sevederek manen yok etmek  amacına hizmet için görevlendirdikleri iddia ediliyor.  Ayrıca, İstanbul’da da bu Hain-Ajanları eli ile buradaki baskı,zulüm ve kandırmalarını devam ettirmek  suretiyle en iyi rejimin Doğu Türkistan’daki kendi Baskı ve zulüm rejimi olduğuna onları inandırmak istiyorlar. Umre vizesi alacağım diyerek bu zavallı hacı ve umre adaylarını aldatıyorlar. Bu sahtekarlar kandırarak pasaport ve paralarını aldıkları ancak,bir türlü hac ve umre Vizesini almadıkları gibi  aldıkları  Pasaportlarını de vermiyorlar.Pabaportları olmadığı için de ülkelerine geri dönemiyorlar. Bu iman,vicdan ve insanlık yoksunu bir sahtekardan şikayet eden Yarkent’ın Pamir eteklerindeki Koşrap ilçesinden gelen 70 kusur yaşındaki bir Uygur Hacı adayı bu satırlarının yazarına göz yaşları içerisinde aynen şunları söylemiştir, “ Ben 6 aydır,İstanbul’dayım.Pasaport ve paramı Umre vizesi alacağım diyerek Sefaköy’de oturan Enver isimli biri aldı.Ne vizemi aldı ne de pasaportumu geri verdi.Ben evine gidip pasaportumu istediğimde bana hakaretler savurdu ve beni Karakola şikayet etmekle tehdit etti.Dil bilemediğimi için çok perişan oldum. Pasaportum olmadığı için geri dönemiyorum.Çin buradan daha iyi imiş ve geldiğime de çok pişman oldum.” demiştir.

İstanbul’a Türkiye’yi görmek ve daha sonra hac veya Umre yapmak amacı ile gelen Uygur Hacı ve umre adaylarından mağdur duruma düşürülenlerin sayısının   yaklaşık bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu Uygur Türkü hacı adaylarının   bu ulvi ve mukaddes niyetlerini kendileri için fırsata ve paraya çevirmek isteyen kendileri de Çin baskı zulmünden kaçarak geldiklerini iddia eden Müslüman Uygur ve  Türk ismi taşıyan vicdan, iman,merhamet ve insanlık yoksunu sahtekarların ve onların arkasındaki yasa dışı Karanlık Çetelerin ellerine düşüyorlar. Bu zavallı Hacı adayları Uygur Türklerinin binlerce dolar parasını ve pasaportlarını alıyorlar.Daha sonra ortadan kayboluyorlar. Ne vizelerini alabiliyorlar  ne de aldıkları para ve  pasaportlarını  geri veriyorlar.  Bu vicdansız sahtekarlar  bir daha da ortalarda gözükmüyorlar.Hacı adaylarından sürekli kaçıyorlar.

Cumhuriyet Savcılığı Umre-Hac  Sahtekarlığına El Koydu
Bu mağdur ve zavallı hacı adaylarından bir gurup dün itibariyle kendilerine sahip çıkan bir duyarlı ve vicdan sahibi Doğu Türkistanlı’nın tercümanlığı ve rehberliğinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduğu bildirildi.  Bakırköy Cumhuriyet Başasavcılığı’nın talimatı ve Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün titiz çalışmaları sayesinde bu vicdan yoksunu Vize simsarla ve sahtekarlığı yapan  ve  Pasaport gaspçisi olduğu iddia edilen Mahmut Haşimoğlu ve soyadı belirlenemeyen İmam adlı iki kişi ile bunlarla ilintili bazı şebeke elemanlarının Emniyet makamlarınca gözaltına alındıkları ve  haklarında yasal işlemler yapılmaya başlandığı bildiriliyor.  Uygur Türkü hacı adaylarını  kandırarak mağdur eden, yalan vaat,sahtekarlık ve kandırma ile paralarını ve pasaportlarına el koyan bu kişilerin evlerinin Mahkeme kararı ile arandığı ve incelendiği de  söyleniyor. Uygur Türkü Hacı adaylarını mağdur eden bu şüphelilerin önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkarılmaları bekleniyor.

 Doğu Türkistanlı bu hacı adaylarının bu dramatik acı ve utanç verici durumu Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları ve Uygur Türk cemaatı  tarafından uzun süredir, çok iyi bilinmesine,nefret ve  ve üzüntü ile karşılanmasına rağmen, hallı yolunda bir girişimde bulunulamıyordu. Bu mağduriyet her nedense bir türlü resmi makamlara intikal ettirilemiyor ve bir türlü çözüme kavuşturulamıyordu. Bu durumdan çok etkilenen  konuya duyarlı  bir Doğu Türkistanlı’nın  bu durumu  Savcılığa intikal ettirmesi memnuniyetle karşılanmış bulunuyor.Adli Makamlarımızın talimatı ile bu olaya Emniyet Makamlarımızın el koyması minnet ve şükran ile takip ediliyor. Resmi Makamlarımızın bu duruma el koyması bundan sonra ve benzer sahtekarlıkların ve vicdansızlıkların bir daha  tekrarlanmayacağı için  caydırıcı bir uyarı  olacağı ifade ediliyor.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1636 Kez Görüntülendi.